krypa Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Witam wszystkich stalkerow. Ostatni podkusiło mnie ponownie zagrać w Czyste niebo. Grę zakupiłem po przez GOG Galaxy, wszystko szło fajnie, ale gdy porozmawiałem z leśnikiem i mam namówić Najemników na ostrzał wojskowych na Magazynach, to rozmowa z dowódcą "Wieprzem" kończy się wywaleniem na pulpit. Czemu ta świnia mi to robi? <FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : E:\priquel\sources\engine\xrServerEntities\script_engine.cpp [error]Line : 180 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : LUA error: ....e.r. clear sky\gamedata\scripts\task_objects.script:1589: attempt to call method 'alive' (a nil value) stack trace:> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 @krypa Najpierw podstawowe kroki, przeinstaluj grę, przeczyść system/rejestr Ccleanerem (na przykład) i daj znać czy działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Solidaryzuję się z Tobą! W celach "naukowych" również zacząłem grać w Czyste Niebo Masz jakieś mody postawione? Na którym patchu grasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krypa Opublikowano 9 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 (edytowane) Gierka czysta jak mój nowy nabytek Szczeniak PONa, żadnych modów żadnych ingerencji Patch 1.5.10 zgodnie z zakupem :)))) A cha, w celach "naukowych" sam zajrzałem na magazyny :)) oczyściłem z zombiaków i z paru trepów, oraz dla wprawy, zdjąłem snajpera z wieżyczki. chwile postrzelałem zdobytym SWD i zacząłem od wcześniejszego zapisu. No niestety Wieprz nie puszcza dalej. Edytowane 9 Listopada 2017 przez krypa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Czyste Niebo jest dziwaczne, ja bym spróbował w ciemno przeinstalować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krypa Opublikowano 9 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 CC nic nie dał, ok zrobię reinstal :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Możesz wstawić sejwa i sprawdzę u siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krypa Opublikowano 9 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 (edytowane) Niestety dalej się krzaczy. FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : E:\priquel\sources\engine\xrServerEntities\script_engine.cpp [error]Line : 180 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : LUA error: ....e.r. clear sky\gamedata\scripts\task_objects.script:1589: attempt to call method 'alive' (a nil value) stack trace: Edytowane 9 Listopada 2017 przez krypa wstawienie pliku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfiat Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 @kazik post wyżej @krypa wstawił sejwa jak coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krypa Opublikowano 9 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Kolega proponuje nowy post, więc proszę. saveMagazyn.7z Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 @krypa Dziwne, dostaje taki sam wylot, jak możesz to podeślij zapis jeszcze z czerwonego lasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krypa Opublikowano 9 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 A widzisz :))) wstawiam dwa las po lesniku.sav las anomalia.sav Na razie dzięki za chęci, spadam. Czas lulu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Spróbuj tego - przechodzimy do katalogu gry Stalker, następnie przechodzimy do folderu Gamedata, następnie przechodzimy do sekcji Scripts i tam znajdujemy plik task_object.scripts:1589 i zmieniamy rozszerzenie pliku ze "scripts" na .bak To powinno załatwić sprawę, a jeśli nie, to trzeba radzić dalej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 (edytowane) @metek58 od wczoraj nad tym siedzę i to nie jest takie proste bo po instalacji CS z płyty nie ma katalogu gamedata a przy instalacji z repack w katalogu gamedata nie ma nic. Nawet wypakowanie plików db stwarza problem ponieważ plik task_object.script jest zdublowany itd.. itd.. Znalazłem też taką informację: Te błędy naprawdę stanowią problem, który można rozwiązać skutecznie, ale osobiście domyśliłbym się, że w grze została uruchomiona misja obronna, w której wróg nie został zaatakowany, a gra po prostu nie radzi sobie z taką sytuacją. To, co znalazłem na innych stronach, jest jednym z najczęstszych błędów, które gracz może napotkać w Clear Sky. A który zresztą nie odnosi się do żadnej konkretnej lokalizacji - jest czysto losowy. Moim zdaniem należy unikać quicksejwów i po każdym wejściu na lokację robić swój zapis przez menu a w razie problemów wczytywać do skutku. Dużo siedziałem nad problemem bo sam kiedyś zagram CS (nie grałem do tej pory) i mogę mieć ten sam problem. Wczytałem sejw przy anomali przeszedłem na MW zagadałem z wartownikiem który skierował mnie do Wieprza. Zagadałem z Wieprzem i gra poszła dalej ale to chyba nie ten dialog. Nie wiem czy to Ci pasuje bo nie znam fabuły ale.. Sejw 3 stoisz przed Wieprzem sejw 4 po rozmowie z Wieprzem. Gdyby żaden z moich sejwów nie zadziałał zainstaluj ponownie moda (dobrze jest korzystać z repack) i sprawdź moje sejwy. Repack CS można pobrać stąd: https://mega.co.nz/#F!Ql5CSLxb!gNkfqg-xAUfYezLuMaFtYQ Tam pobierasz: Wypakowujesz w takie samej kolejności. Potem skrót do launcher.exe na pulpit i można grać. Co do Mega dobrze jest założyć sobie tam darmowe konto wtedy możesz pobrać 5GB danych na dobę co spokojnie starcza. 3 przed rozmową z Wieprzem3.dds3.sav Po rozmowie z Wieprzem4.dds4.sav Edytowane 10 Listopada 2017 przez kazik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krypa Opublikowano 10 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Dzięki, :))) болше спасибо, ruszyło po twoim 4.sav, ale potem znowu się wykrzaczyło podczas bójki z wojskowymi, potrenuje i dam znać 7 godzin temu, metek58 napisał: Spróbuj tego - przechodzimy do katalogu gry Stalker, następnie przechodzimy do folderu Gamedata, następnie przechodzimy do sekcji Scripts i tam znajdujemy plik task_object.scripts:1589 i zmieniamy rozszerzenie pliku ze "scripts" na .bak To powinno załatwić sprawę, a jeśli nie, to trzeba radzić dalej... Dzięki, ale nie mam folderu Gamedata, bo jeszcze go nie utworzyłem, gram na nagiej podstawce. Teraz wywala podczas walki z wojskowymi :)))) dziwne ale prawdziwe! Co prawda zawsze w innym momencie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 (edytowane) 50 minut temu, krypa napisał: Teraz wywala podczas walki z wojskowymi :)))) dziwne ale prawdziwe! Co prawda zawsze w innym momencie . Folderu gamedata w oryginalnie nie ma a w wersji repack jest pusty. Gdybyś znowu utknął (jak sam widzisz wypady są losowe) wrzuć sejwa i sprawdzę (do poniedziałku jestem w domu). Edytowane 10 Listopada 2017 przez kazik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krypa Opublikowano 10 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Nie ma problemu, tak sobie myślę, że będziesz moim ulubionym stalkerem na TEAMie :)))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 1 minutę temu, krypa napisał: Nie ma problemu, tak sobie myślę, że będziesz moim ulubionym stalkerem na TEAMie :)))) Zabrzmiało groźnie ale gdyby coś pisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krypa Opublikowano 10 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Jutro spotkamy się na TS to pogadamy :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 3 godziny temu, krypa napisał: Dzięki, :))) болше спасибо, ruszyło po twoim 4.sav, ale potem znowu się wykrzaczyło podczas bójki z wojskowymi, potrenuje i dam znać Dzięki, ale nie mam folderu Gamedata, bo jeszcze go nie utworzyłem, gram na nagiej podstawce. Teraz wywala podczas walki z wojskowymi :)))) dziwne ale prawdziwe! Co prawda zawsze w innym momencie . Może spróbuj tak, stwórz folder gamedata, a w nim zrób folder scripts i skopiuj z jakiegoś moda plik task_objects i zmień rozszerzenie pliku scripts na .bat i wklej do folderu scripts. Nie wiem tylko, czy w nazwie pliku dać jeszcze te resztę, co podaje Twój error z wylotu. Próba nie zaszkodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 (edytowane) 2 godziny temu, metek58 napisał: Może spróbuj tak, stwórz folder gamedata, a w nim zrób folder scripts i skopiuj z jakiegoś moda plik task_objects i zmień rozszerzenie pliku scripts na .bat i wklej do folderu scripts. Nie wiem tylko, czy w nazwie pliku dać jeszcze te resztę, co podaje Twój error z wylotu. Próba nie zaszkodzi. Hm.... Sorry @metek58 ale raz piszesz bat raz bak... Zmiana rozszerzenia pliku task_objects na każdy inny nie ma sensu a zmiana na bak (bo myślę, że o to Ci chodziło) spowoduje, że mod nie będzie tego pliku widział. Więc i tak mod będzie odczytywał ten plik z paczek db w folderze patches i resources więc po co to robić?. Edytowane 10 Listopada 2017 przez kazik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 @kazikmasz rację z tym .bat, to moje przeoczenie. Tak mi przyszło do głowy, aby to doradzić. Nie wiedziałem, że to nie przyniesie pożytku. Może jakiś patch jest tam potrzebny, lub jest niepotrzebnie wgrany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Na razie @krypa gra i to najważniejsze :) A jeśli chodzi o CS to w ogóle jest dziwnie zbudowany całkiem inaczej niż SoC czy ZP co ogranicza możliwości "naprawy" moda. Zobaczymy co będzie dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krypa Opublikowano 14 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Witam wszystkich pomocników jestem przed Limańskiem, jak na razie gra śmiga, reinstal 2 krotny nie robię szybkich zapisów, krzaczenia coraz mniej, a nawet rzeknę w ogóle :)))), wyodrębniłem też pliki do gemdata i zebrałem złom z całej zony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 To Czyste Niebo już takie jest. Ja na 3 komputerach nie miałem ŻADNEGO wylotu (nie licząc modów oczywiście), a jedni to problem za problemem mają, no magia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi