Ziomkowsky Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Witam, ściągnąłem tego moda przed chwilą i już na samym początku, kiedy minie intro i zrobię dosłownie dwa kroki do przodu to dostaję crasha gry. FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp [error]Line : 73 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : LUA error: ...shadow of chernobyl\gamedata\scripts\xr_logic.script:624: attempt to call local 'func' (a nil value) Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Był ten błąd już zgłaszany na forum. Gracz coś pomylił podczas instalacji. Szukaj w drugiej połowie strony - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziomkowsky Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 (edytowane) Przeinstalowałem moda od nowa, już nawet darując sobie fixy na lunety i SMSy i dalej mam to samo. Instalowałem w kolejności: Fotograf > Patch > Polskie napisy do tekstów mówionych > Spolszczenie Uprzedzam pytania - Tak, mam grę w wersji v1.0004 i Nie, nie mam za słabego kompa (na statyku mam ten sam problem). Edytowane 14 Sierpnia 2017 przez Ziomkowsky2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 No to zdziwisz się, bo jednego nie uprzedziłeś: degradowałeś patcha do 1.0004? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziomkowsky Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 (edytowane) Nie, mam wersje pudełkową i manualnie instalowałem pierw patcha 1.0003 a potem 1.0004. Edit: Dodam że instalowałem też cracka by nie było trzeba płyty do odpalania gry (brak zamontowanego cd-romu w kompie), ale nie sądze by to była tego wina (dużo modów ograłem z tym wsadzonym crackiem i nic nie zgrzytało). Edytowane 14 Sierpnia 2017 przez Ziomkowsky2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Dodaj do załącznika swój plik xr_logic.script (ścieżka gamedata/scripts) Mam postawionego FOTOGRAFA i spróbuję sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziomkowsky Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Proszę. xr_logic.script Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 @Ziomkowsky2 - a próbowałeś uruchomić moda bez spolszczenia? Sprawdź i zobaczymy co z tego wyjdzie. Bo takie problemy bywały, gdy źle uzyskiwano v.1.0004. Ale były to degradacje w dół. A cracka silnika to dałeś dobrego? Na v.1.0004? Na forum jet temat gdzie można znaleźć te silniki bezpłytowe na każdego patcha. A z jakiej wersji przerabiałeś na v.1.0004? Z niższej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 16 minut temu, Ziomkowsky2 napisał: Proszę. xr_logic.script Pliki są takie same to jeszcze można spróbować podmienić katalogi. Dodaj do nazwy swojego katalogu bin (w folderze z grą) np 2 żeby się nazywał inaczej np: bin2 Pobierz paczkę bin z mojego Yanka:https://yadi.sk/d/Zhm5i4yN3LzDYQ Wypakuj do swojego katalogu z grą i wypróbuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziomkowsky Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 37 minutes ago, kondotier said: A cracka silnika to dałeś dobrego? Na v.1.0004? Na forum jet temat gdzie można znaleźć te silniki bezpłytowe na każdego patcha. I chyba prawdopodobnie znaleźliśmy rozwiązanie. Crack możliwie jest pod wersje v1.0005, mógłbym prosić o linka do tego tematu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Poszukaj wyszukiwarką forum takiej frazy 'gra bez płyty ' lub podobne. Ja też bym musiał szukać. Ale nie odpowiedziałeś, jaką wersję podstawki masz na płycie. Bo jak v.1.0006, to sposób degradacji jest inny niż to co zrobiłeś. Jak to zrobić, też jest na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziomkowsky Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 1 hour ago, Ziomkowsky2 said: mam wersje pudełkową i manualnie instalowałem pierw patcha 1.0003 a potem 1.0004. Mam wersje 1.0000 na podstawce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 33 minuty temu, Ziomkowsky2 napisał: I chyba prawdopodobnie znaleźliśmy rozwiązanie. Crack możliwie jest pod wersje v1.0005, mógłbym prosić o linka do tego tematu? Nie bardzo wiem po co to kombinowanie ? Przecież wystawiłem Ci do pobrania cały katalog bin z mojego FOTOGRAFA i tam nie trzeba żadnego cracka.... Czytałeś w ogóle mój post? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziomkowsky Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 (edytowane) A więc tak, zainstalowałem na czysto od nowa całego ShoC, tym razem z crackiem pod wersje 1.0004, i nadal mam ten sam błąd, już kompletnie skończyły mi się pomysły. Co ciekawe, kiedy przeskoczę ten punkt to mogę się poruszać po całym pokoju bez crasha, jednak kiedy wrócę do tego samego miejsca albo dojdę do schodów w dół to crash. @kazik Przepraszam, zapomniałem wspomnieć o twoim sposobie w poprzednim poście. Też go próbowałem i niestety ten sam rezultat. Edytowane 14 Sierpnia 2017 przez Ziomkowsky2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Mod po uruchomieniu robi pierwszy zapis sam all.sav Wstaw ten plik jako załącznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziomkowsky Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 all.sav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Spróbuj zagrać na tych sejwach. Pierwszy jest przed rozmową z generałem Drugi na zewnątrz budynku: test 1.ddstest 1.sav test 2.ddstest 2.sav 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziomkowsky Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 (edytowane) Test 1 wywala za każdym razem kiedy dojdę do schodów w dół. Test 2 na chwilę obecną działa bez zarzutu, w nocy już nie będę w to dłużej grał, po prostu pobiegałem trochę po tym mieście by sprawdzić czy mnie nie wyrzuci i na razie jest dobrze, więc dziękuje ci bardzo za potencjalne rozwiązanie problemu. Jeżeli coś się sypnie to napisze następnego dnia. Edytowane 14 Sierpnia 2017 przez Ziomkowsky2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Te patche na polskie SMSy i wyświetlanie napisami plików głosowych jest prawie konieczne, bo w nich są istotne dla gry informacje, bez których momentami będziesz brnął po omacku. Wiele z nich jest e efektami akustycznymi i nawet znający rosyjski mają problem ze zrozumieniem. Sprawdź, czy możesz do pierwszego generała ponownie wejść i wyjść bez wylotu, bo będziesz tam nie raz jeszcze przychodził. Coś masz z pobraniem moda, bo wychodząc znajdowało się dokument informujący o bezpłatnym rozprowadzaniu moda. Widocznie ten dokument Ci bruździ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziomkowsky Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Test 2 wywala po podejściu do Marino. Zauważyłem pewną zależność tych wylotów i żeby potwierdzić moje przypuszczenia obejrzałem jakiś tam Letsplay z początku gry - wywala mnie za każdym razem jak pojawia się jakaś kwestia mówiona. Na początku gry gdy zrobię krok na przód to Generał zaczyna się do nas odzywać, przy schodach GG zaczyna mówić sam do siebie, i na końcu gdy podejdziemy do Marino to też jakiś dialog głosowy się załącza. Usunięcie spolszczenia do kwestii mówionych naprawiło wszystko, i teraz powstaje pytanie - z jakiego linka powinienem to spolszczenie ściągnąć? W głównym temacie są trzy linki, z czego ten ostatni jest starą wersją i nie należy jej pobierać (nie wiem w takim razie po co wgl jest wystawiony btw), link do mega i link do yadi. Wziąłem tego z Mega i to on powodował wyloty, powinienem pobrać to z yadi czy to nie ma zasadniczej różnicy z jakiego serwera pobiorę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 (edytowane) Ja używam tej wersji. https://yadi.sk/d/Mb-aP0W13M2ibX Czy do instalki moda dodałeś finalny patch przed wgraniem polonizacji? Patch jest w pierwszym poście o instalacji. Edytowane 15 Sierpnia 2017 przez kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Trudno odpowiedzieć na to pytanie. Przyczyną jest fakt namieszania z tym modem, przez forumowicza Godlike. Po pierwsze, będąc administratorem usunął zawartość tematu o modzie który zrobiłem i zrobił swój temat do którego nawrzuca co popadło. Za jeszcze inne grzeszki dostał czasowego bana, ale się obraził i zniknął z forum, ale wcześniej powtórnie namieszał, usuwając z hostingów patche do tego moda, ale do innych też. A z rus potralu, zniknął też link do moda. Tak że bazujemy na wstawkach przekazanych przez naszych forumowiczów. Odtworzenie wstawki moda w pierwotnej wersji, po latach stało się niemożliwe. Możesz grać bez tych spolonizowań wiadomości głosowych, będzie trudniej, ale się da. Te pliki spolszczeniowe robił Ranger801, zwróć się do niego na PW, może ma wiedzę gdzie pobrać poprawne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 @kondotier mam jeszcze dawną instalkę FOTOGRAFA więc kompletną gamedatę + podstawkę 1.0004 PL wrzucę na swój host będzie można pobierać gotowca. Wyjdzie taki niby repack. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 @kazik Bardzo dobre rozwiązanie. Masz to z tymi patchami na pliki dźwiękowe? Dobrze też by było po zhostingowaniu moda, abyś zaangażował któregoś z adminów lub moderów, aby w tym temacie Godlika zrobili porządek, bo faktycznie jest tam teraz taki misz masz, że głowa boli. No i wstawił ten Twój hosting. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Mam komplet tylko wypakować i grać będzie na google drive i może tam spokojnie leżeć bo nie używam tam miejsca na wrzutki. Też pomyślałem, że można wstawić linki do pobieralni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi