vidkunsen Posted April 7, 2020 Report Share Posted April 7, 2020 https://lubimyczytac.pl/ksiazka/178154/czerwone-horyzonty-prawdziwa-historia-zbrodni-zycia-i-upadku-nicolae-ceausescu Wyd. Litera 1990 Moje ulubione fragmenty - w skrócie - 1/ ...(tekst geniusza Karpat dot. cyganów z Rumunii: ... dajcie im Radu - masowe prześwietlanie narządów rozrodczych obojga płci u cyganów w celu ich bezpłodności. 2/ ... co jest! jest 11,00 rano a oni się pierdolą, czemu nie są w pracy!, wysłać tam Securitate - od lat 70-ych XX wieku tzw. ne. w Rumunii produkowano telewizory tylko na rynek rumuński które miały wmontowane głośniki i kamery służące szpiegowaniu odbiorcy/odbiorców. Konkluzja - jesteście pewni, że nie robią takich telewizorów? czemu są problemy z podłączeniem pc-ów do telewizora? Prawda czy kit jak barania torba? te i inne pomysły i wydarzenia już historyczne w w/w książce. p.s. spocisz się jak przeczytasz i nie będzie to gorąco ani choroba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boberm Posted April 7, 2020 Report Share Posted April 7, 2020 @vidkunsen - nie wiem nic o tych szpiegach /telewizorach , ale społeczęństwo rumuńskie ( z mojej kilkuletniej obserwacji ) jest dosyc kastowe. W społeczenstwie widac podziały na rumunów -rumunów , rumunów -niemców , rumunów -wegrów . A grupa cygańska funkcjonuje na obrzeżach tego społeczeństwa . I jest dla rumunów wstydliwą częścia ich narodu . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vidkunsen Posted April 7, 2020 Author Report Share Posted April 7, 2020 Nie tylko w tym państwie jest to wstydliwa część, nie należy mylić narodu rumuńskiego z przedstawicielami odmiennej rasy, nacji którzy są ciężarem, geniusz Karpat chciał tę sprawę "ostatecznie rozwiązać", przeczytaj podyskutujemy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts