The Iceman Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 rowniez w wypadku prawdziwej zdekowanej broni. Jeśli nie miał pozwolenia na posiadanie broni, to oczywiste jest to, że władze były zmuszone do konfiskaty takiej broni, ponieważ w świetle prawa posiadanie broni bez zezwolenia na nią jest wykroczeniem karnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiałaMysz Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 Rozumiem że zabrali mu prawdziwą broń bo jest na nią potrzebe zezwolenie. Ale repiliki ASG chyba nie mogli ruszyc. Pozatym jedną z replik broni uszkodzili. Czy dało by się ich jakoś pociągnąc do odpowiedzialnosci czy bedą twierdzili że "tak już było kiedy bralismy" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert115 Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Ale niedzialajaca bron mozna miec bo wtedy jest traktowana jako replika. Co do oddawania uszkodzonych rzeczy to norma z nasza policja. Prawdopodobnie nie oddadza mu pieniedzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 A jaki przepis mówi, że można posiadać niedziałającą broń bez zezwolenia? Taka broń nadal uważana jest za niebezpieczną, chyba że ma zalutowany zamek i lufę. Jeśli repliki były dość wiarygodną atrapą, to oczywiste jest to, że policja musiała określić czy jest to prawdziwa broń czy jej replika. O odszkodowanie można ubiegać się w wypadku, gdy posiada się ubezpieczenie (dowód własności także) na dany przedmiot (tak, jest taka możliwość - miałem podobną sytuację). Swoją drogą, ciekawe, czy kolega zarejestrował broń, jeśli nie była ona w pełni pozbawiona cech bojowych. Jeśli było inaczej, niech zgłosi sprawę w sądzie jako bezprawna konfiskata mienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Jeżeli przy zabieraniu broni zrobili by notatkę, że biorą asg i, że jest sprawna to mógłby się odwoływać. Na bank tego nie zrobili bo jeżeli by się kapnęli, że to asg to w ogóle by nie brali oni to wzięli jako bron normalną. Co do broni to można w domu trzymać uznawaną za repliki broń, owszem ale jeżeli jest to prawdziwa to musi być mocno uszkodzona żeby nie było możliwości jej naprawienia wtedy możesz ją trzymać jako replikę. Sądząc z opisu broń była na chodzie jeżeli była do niej amunicja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Dobrze, że kolega nie został zatrzymany za nielegalne posiadanie amunicji i broni palnej. Miał wielkie szczęście, że skonfiskowali mu tylko broń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiałaMysz Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Jednak to całe zajscie jest troche podejżane. Bo on z tą bronią nigdzie nie chodził i nikomu jej nie pokazywał a tu raptem policja sie dowiaduje. A co najważniejsze, nie pokazali nakazu rewizji wiec zrobili ją bezprawnie. Szczeże muwiąc to nie wiem czy dało się z niej strzelac , jeszcze dopytam się kolegi. A wracając do tego karabinu ASG , to policja nie powinna mu go zabrac. Chyba nie tak trudno odrużnic prawdziwą bron od repliki (to nie była jakaś super extra replika tylko prosty shotgun plastikowy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Po prostu komuś się pochwalił i ktoś uprzejmie doniósł władzom proste. Z tym rozróżnianiem to różnie bywa jak trafił się jakiś tępak to i wziął za prawdziwą broń. Powinien dostać papier ile było skonfiskowanego sprzętu tam będzie miał napisane co i ile wzięli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert115 Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Taka broń nadal uważana jest za niebezpieczną, chyba że ma zalutowany zamek i lufę. I o to wlasnie chodzi, jesli bron nie moze strzelac to mozna ja przechowywac bez zezwolenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Kolega zapewne udaje teraz niewiniątko, a za Twoimi plecami rozgadywał kolegom, czego to on w domu nie ma. Przecież władze skądś musiały się o tym dowiedzieć. Nie zmienia to jednak faktu, że prawo do konfiskaty amunicji władze miały. A skoro był to zwykły, plastikowy shotgun, w dodatku mało przypominający prawdziwą broń, to po co od razu robić wielkie halo? Jeśli kolega ma do tego jakieś zastrzeżenia, a najwyraźniej ma i to duże, to tak jak pisałem, niech wytoczy proces w tej sprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 I tu masz racje jak był taki biedny i pokrzywdzony to by im proces wytoczył i na bank wygrał. No chyba, że sam się obawia konsekwencji no nie jest taki święty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert115 Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 W takim razie czekamy na odp. kolegi. Widzieliscie akcje pod KDT? Straszne bydlo mieszka w tej Warszawie. Wstyd nam tylko przynosza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Się chłopaki pobawili, w takich przypadkach jestem za używaniem siły przez policje, taki jak by 4 pały na plecy załapał następnym razem by 2 razy pomyślał nim by poszedł barierkami rzucać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bas001 Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Na dobrą sprawę d...y dał komornik wynajmując agencję śmiesznej ochrony...powinien wezwać do wypełnienia czynności komorniczych policję i zapewne zadymy by nie było,kupcy by się z policją nie lali...natomiast z bodyguardami owszem,tym bardziej że oni przekroczyli prawo i to solidnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooDoo Opublikowano 24 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 Ma ktoś dobry no Dvd/cd do Morrowinda? Tak mam oryginalną wersję tylko płytę złamaną sad.gif . Najlepiej bez potrzeby instalowania patchy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert115 Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 Ty to masz wszystkie plyty zlamane albo porysowane... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooDoo Opublikowano 24 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 2... też wielka rzecz. Płyty się nawet w DVD roomie rysują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert115 Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 No poatrz a moje wszystkie sa bez jedej ryski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooDoo Opublikowano 24 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 To gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 Niektóre pliki, wymagane do uruchomienia gry Morrowind znajdują się na płycie CD/DVD, więc raczej żaden patch No-CD i tak tutaj nie pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooDoo Opublikowano 24 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 Kurcze ;/. Dzięki Elvis. Chyba to są filmy, dlatego nie można bez płyty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Ja jakoś też nie mam problemów z rysami i uszkodzeniem płyt. Dla przykładu płyta z gra Diablo śmiga mi już 6 lat bez większych problemów i rys. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichociemny1 Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Jeśli ktoś ma problem z ryskami to kopie można sobie robić i a orginałkę do szafki schować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najemnik32 Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 No poatrz a moje wszystkie sa bez jedej ryski. Ja mam chyba tylko 5 takich płyt :-o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Ponad 40 tys. osób wzięło udział w dorocznej fieście pomidora - "La Tomatinie" - w hiszpańskim Buniol. Na sygnał z miejskiego ratusza uczestnicy fiesty rozpoczęli szaloną walkę na pomidory. Więcej info: gazeta.pl A dzieci z Afryki głodują. To przykre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi