Anton Gorodecki Posted August 24, 2020 Report Share Posted August 24, 2020 Uaktualniona i dostosowana do wersji Narodowej Solanki 2016 OGSR mapa Pieczary z zaznaczonymi ścieżkami i opisami w języku polskim. Powstała w oparciu o TĄ mapkę. INSTALACJA: kopiujemy zawartość archiwum Mapa Pieczary z drogami PL.7z do katalogu z modyfikacją NS 2016 OGSR. ZRZUTY EKRANU: Spoiler 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondotier Posted August 24, 2020 Report Share Posted August 24, 2020 @Anton Gorodecki Jakie masz ustawienia rozdzielczości monitora i jego format? Bo u mnie przy 16x9 i 1920x1080 minimapa jest przesunięta w okienku. Daję zrzuty dla dwóch różnych HUDów. Tylko gdy poszedłem w głąb pieczary i byłem na środku mapki, widziałem ją jak wypełniała całą ramkę. Ale jakoś dam sobie z tym radę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anton Gorodecki Posted August 24, 2020 Author Report Share Posted August 24, 2020 Gram w rozdzielczości 1920x1080 / 16:9. Wraz ze zbliżaniem się do krawędzi mapy zaczyna "brakować" tekstury. Tak samo sprawa wygląda na oryginalnym pliku. Prawdopodobnie wystarczyłoby "dołożyć" trochę czarnego tła po bokach tekstury mapy. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondotier Posted August 24, 2020 Report Share Posted August 24, 2020 Podmieniłem sobie mapkę z Twojej paczki, na tę poprzednią z NS2016, bo jest lepiej zrobiona, tzn. trasy są lepiej wyznaczone. W grze wygląda tak: Jak się jest na środku, też zajmuje całość. Trochę to dziwne, bo w starej NS2016 tak się nie działo. A to, że jak sam wklejałem nie było jej widać, z powodu mojej ślepoty. Nie zauważyłem, że mapka z forum ma rozszerzenie .jpg. Z .dds działa jak widać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts