LogTrist Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Mam nieustanny problem z grą. Po zmianie sprzętu, gra zaczęła łapać dość częste zawiechy i nieprzyjemne przycinki. Jeśli takowe nie występują, to i tak po 15/20 minutach gra się zawiesza i stoi w miejscu, albo po prostu wyrzuci do pulpitu bez podania przyczyny. Gra chodzi na wersji 1.4007 z ciut starszym launcherem, ze względu na problemy przy włączaniu/wyłączaniu modów. Można prosić o poradę, co mógłbym z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 @LogTrist no co zmniejszyć rozdziałkę i zejść z ustawieniami gry w dół. Tylko w Lost Alpha twórcy raczej radzili żeby np wybrać predefiniowane ustawienia średnie, niskie czy wysokie i potem już za bardzo suwaków lepiej nie ruszać bo podobno może giera chodzić jeszcze gorzej. Kompa nie masz jakiegoś bardzo starego? Albo z jakąś słabą zintegrowaną kartą graficzną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LogTrist Opublikowano 24 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Może i tak zrobię, po prostu na nowym PC chciałem sprawdzić, jak będzie się sprawował, bo na 1060 nie chodził za dobrze. Komputer jest świeży, jeśli chcesz, mogę podać specyfikację, jeśli to nasunie jakąś myśl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 3 minuty temu, LogTrist napisał: na 1060 nie chodził za dobrze. Na GTX 1060? To chyba masz jakąś inną Lost Alphę Podaj specyfikację. Jeśli wyrzuca bez loga, to pewnie z powodu braku pamięci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LogTrist Opublikowano 24 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 (edytowane) Procesor AMD Ryzen 7 2700x Karta graficzna Asus ROG STRIX 5700 XT 8GB Zasilacz TT 750W GOLD 32Gb Ramu DDR4 HyperX Predator RGB CL16 5 Dysków, 1 M.2 i reszta SSD Chłodzenie Boxowe póki co A i zapomniałem o płycie - MSI X470 Gaming Pro Nie wiem, w moim przypadku wszystko możliwe Edytowane 24 Stycznia 2020 przez LogTrist Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Może mod jest po prostu zaskoczony specyfikacją? Ma tyle dobrego, że nie wie co zeżreć najpierw Przy takiej specyfikacji teoretycznie nie ma prawa nie działać. W logu na pewno nic nie masz? Spróbuj też przywrócić ustawienia domyślne (usuń user.ltx, czy może przez konfigurator zresetuj do fabrycznych, jeśli się da, nie pamiętam). Przełożyłeś dysk z modem z poprzedniego kompa, czy zainstalowałeś na nowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LogTrist Opublikowano 24 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Grę zainstalowałem na nowo, bo po instalacji nowego systemu nie chciał odpalić. Na nowym systemie miał problem z configuratorem, nie wiem czemu, ale po przestudiowaniu internetu, pobrałem starszego launchera i pomógł. Skopiowałem folder z moimi zapisami, bo nie chciałem się mordować od zera, z modów to w sumie nic nowego nie włączałem. To co zwykle i dodatkowo mod z lepszą jakością roślin, to wszystko. Gra na ustawieniach maksymalnych, gdy nie odstawia szopek chodzi płynnie. V-sync mam wyłączony (taki nawyk ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Ponawiam pytanie: 17 minut temu, Sierioża napisał: W logu na pewno nic nie masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LogTrist Opublikowano 24 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Nope, przynajmniej tak mi się wydaję. Podrzucę, bo może mi coś umknęło, a może Ty zauważysz configurator_aers.log xray_aers.log Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Żaden ze mnie specjalista od LA, ale zacząłbym od tego co wyżej radził Tomek, względnie eliminowania dodatków po kolei - instalujesz czystą wersję, potem 1 dodatek i sprawdzasz, 2 i sprawdzasz, itd. Z tego co pamiętam parę lat temu LA miało problemy z działaniem na kartach od czerwonych - nie wiem czy nowsze wersje to wyeliminowały czy nie. Na logikę powinny, ale... A poza tym skończyły mi się pomysły, może ktoś mądrzejszy to ogarnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LogTrist Opublikowano 24 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 No nic, popróbuje różnych sposobów. Chociaż w sumie tak sobie przypomniałem, że mojemu znajomemu ostatnio polecałem. Grał też na sprzęcie czerwonych, tyle, że słabszym. Nie miał żadnych problemów itp. Jeszcze pogrzebię w opcjach graficznych, a następnie z modami powalczę. Dzięki wielkie i tak za chęci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 @LogTristNie wiem zejdź z maksymalnych na wysokie może i pograj czy jest płynnie teoretycznie ten mod powinien śmigać ale rzeczywiste wymaagania i to jeszcze na ustawieniach maksymalnych to pewnie będą zarzynać obojętnie na czym się tą Lost Alphę odpali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bloodrise Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 A lost alfa jest na 32 czy 64 bitowym silniku? Bo jak na 32 to chyba tylko 3 rdzenie są obsługiwane i to może stanowić problem. Czytaj ...po prostu za stary silnik :p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 17 minut temu, bloodrise napisał: A lost alfa jest na 32 czy 64 bitowym silniku? Bo jak na 32 to chyba tylko 3 rdzenie są obsługiwane i to może stanowić problem. Czytaj ...po prostu za stary silnik :p. 32, ale lost alpha jest wgl niestabilny. Dziadostwo ma wiele bugów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LogTrist Opublikowano 24 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 (edytowane) Pomęczyłem trochę i udało się. Faktycznie, zmiana ustawień graficznych pomogła. Jeśli dają możliwość podbijania grafiki, a nie dają gwarancji, że to będzie chodzić stabilnie, to ciut mija się z celem. 29 minut temu, Monolithalian napisał: 32, ale lost alpha jest wgl niestabilny. Dziadostwo ma wiele bugów. Ten silnik jest nieźle zdziadziały. Nie jest tragiczny czy coś, ale ze stabilnością to ma problemy. Edytowane 24 Stycznia 2020 przez LogTrist Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi