Vorenus Posted July 31, 2010 Report Share Posted July 31, 2010 Witam ponownie! Znowu wróci?em do Soljanki, mam jednak problem. Rozmywa - zamazuje mi obraz podczas rozgl?dania si? za pomoc? myszki. W bezruchu obraz jest ostry, gdy poruszam si? na boki, do ty?u i do przodu za pomoc? klawiatury te? jest ok. Wszystko psuje si? gdy tylko obróc? si? za pomoc? myszki lub staj?c w miejscu zaczn? rozgl?da?. Podmienia?em ju? mysz i niczego to nie poprawi?o, próbowa?em po?onglowa? ustawieniami w opcjach gry ale bez skutku, cho? by? mo?e nie zastosowa?em odp. kombinacji? Czy kto? mo?e mi podpowiedzie? jak uzyska? stabilny obraz podczas ruchu za pomoc? myszy? Komp. Athlon 5200+ 3G RAM GF 8800 GTS Sterowniki 257.21_desktop_winxp_32bit_international_whql Soljanka 19.04.2010 bez poprawek i shaderów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
portals Posted August 1, 2010 Report Share Posted August 1, 2010 To jest tak zwany Motion blur.Usu? folder shaders z gamedata je?li nie chcesz tego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vorenus Posted August 1, 2010 Author Report Share Posted August 1, 2010 portals, dzi?kuj? za szybk? odpowied? ale niestety nie pomog?o. S?dz?, ?e to rozmycie nie jest zamierzonym celem autorów ale jakim? cyber - przekle?stwem które mnie dopad?o. Mo?e jaki? programik trzeba zainstalowa? albo Soljanka w tej wersji wymaga nie znanych mi sterowników. Napisz? jeszcze raz - poruszaj?c si? za pomoc? strza?ek (lewo, prawo, góra, dó?) obraz jest ostry, id?c i rozgl?daj?c si? z myszy jest rozmyty, m?czy wzrok i psuje gr?. Mo?e kto? si? ju? z tym boryka? i napisze jak ten problem wyeliminowa?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danieldino Posted August 1, 2010 Report Share Posted August 1, 2010 Mia?em taki problem, ale tylko przeinstalowanie mi pomog?o. Mia?em tak gdy gra?em w SoC z modem OL a pó?niej go usun??em i te rozmycie si? pojawi?o. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vorenus Posted August 3, 2010 Author Report Share Posted August 3, 2010 reinstal te? niczego nie zmieni?, zainstalowa?em najnowsze sterowniki do karty i ciut, ciut lepiej albo przyzwyczai?em si? ju? do tego rozmycia. Jak uda mi si? wyeliminowa? to napisz? jak. Zastanawiam si? czy warto ustawia? w opcjach antyaliesing i filtrowanie anizotropowe (mog?em napisa? z b??dami) bo jako? nie mog? dopatrze? si? ró?nicy przy w??czonych> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danieldino Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 Antyaliasing to wyg?adzenie powierzchni, ja je zauwa?y?em na rozdzielczo?ci 1280×1024 ale na podstawowej 1024 te? wida?. A filtrowanie to nie wiem co to ale mam w??czone. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts