Junx Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 @ProMiki2001 wybacz mi ale już na 1.4 nie działam. Musisz dać na 1080p lub jakiś inny HUD pobrać i zamienić. Niestety nie spodziewałem się, że ktoś jeszcze ma takie "zabytki" i gra 4:3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berreton Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Mod posiada instalator ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Nie posiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hawkeye583 Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 (edytowane) Witam wszystkich Mod świetny, szacun za taką super rzecz Mam jedno pytanie czy da się włączyć na HUD ogólną ilość amunicji do broni, nie tylko ile jest w magazynku? --edit-- z amunicją sobie poradziłem. fn2000 nie posiada teraz granatnika? Pozdrawiam Edytowane 24 Sierpnia 2018 przez hawkeye583 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanzerWolf Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Ogrywam tego moda już jakiś czas i jest niesamowicie grywalny, moje marzenie coop ale ... cięszę się z tego co mam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 11 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 W dniu 23.08.2018 o 09:47, hawkeye583 napisał: fn2000 nie posiada teraz granatnika? Nie ma. Godzinę temu, PanzerWolf napisał: moje marzenie coop ale Tylko NPC, ale jak mi mówią, lepszy ryc niż nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAMARGON Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 (edytowane) Dzień-dobry mam problem - to znaczy ja coś a wynika to z niewiedzy robię źle . instaluje podstawkę zew Prypeci i wrzucam folder gamedata z modem Zew Czarnobyla no i za holere nie mogę odpalić . co zrobić aby po wrzuceniu folderu zawierającego mod gra odpaliła ???? . - Wersja moda Hybrid Build 25.02 (1.4.22) [Stara wersja] . I zależy mi właśnie żeby zgrać w starą wersje . za podpowiedzi z góry dziękuje . Edytowane 18 Września 2018 przez NAMARGON błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 @NAMARGON - Przecież Zew Czarnobyla to samoistna gra. Gdzieś wyczytał, aby wstawiać go do Zewu Prypeci? Ta gra jest potrzebna o tyle, aby zostawiła w rejestrach ślad zaistnienia na Twoim komputerze. Nawet jakbyś ją odinstalował, to Zew Czarnobyla znajdzie to i się uruchomi. Zainstaluj zgodnie z opisem tylko Zew Czanobyla i na niego to co chcesz z Hybrida. I przypuszczam, że teraz masz spaćkany Zew Prypeci i nie da się go uruchomić, lub po uruchomieniu będą różne nieprzyjemności. Szczególnie przy postawieniu na nim innych modów. Dlatego przed stawianiem Zewu Czarnobyla, radzę odinstalować Zew Prypeci, wyczyścić komputer jakimś dobrym programem czyszczącym i dopiero postawić na nowo. A Zew Czarnobyla instalować na dysku lub partycji nie systemowej. A na przyszłość radzę, aby mody nie stawiać na oryginale gry, który powinien być świętą krową, ale na jej kopii. Jak to robić, było już wielokrotnie omawiane. Kopia też na nie systemowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAMARGON Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 Dziękuje trochę mi kopara opadła ale tak to jest jak się czegoś nie wie - na-szczęście mam dobry program do de-instalacji - dobrze czyści . Wszystkich serdecznie pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khorne85cze Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 Witam serdecznie mam takie pytanko, a mianowicie zaczołem grać po stronie Monolitu i mam pierwsze zadanie pogadać z Królikiem ale ten cały czas się modli. Czy to jakiś błąd czy trzeba czekać aż przestanie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgredzik1345 Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 Mam to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuczenko Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 2 godziny temu, Khorne85cze napisał: Witam serdecznie mam takie pytanko, a mianowicie zaczołem grać po stronie Monolitu i mam pierwsze zadanie pogadać z Królikiem ale ten cały czas się modli. Czy to jakiś błąd czy trzeba czekać aż przestanie ??? Jest to pewnogo rodzaju błąd i niestety uniemożliwia rozmowę z tym Królikiem. Sam kiedyś grałem Monolitowcem i miałem ten sam problem, w żaden sposób nie mogłem odciągnąć go od modlitwy. Nawet granat nie pomógł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qinrod Opublikowano 4 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 Witam, Czy jest jakiś sposób by samemu zmienić balans między siłami frakcji? Uwielbiam tego moda ale jedyna kwestia która mnie bardzo irytuje to, że niezależnie od tego gdzie zacznę, jak gram itd. po kilku/kilkunastu godzinach monolit kosi wszystkich i zajmuje każdą lokację. Wiem, znany problem. Wiem też, że teraz prace skierowane są na nowa wersje Hybrida, jednak dla mnie stara była by wystarczająco grywalna gdyby nie wspomniany problem. Da się to jakoś zmienić ? np. zmniejszając spwan samego monolitu ? wprowadzając jakieś ograniczenia ekspansji ? w ostateczności: kastrując ich wyposażenie ? Z góry dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 4 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 6 godzin temu, qinrod napisał: Da się to jakoś zmienić ? np. zmniejszając spwan samego monolitu ? Trzymaj fix'a. Fix монолита для EOC.rar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Luko Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 Cześć od pół roku gram w hybrid final 1.4.22 bez innych modów i ani razu nie znalazłem zaznaczonych broni. Pamiętam ze w 1.5 z gulashem kilka razy udało mi się te 2 zaznaczone znalezc a pepeszy było dużo. Wie ktoś jak temu zaradzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAHERO Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 Cześć, odrazu powiem że nie wiem czy to jest temat do tego. Otóż gram na CoC + Hybrid Final i dzisiaj jak kupowałem u medyka w Rostoku medykamenty to wypadły one na ziemie, jak je podniosłem i kliknołem znowu na handel z tym medykiem to wyskoczyło coś takiego: Dodam że zakażdym razem po dołoczeniu do gry po przebiegnięciu kilku metrów lub postaniu w miejsciu, zawsze dostaje crash'a z tą wiadomością. Liczę na pomoc i z góry dzięki :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeregowy Killer Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 @NAHERO czym rozpakowywałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAHERO Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 1 minutę temu, Szeregowy Killer napisał: @NAHERO czym rozpakowywałeś? A czym można rozpakowywać? Wiadomka że winrarem. Nwm zainstaluje od nowa gamedata może to coś pomoże bo tego błedu z npc_count niestety chyba nadal nie naprawili ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeregowy Killer Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 1 minutę temu, NAHERO napisał: A czym można rozpakowywać? Może spróbuj 7zipem bo często tez przez to jak mod jest rozpakowany to tez zależy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAHERO Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 25 minut temu, Szeregowy Killer napisał: Może spróbuj 7zipem bo często tez przez to jak mod jest rozpakowany to tez zależy nie no już wszystko działa tylko niestety mod na walke frakcji strasznie irytuje jednym błędem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeregowy Killer Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 U mnie gra śmiga normalnie. może spróbuj wrzucić mój plik tylko w razie co zrób kopie zapasową poprzedniego. sim_combat_manager.rar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAHERO Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 10 minut temu, Szeregowy Killer napisał: U mnie gra śmiga normalnie. może spróbuj wrzucić mój plik tylko w razie co zrób kopie zapasową poprzedniego. sim_combat_manager.rar niestety nie pomogło :( . Sprawdzę na nowej grze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbiNeKhorn Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 (edytowane) @NAHEROtaki jest problem, że xray się po prostu wysrał i tyle Wiem też, że w kodzie jest coś nie tego. Po więcej odpowiedzi kierować się do @Junx i najwyżej @EGZOdaw EDIT Co do drugiego zdjęcia to problem leży bezpośrednio w skrypcie jakiegoś stalkera. Brakuje wartości. Edytowane 6 Października 2018 przez AbiNeKhorn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EGZOdaw Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 @NAHEROTo wina moda "Warfare". Za dużo NPC się respi przez tego moda i tak się dzieje. Szczególnie gdy zwiększysz spawn w opcjach Warfare. Po zapisaniu gry (quicksave albo zwykły, bez znaczenia) wejdź w konsolę (~) i sprawdź jak dużo elementów zapisuje gra. U mnie po przekroczeniu 50-60 tysięcy gra zaczęła się często wysypywać. I to z samym modem Warfare w najnowszej wersji (chyba 2.0) na 1.4.22. W wersji Warfare na 1.5r6 chyba zostało to naprawione. Jak to naprawić? Zapobiec spawnowaniu się tylu stalkerów zanim gra zaczyna wysypywać. Najlepiej wczytać jakiś starszy save i zmniejszyć spawn w opcjach warfare. No i bardzo ważna rzecz. Jeśli mod jest spakowany w 7zipie (rozszerzenie .7z) to rozpakuj go 7zipem. Przy wypakowywaniu WinRAR'em bardzo często występują błędy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qinrod Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 (edytowane) W dniu 4.10.2018 o 21:45, Junx napisał: Trzymaj fix'a. Fix монолита для EOC.rar Dzięki! Zaraz zgram i testuję Ogólnie ten mod to majstersztyk także jak by poprawić w nim ten problem .. ale... pytano - czy na pewno podesłałeś dobry plik ? plik sim_offline_control w podesłanej paczce ma datę i wielkość identyczną co plik z pacha 1.2 na którym gram (wersja finalna z pierwszego posta w temacie). W tej wersji nadal występuje problem z ekspansją Monolitu w trybie turbo Z góry dzięki za odpowiedź Edytowane 7 Października 2018 przez qinrod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi