Artiem Diegtiariow Posted December 12, 2019 Report Share Posted December 12, 2019 Cześć, otóż mam problem ze znalezieniem dokumentów dla Swibłowa na Radarze. Szukałem tych dokumentów po podziemiach kilka razy lecz bez skutku. Wiecie gdzie one są? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom3kb Posted December 13, 2019 Report Share Posted December 13, 2019 @Artiem Diegtiariow Zawsze też mogły wpaść pod tekstury. Czasami też może nie być widać przedmiotu jeśli gra się na niskich ustawieniach graficznych ale nie wiem czy takie rzeczy były w TŚ 2. Tu np ich nie widać ale podniósł. https://youtu.be/nskPQ-PpyQg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artiem Diegtiariow Posted December 13, 2019 Author Report Share Posted December 13, 2019 Właśnie wczoraj jednostka stacjonarna wpadła mi pod teksturę, całe szczęście że jest w grze działko grawitacyjne. Z resztą gdy kucałem i przytrzymywałem klawisz F to widać było nazwę przedmiotu. Tak nie było w przypadku dokumentów w ostatnim pomieszczeniu. Teraz spróbuję przed tym zadaniem wyczyścić X-10 z burrerów i innych abominacji, zobaczymy czy to coś da. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondotier Posted December 13, 2019 Report Share Posted December 13, 2019 @Artiem Diegtiariow A spróbuj ze zmianą oświetlenia. Pamiętam, że chyba zejście na statykę wyciągało takie zagubione dokumenty nad tekstury. No i jest też możliwość, że jeśli tam gdzieś w pobliżu grasował tuptuś, albo burer, to papierek mógł się przemieścić. Rozwiązaniem było ponowne wejście z zapisu przed labem, jak najszybsze dotarcie do miejsca spawnu i jak tylko było możliwe, rozwalenie tych mutków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom3kb Posted December 13, 2019 Report Share Posted December 13, 2019 O jak były Burery to w nie jednej misji cuda się działy jak zaczęły strzelać i przedmioty questowe latały po lokacji. Albo jak Poltergeisty zaczynają podrzucać przedmioty. Ta jak jest możliwość to mocna broń w łapę i jak najszybciej staraj się je ubijać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artiem Diegtiariow Posted December 13, 2019 Author Report Share Posted December 13, 2019 Nim wziąłem zadanie na te dokumenty oraz jednostkę stacjonarną, wyczyściłem lokację ze wszystkich stworów oraz zmieniłem oświetlenie i w końcu wszystko jest dobrze. Dokumenty są w miejscu jak na filmie tego Rosjanina. Dziękuję wam za pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondotier Posted December 13, 2019 Report Share Posted December 13, 2019 @Artiem Diegtiariow No to zapamiętaj to i na dalszy ciąg gry, jak i dla innych modów już leciwych. A w nowych też się to potrafi przytrafić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts