PolskiGROM Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 (edytowane) @Junx Dynamiczna działa perfekcyjne! Ale co do poprawy relacji to zadania nic nie dają tylko zmiana w plikach :/ Jak ktoś by chciał sobie zmienić relacje to plik game_relations.ltx gamedata/config/creatures Teraz napisze jakie liczby zmieniają wartości. -4000 bardzo złe relacje (Frakcja jest wrogo nastawiona) -2000 złe relacje (Frakcja jest wrogo nastawiona) 0 neutralne relacje (Frakcja jest neutralna nastawiona) 2000 Dobre relacje (Frakcja jest przyjacielsko nastawiona) 4000 Bardzo dobre relacje (Frakcja jest przyjacielsko nastawiona) Edytowane 4 Listopada 2017 przez PolskiGROM Wkradł się błąd. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 4 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 @PolskiGROM jeśli możesz to rozpisz się bardziej, ciekawy jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiGROM Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Plik game_relations.ltx Do zmiany relacji Ścieżka Pliku --> gamedata/config/creatures -4000 bardzo złe relacje (Frakcja jest wrogo nastawiona) -2000 złe relacje (Frakcja jest wrogo nastawiona) 0 neutralne relacje (Frakcja jest neutralna nastawiona) 2000 Dobre relacje (Frakcja jest przyjacielsko nastawiona) 4000 Bardzo dobre relacje (Frakcja jest przyjacielsko nastawiona) [communities_relations] <---- Pod tym jest linijka od actora do tradera. Linijki które można zmienić Bandit Dolg Ecolog Freedom Army Monolith Zombied Csky Trader Jeżeli chcemy zmienić relacje szukamy linijki np.Monolith i wyżej widzimy frakcje np. Ecolog Zmieniamy wartość na 0 i boom. Monolith jest neutralny do naukowców ALE PAMIĘTAĆ TRZEBA ABY NP. ECOLODZY TEŻ BYLI NEUTRALNI DO MONOLITU! Jeżeli coś jest nie zrozumiałe to przepraszam jak jest wieczór mi mózg wysiada. xD 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 4 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 @PolskiGROM chodzi mi w grze jak działają dynamiczne stosunki W plikach sam mogę zmienić, ale komuś się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artorius866 Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 'Displaying-units-like-in-Clear-Sky-squads-on-the-pda-map-v2-1.4.22' wgrałem sb tego modzika na widocznych wrogow na mapie pda i wywala mnie do pulpitu co może być przyczyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiGROM Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 3 minuty temu, Junx napisał: @PolskiGROM chodzi mi w grze jak działają dynamiczne stosunki Aaaa xD Hmm np. Jestem monolithem "Twoje ugrupowanie przejeło Cos tam cos tam" I tak co chwilę i w drugą stronę jest dynamicznie. I nawet bardzo. Albo jestem wolnością Idę na rostok z moją ekipą i tu nagle taki opór ze strony powinności wezwali posiłki 1 posterunek trochę dał mi w kość ale dalej kaszka z mleczkiem . @Artorius866 Może logi jakieś? Tak nie za bardzo ktoś zdziała ^_^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 4 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 @Artorius866 bo nie trzeba tego moda dodawać do gry, przecież frakcje są widocznena mapie i oddziały gdzie są. @PolskiGROM super, dzięki za info, dodam ów dodatek do opcjonalnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artorius866 Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 ja ekstremalnie,frakcja ekolodzy, game relations na wszyscy wojna z kazdym,oczywiscie zeby bylo trudniej lokacja startowa na jantarze,juz najemnicy daja w kość,zmienilem sb ustawienia na respienie w bazach na 70,120 i dzieje sie troche:P tak ale u mnie tylko neutralne i przyjazne,a mutkow i wrogow nie ma:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiGROM Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 (edytowane) @Artorius866 No nieźle xD @Junx Bawiłeś się mapą? Tym programem Sdk (Edytor mapy) Edytowane 4 Listopada 2017 przez PolskiGROM Bład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 4 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 @PolskiGROM nie , wykorzystałem pliki z Call of Misery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiGROM Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 @Junx Aha. Jak coś polecam. Może nawet dodasz nową lokacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artorius866 Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 wywala mnie tez w jednym momencie,gdy przypisuje klawisz dowodzenia kompanom"idz do punktu" to po naccisnieciu go mam odrazu wylot do pulpitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewi Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Panowie w czym tkwi problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 4 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 @PolskiGROM a kto powiedział, że nie mam w planie? Plan jest i dodana jakaś będzie na pewno dodana + edytowana mapa świata na bardziej "większą" i realną. @Artorius866 bo coś pewno źle łączyłeś, łączyłeś ręcznie czy tylko wrzuciłeś pliki? @Lewi coś musiałeś źle dodać, co kolejno robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artorius866 Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 wrzuciłem pliki tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewi Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 @Junx Zainstalowałem moda "Call of Chernobyl" ze strony Nexusa po czym troche pograłem ale stwierdziłem że zainstaluje twoją hybrydę więc przeżuciłem ten plik "gamedata" do folderu z grą, zamieniłem pliki włączam grę daje "nowa gra" i wyskakuje to..... Oto moja historia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiGROM Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 @Junx Mam nadzieje że dodasz metro. <3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artorius866 Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 mam jeszcze pytanie,chciałbym żeby moi kompani trzymali się bliżej mnie,gdzie można to ustawić?teraz są blisko ale podcczas walki znikają mi gdzieś i przeważnie ich ubijają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 4 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 @PolskiGROM kto wie , może @Artorius866 no właśnie trzeba było łączyć przez winmerge'a. Musisz poszukać w opcjach kompanów, ja nie korzystam z nich. @Lewi pobierz z moddb.com będzie pewniejsze a jaką wersję pobrałeś? 1.5 r6 czy 1.4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiGROM Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 @Artorius866 Tego chyba nie da się zmienić :/ Może Junx coś wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewi Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 @Junx Jestem Idiotą.... zainstalowałem twoją hybrydę na starszą wersję call of chernobyl, pobrałem patcha na 1.4.22 i zaczeło działać.... XD sorki za problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiGROM Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 @Junx Może coś sam pokombinuje w plikach i napisze ci efekt? Ps. W konsoli Debug są samochody ale crashują może je naprawisz i dodasz do gry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artorius866 Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 mam zawsze gemedate zapasowa,wrazie jakbym coś skopał w plikach,zaraz postaram się przez winmerge'a połączyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 4 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 @Lewi brawo ty! @PolskiGROM jasne, kombinować można zawsze. @Artorius866 śmiało, jak coś pisz czy wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiGROM Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 (edytowane) @Junx Może dodasz Mod Lost to the Zone http://www.moddb.com/mods/call-of-chernobyl/addons/lost-to-the-zone A tu coś dla @MaklerR http://www.moddb.com/mods/call-of-chernobyl/addons/hardbassfm-radio-mod Cheeki Breeki. psst A tu coś dla śmieszka http://www.moddb.com/mods/call-of-chernobyl/addons/228 Edytowane 4 Listopada 2017 przez PolskiGROM Zapomniałem dodać jednej rzeczy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi