DaarMoo Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 (edytowane) Mroczne klimaty z Norwegii. Kiedyś miałem to na kasetach... Nastrój że aż ciary... I jeszcze coś... Edytowane 17 Marca 2017 przez DaarMoo 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 17 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Coś trochę szybszego. Zespół, który jako jeden z pierwszych zaczął łączyć black metal z całkiem nietypowymi dźwiękami - śpiewem operowym, różniastymi odgłosami, a przede wszystkim zdecydowanie zwolnił rytm tej odmiany metalu co niesamowicie podbiło nastrój. Zresztą sam śpiew Toma G. Worriora, prawie płaczliwy, na granicy łkania sprawia, że całość jest na prawdę oryginalna. Celtic Frost ze Szwajcarii. Płytę najlepiej wysłuchać w całości. Spoiler 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 18 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 (edytowane) Gotycki nastrój z Niemiec. Lacrimosa ! Połączenie takiej muzyki z językiem niemieckim daje mieszankę po prostu wybuchową ! Spoiler Edytowane 8 Września 2023 przez Meta Podmiana linku na działający ~Meta 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 22 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Z powrotem w Skandynawii. Tym razem na jazzowo. Jan Garbarek. Poeta saksofonu. Melodyk i wirtuoz. Człowiek z niesamowitą muzyczną wyobraźnią. Jego saksofon to esencja klimatu skandynawskiego. Jest w nim wiatr, deszcz, szum nieprzebytych lasów, pochmurne niebo, skały smagane porywami sztormów i gdzie nie gdzie promyki słońca. Spoiler Spoiler Jednym z ważnych instrumentów w jego arsenale jest windharp - harfa wydająca dźwięki pod wpływem przepływu wiatru. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 31 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 (edytowane) Zespół który nieźle namieszał na scenie metalowo-gotyckiej. Amerykański Type O Negative z niesamowitym Peterem Steelem. Tak, to niestety był niesamowity facet pod każdym względem. Wygląd, postura (ponad 2 m) i ten głos stworzony do takiej muzy. Ale pozostaje najważniejsze. Muzyka. Spoiler Spoiler Edytowane 31 Marca 2017 przez DaarMoo 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Temat jest mocno obszerny więc wymienię kilka zespołów, które z tych czy innych powodów słucham, słuchałem i będę słuchał. Już wam kiedyś opowiadałem że wychowałem się na Metallice. Zespół ostatnio stanął na nogi, dzięki dobremu, nowo wydanemu materiałowi. Kto jeszcze nie słuchał, niech nadrobi tą zaległość - warto! Niejako równolegle rozwijało się moje "uwielbienie" do Nowej Fali Brytyjskiego Heavy Metalu. Byli oczywiście Ironi, Motorhead, Saxon, Diamond Head i Judas Priest Spoiler Jako że apetyt rośnie w miarę jedzenia przyszły te mocniejsze kapele: Bathory, Grateful Dead, Kiss, Manowar, Pantera, dwie wielkie kapele jak to zawsze żartuje na S(atan!) - Slayer i Slipknot Spoiler a także Tiamat, Grave Dogger, Helloween, Moonspell, Children of Bodam itd. Spotkań z muzyką i różnymi gatunkami miałem wiele, długo by o nich opowiadać, ostatnio eksperymentowałem nawet z synthwave'em. Ostatnimi laty nieco "spoważniałem" komercyjnie - Nightwish (ale tylko i wyłącznie z Tarją), Epica, Lacuna Coil choć klasykami typu Erica Claptona czy Leonarda Cohena też nie pogardzę. Ze swojej strony polecam moją wielką muzyczną miłość - zespoł Nine Inch Nails Spoiler i starego, dobrego, zombiaka Roba Zombiego Spoiler 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldino Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Anton bracie, a gdzie w tym zacnym towarzystwie Black Sabbath ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 @danieldino , Black Sabbath, co zrozumiałe, jest na samym szczycie ! Oczywiście @Anton Gorodecki zakładając ten temat miałem na myśli szeroko pojęty rock. Rock, który ma tak wiele odcieni, że czasami przechodzi nawet w jazz. Ale przede wszystkim chciałem przedstawić zdolność budowania, przez muzykę, różnych nastrojów. Bo nastrój to emocje, a emocje to esencja muzyki. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEB2E Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 @DaarMoo Świetnie napisane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 A propos Sabbath, posłuchajcie tego. Tylko głośno i całość. Spoiler 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Coś z naszej "profesji". Nightstalker. Teledysk - niezły, oj niezły. Spoiler Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldino Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 16 godzin temu, DaarMoo napisał: Oczywiście @Anton Gorodecki zakładając ten temat miałem na myśli szeroko pojęty rock. Rock, który ma tak wiele odcieni, że czasami przechodzi nawet w jazz. Ale przede wszystkim chciałem przedstawić zdolność budowania, przez muzykę, różnych nastrojów. Bo nastrój to emocje, a emocje to esencja muzyki. Odnosząc się do tego tematu, zaznaczę że właśnie dlatego dawno temu odszedłem od metalu. Oczywiście nie wyrzuciłem na śmieci czy obraziłem się i przestałem trzymać z nim kontakt, ale muszę powiedzieć że jestem dość nerwowym człowiekiem, a metal czy rock zazwyczaj nie pomaga mi w tym w ogóle, dlatego zacząłem słuchać muzyki klasycznej, troszkę popu czy religijnej muzyki, chociaż moje preferencje na codzień to jazz, rock and roll i wszelakiej maści muzyka lat 40-80 z US. Problem jest w tym że kocham muzykę i słucham wszystkiego, naprawdę wszystkiego i ostatnimi czasy wróciłem do country. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Powrót do nastrojów skandynawskich. Anekdoten. Szwecki progresywny rock o lekkim zabarwieniu King Crimson z okresu fripptronic. Spoiler Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 (edytowane) Trochę dla "skołatanych nerwów" @danieldino, a trochę dla wniesienia nowego nastroju. Andreas Vollenweider - harfista ze Szwajcarii. Jeden kawałek z albumu White Winds, a trzeba wysłuchać całość. Spoiler Spoiler Edytowane 10 Kwietnia 2017 przez DaarMoo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 11 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Coś pięknego i po "naszej linii". Zespół z Moskwy. The Re-Stoned. Prawdziwy stoner rock. Jak ja to lubię ! (już zapomniałem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 8 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Kalamata - psychodeliczny stoner rock z Niemiec. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEB2E Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Dorzucę swoje trzy grosze 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 23 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Instrumentalny psychodeliczny stoner z Grecji. Mother Desert. Pięknie grają ! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 4 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 Kyuss... Gardenia. I to na tyle. https://www.youtube.com/watch?v=yoqhTcZME4w Cover Zeppów zrobiony przez Tool'a. Boże !!! No to lecimy dalej. Psychopsycho-delja. Yeee ! Mania. Truckfighters. Pozycja obowiązkowa. 18 minuta 9 sekunda. Majestic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi