Jump to content

Rozmywanie obrazu

Recommended Posts

Witam ponownie!

Znowu wróci?em do Soljanki, mam jednak problem. Rozmywa - zamazuje mi obraz podczas rozgl?dania si? za pomoc? myszki. W bezruchu obraz jest ostry, gdy poruszam si? na boki, do ty?u i do przodu za pomoc? klawiatury te? jest ok. Wszystko psuje si? gdy tylko obróc? si? za pomoc? myszki lub staj?c w miejscu zaczn? rozgl?da?. Podmienia?em ju? mysz i niczego to nie poprawi?o, próbowa?em po?onglowa? ustawieniami w opcjach gry ale bez skutku, cho? by? mo?e nie zastosowa?em odp. kombinacji? Czy kto? mo?e mi podpowiedzie? jak uzyska? stabilny obraz podczas ruchu za pomoc? myszy?

Komp.

Athlon 5200+

3G RAM

GF 8800 GTS

Sterowniki 257.21_desktop_winxp_32bit_international_whql

Soljanka 19.04.2010 bez poprawek i shaderów.

portals, dzi?kuj? za szybk? odpowied? ale niestety nie pomog?o. S?dz?, ?e to rozmycie nie jest zamierzonym celem autorów ale jakim? cyber - przekle?stwem które mnie dopad?o. Mo?e jaki? programik trzeba zainstalowa? albo Soljanka w tej wersji wymaga nie znanych mi sterowników. Napisz? jeszcze raz - poruszaj?c si? za pomoc? strza?ek (lewo, prawo, góra, dó?) obraz jest ostry, id?c i rozgl?daj?c si? z myszy jest rozmyty, m?czy wzrok i psuje gr?. Mo?e kto? si? ju? z tym boryka? i napisze jak ten problem wyeliminowa??

reinstal te? niczego nie zmieni?, zainstalowa?em najnowsze sterowniki do karty i ciut, ciut lepiej albo przyzwyczai?em si? ju? do tego rozmycia. Jak uda mi si? wyeliminowa? to napisz? jak. Zastanawiam si? czy warto ustawia? w opcjach antyaliesing i filtrowanie anizotropowe (mog?em napisa? z b??dami) bo jako? nie mog? dopatrze? si? ró?nicy przy w??czonych>