Jump to content

Izomorfy - zadania Błyskawicy

malakas
 Share

Recommended Posts

W pewnym momencie gry dostajemy od Błyskawicy zadanie na odnalezienie izmorfów porozrzucanych po Zonie. Są to na tym etapie gry...kryształ, globus i kwiatek.

Gdy znajdziemy izomorfy mamy je przynieść do Sarkofagu i wrzucić do portalu obok Błyskawicy. Kobieta wyjaśnia w jaki sposób je wrzucać,ale wypowiada też słowa....jeden ważny, ale nie ma głównych.... w tym momencie jest furtka, która działa na korzyść gracza. Myśl do testów podsunął mi Korn06, który mówił, że zostawił sobie Globus i ukończył grę. Po testach sprawa wygląda tak...

Za każdy wrzucony izomorf dostajemy fanty. By wykluczyć możliwość pomyłki sprawdzałem kilkakrotnie, ładując gre z zapisu przed rozmową z Błyskawicą. Przedmioty, które dostajemy są ściśle powiązane z poszczególnymi izomorfami bez względu na to, w jakiej kolejności je wrzucimy do portalu...

Kwiatek...ognista pijawka, embrion pijawki, grzechotka, gorący kryształ

Globus...teleport, mina przeciwpiechotna, korale babci, gorący kryształ

Kryształ...teleport, pradawne korale, kryształowa dusza, karabinek M4A1 SOP MOD

By fabuła gry ruszyła do przodu konieczny jest dialog rozpoczynający się od ..TAAA. Okazuje się, że dialog występuje już po wrzuceniu pierwszego Izomorfu w Portal. Łatwo wywnioskować ,że pozostałe dwa możemy zachować na tym etapie gry dla siebie...wybór nagród pozostawiam graczom.

Tylko trzeba zwrócić uwagę na ten błąd o którym pisał kobal, po dialogu z Błyskawicą trzeba sprawdzić czy wchodzi ona w teleport a w PDA pojawia się namiar na piwnicę w Limańsku. Jeśli nie trzeba powtórzyć od autosave.

Zgadza się tylko ta sytuacja ma miejsce za drugim wrzucaniem izomorfów , czyli gdy wrzucamy izomorf znaleziony w X16. I może nie zawsze autosave , u mnie wystarczyło zrobić szybki sejw przy portalu i od razu go wczytać a wszystko zaskoczyło :D

I może nie zawsze autosave , u mnie wystarczyło zrobić szybki sejw przy portalu i od razu go wczytać

Niestety u mnie też po wykonaniu ostatniego dialogu Błyskawica zamiera bez ruchu i nie wchodzi do portalu. Wystarczyło wykonać zapis w tym miejscu i powtórne załadowanie gry,naprawia dolegliwość. Kobieta wchodzi w portal...czekamy i po chwili uruchamia się kolejne zadanie.