cichy Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Urozmaicając sobie czas pomiędzy kolejnymi modami do Stalkera, buszuję ostatnie czasy na Steam. Zakupiłem ostatnio Postal Redux i Wasteland 2. Ta druga pozycja, to gra twórcy Fallouta, Briana Fargo, co tu gadać - jak dla mnie dobra pozycja trzymająca poziom. Kupując Wasteland 2 masz w bibliotece do pobrania wersję reżyserską - bardzo dopracowaną i upiększoną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEB2E Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Gdyby to był FPS to bym na pewno kupił Ale pewnie złe nie jest :l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 @SEB2E Fpsów masz na pęczki, a turowych gier taktycznych jak na lekarstwo w dzisiejszych czasach @cichy Wasteland 2 też jest na mojej liście do ogrania. Tak jak cała nowa seria XCOM. Weź też zerknij na grę Hard West, też westernowe klimaty ale takie uniwersum dziwaczne bo i magia itp Rozgrywka turowa, gra polskiego studia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Hard West zaraz kupię na Steam... Podoba mi się to co widzę w recenzjach . Dziękuję za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 @cichy A ja jeszcze czekam na grę Expeditions: Viking czyli turówka z wikingami, można pooglądać na yt filmiki z wczesnej wersji i poczytać trochę zapowiedzi. Jej 1 część z 2013 to Expeditions: Conquiscador miała średnie oceny ale miejsce akcji też ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZapomnialemLoginu Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Wasteland 2 był moim pierwszym i jedynym projektem z Kickstartera który wsparłem swoimi pieniędzmi ($15). Rozgrywka jak dla mnie mało ciekawa. Walka - siedź za osłoną by nie chybiać wrogów (bonus do celności). Poza walką to skillchecki i przeklikiwanie nudnych dialogów (czytać lubię o ile jest co ciekawego). 20GB, wymagania z kosmosu (karta graficzna wyła non stop pełną mocą jak formuła 1), wersja reżyserska niewiele usprawniła jak dla mnie. Znacznie lepiej wspominam Divinity - Original Sin, też turowa ale opcji znacznie więcej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Z tym chowaniem za osłonami to jakaś mania w tych nowych turowkach widzę :( W Shadowrun i w XCOM też. Dobrze, że wspomniałeś o tym nowym Divinity, pamiętam fajnego rpga Divine Divinity to ta nowa turowa giera mi się pewnie spodoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 13 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Jak pisałem, tak i zrobiłem... Nie żałuję . W ramach uzupełniania wiedzy na temat przetrwania dorzuciłem ze stema jeszcze "How To Surviwe 2" - a co tam, jak szaleć to szaleć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 @cichy widzę za portfel się szarpiesz chyba sobie prezenty na Walentynki robisz. Jak poszedłeś w klimaty zombie to można by jeszcze spróbować z gier z walką turową Dead State w wersji Reanimated. Oceny ma różne, ja troszkę zagrałem i mam mieszane uczucia. Nie jest to do końca to na co liczyłem szczególnie jeśli chodzi o sposób i mechanikę walki ale, że uwielbiam takie klimaty zombie apo i walkę jak w Jaggedach to leży i czeka na to jak mnie kiedyś przyszpili. http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=15573 Albo takie "GTA" z zombie czyli State of Decay. W to nie grałem ale też mnie kusi. http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=18934 A z rzeczy podobnych do tego How to Survive to jeszcze Project Zomboid. Podobne założenia tylko ta grafika straszna http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=17290 A na koniec coś zupełnie z innej beczki, też giera taktyczna choć szkoda, że nie turówka :( Nie jestem fanem rozwiązań jak w komandosach, że jedna postać może strzelać z łuku, inna z muszkietu, trzecia potrafi się np skradać i wspinać. Gra mimo tego wygląda na fajną plus miejsce akcji Japonia w XVIIw. http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=30692 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 5 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Dziś miałem problem z odpaleniem wersji reżyserskiej - po napisach początkowych wyskakiwało, że program przestał działać. W necie znalazłem rozwiązanie - może komuś się przyda. W opcjach uruchomienia gry wpisujemy: -force-d3d9 Po dodaniu powyższego gram i jestem zachwycony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 12 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 By nie zaczynać kolejnego tematu napiszę to tu; kolejne świetne gry, dające sporą złożoność rozgrywki, tak w dowodzeniu jak i w walce. Obydwie dostępne na platformę STEAM: Jagged Alliance - Back in Action Breach & Clear - deadline rebirth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZapomnialemLoginu Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Czy po dodaniu -force-d3d9 zauważyłeś jakieś znaczne polepszenie wydajności? Bo nie lubię silnika gry (Unity) za niesamowity apetyt na zasoby komputera nie oferując wiele w zamian (tj. brzydota gier). JA: BiA grałem, z modami Combat Evolved i Realistic Rebalance jest to naprawdę świetna gra mimo swoich wad. Choć i tak jestem zaślepionym fanbojem gier Apeiron (7,62 High Calibre) które uważam za najlepsze taktyczne nieturowe gry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 12 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Po dodaniu tego parametru gra chodzi płynnie na maksymalnych ustawieniach, nawet podczas starć. Screeny tego nie oddadzą, ale jest znaczna różnica pomiędzy podstawowym Wasteland 2 a W 2: Directors Cut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 19 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Postanowiłem spróbować czegoś nowego. Po przejściu wszystkich "Resident Evil" (nie licząc ostatniej części", zakosztowałem horroru połączonego z przygodą. Nie zawiodłem się. Nie dość, że fabuła jest dość ciekawa, gameplay znośny, to wygląd powala. Zobaczę co czeka mnie dalej... "Alan Wake". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 @cichy Jak cię znowu najdzie na walkę turową to zerknij na serię Shadowrun. Shadowrun Returns http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=18207 Shadowrun Dragonfall (wersja Directors Cut jest samodzielna) http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=22792 Shadowrun Hong Kong http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=25740 Ciekawe uniwersum, cyberpank ale na ziemie powróciła magia, część ludzi przemienia się w inne rasy: elfy, trole, niziołki itp Fajne fabuły w kampaniach. Wady: niezbyt rozbudowana walka turowa (ale za to mamy czary ) jeśli porównywać do starych gier typu Jagged Alliance, mało itemów, mało rozbudowana eksploracja map. Dodatkowo szczególnie do pierwszej części można pobrać ze 30 modów fabularnych to gra się znacząco wydłuża, do następnych części tylko po kilka znalazłem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Wciąż szukam sobie gier z turową walką Znalazłem jeszcze 2 tytuły wyglądające na ciekawe. Pierwsza to Invisible, Inc, klimaty szpiegowskie, fajna kreskówkowa grafika. http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=21652 Tu jakiś filmik pierwszy z brzegu pokazujący rozgrywkę. Druga to Massive Chalice, tutaj znowu idziemy w klimaty fantasy i "rycerzy", także tutaj mamy dziwaczną, wróć jak to w jednej recenzji napisali "estetyczną" grafikę. http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=21341 Obie giery do dorwania na steamie lub GoG-u. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Przygoda z Wasteland 2 dobiegła końca... Taki mała eksplozja na finał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZapomnialemLoginu Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Gratuluję. Mnie finał uradował (koniec męczarni) i wkurzył bo nie znalazłem swojego nazwiska na liście. Bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 @ZapomnialemLoginu - bywa. Mnie akurat pomimo wnerwiajacych niektórych elementów gra zadowoliła. Z pewnością kupię "trójkę" jak wyjdzie. Teraz w ramach odrabiania zaległości gram w "SOMA" - gra o podwodnej stacji, "DEAD SPACE 2" - nigdy nie wyszedłem z braku czasu za 1 rozdział, no i zabrałem się za klasyk, w który nie grałem. Kupiłem z wszystkimi DLC i to były dobrze wydane pieniądze.... "METRO LAST LIGHT": Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Gram w "Soma". Zajmuje ona ponad 20 Gb pamięci - ale daje "do pieca" . Autorzy "Amnesi" i "Pneumbry" nie zawiedli kolejny raz. Mrok i napięcie - spokojniejsza wersja "Dead Space" . Na STEAM nie ma wersji Polskiej ale taką można pobrać z Forum Graj Po Polsku: http://grajpopolsku.pl/forum/viewtopic.php?t=2771 Nie konfliktuje ona z legalną grą ze STEAM (sam mam to zainstalowane). AUTORZY POLONIZACJI: - Izzie - tłumaczenie, korekta, testy - Dawid Topolski - tłumaczenie, technikalia, testy - Norek - tłumaczenie, korekta - Patrycja "dinosaur" Polowczyk - tłumaczenie - anti.doth - tłumaczenie - Souls Tornado - tłumaczenie - Radek Czerniak - tłumaczenie - trzmielu - tłumaczenie - criav - tłumaczenie - Whisky Bravo - tłumaczenie - Bartek Musajew - korekta - mziab - Przystosowanie do oprogramowania CAT, administracja repozytorium LINK DO POLONIZACJI: SOMA_PL.exe Jest ona w formie instalatora - wszystko robi za nas . ŹRÓDŁO: http://grajpopolsku.pl/forum/viewtopic.php?t=2771 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Gram równolegle również w "Dead Space 2" które mam na STEAM również po Angielsku. Poniżej Polonizacja nie konfliktująca z wersją z tej platformy autorstwa Teamu z Graj Po Polsku: AUTORZY POLONIZACJI: twig - narzędzie do konwersji tekstu ffgriever - narzędzie do czcionek Manuel Czasza - tłumaczenie tekstu, testy, edycja czcionek Machiner - tłumaczenie Norek - tłumaczenie, korekta rysiu - testy LINK DO POLONIZACJI: Dead Space 2 Spolszczenie.rar ŹRÓDŁO: http://grajpopolsku.pl/forum/viewtopic.php?f=10&t=1033 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 W miedzy czasie postanowiłem poeksperymentować i sięgnąłem po grę wczesnego dostępu "The Forest". Może nie powala, ale nudno nie jest. Nieograniczona lokacja, system jaskiń, kanibale - taki spacerek po Lesie ... Muszę się do czegoś przyznać - z braku czasu nigdy nie przeszedłem "Half Life 2"... Teraz to nadrabiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Kolejne trzy ciekawe tytuły z ze Steam. Pierwszy to "35 mm". Jest zarówno w języku Rosyjskim jak i w Angielskim. Bajeczne krajobrazy i poszukiwania na bezludziu przypomina Stalkera - tylko mutantów nie ma. Gra ma niskie wymagania, a jest bardzo klimatyczna i wciągająca. "Stranded Deep" - surwiwal w bajecznej oprawie. Crafting jest instynktowny, więc rozgrywka daje dużo frajdy. Wymagania tez niskie. Język Angielski. I "Kholat" - gra opowiadająca o zaginięciu w latach 50 ubiegłego wieku grupy 9 studentów na terenie Rosji - jest oparta na faktach autentycznych. Optymalizacja jest bardzo dobra, gra mroczna i bajeczna cena (4 euro). Język Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Trochę więcej o "The Forest". Gra bardzo wciąga, pomimo, że rozgrywka nie jest prosta, "wsiąka" się w nią. Dla zbalansowania problemu z kolejnymi UPDATA, na których mogą szwankować wcześniejsze zapisy (przynajmniej tak było we wczesnym stadium kilka miesięcy temu), stworzono stronę z modami ułatwiającymi rozgrywkę: http://www.modapi.cc/cms/?s=624ab2e0c18464a04fdd605ab7255337e25674b4 Tak prezentuje się uruchomiony program: Nie wymagana jest rejestracja. Pobieramy program MODAPI ze strony i on samodzielnie instaluje wybrane przez nas mody. Interfejs programu jest w języku Polskim. Tutaj film na YOUTUBE "łopatologicznej" instalacji w/w programu i modów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Drążąc temat "The Forest"; mapy części naziemnej i podziemnej: Jeszcze kilka screnów z mojej rozgrywki w "35 MM": Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi