Buber Opublikowano 13 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2022 Panowie , potrzebny działający unpacker do OP 2.1 co , miejmy nadzieję, przyspieszy tłumaczenie OP 2.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 13 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2022 @Buber a jakie pliki potrzebujesz ? Cos tam mam rozpakowane -ergo - jakby co to służę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 13 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2022 @boberm no na pewno wszystkie oryginalne pliki które były użyte do spolszczenia i spolszczenie ... też musi być rozpakowane. Bo nie wiadomo czy wszystkie rosyjskie pliki txt były użyte. Wiec lepiej jakby był unpacker , bo to troche żmudne zajęcie będzie a ja mam dużo czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 13 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2022 @Buber Oryginalny "config" i "scripts" z 2.1 sciągniety kiedyś z rosyjskich serwerów . config.7z scripts.7z Tłumaczeń niestety nie posiadam więc pewnie niewiele pomogłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 13 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2022 Jak to niewiele, na bidę 50 procent sukcesu Teraz tylko jakoś rozpakować spolszczenie, Chociaż nie...ten config od Ciebie też ma już polskie tłumaczenie.... Droga przez mękę... Najszybciej byłoby dotłumaczyć porównanie z wyszażoną lewa stroną, znaczy , że w OP 2.2 są nowe sekwencje. Co ciekawe część nowego materiału jest przetłumaczona , a część nie. W przeciwnym wypadku trzeba sprawdzać każdy plik bo z 93 plików config\txt wszystkie mają większe lub mniejsze zmany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 13 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2022 @Buber - gdybym mógł jakoś jeszcze pomóc - daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 13 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2022 @boberm Ok, dzięki, Pierwsza sprawa to czy te configi są z wersji 8.2? No i pozostaje jeszcze ostatnia łatka na spolszczenie... nie wiadomo co poprawia lub dodaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 13 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2022 13 minut temu, Buber napisał: @boberm Ok, dzięki, Pierwsza sprawa to czy te configi są z wersji 8.2? No i pozostaje jeszcze ostatnia łatka na spolszczenie... nie wiadomo co poprawia lub dodaje Dobre pytanie .Niestety nie umiem na nie odpowiedzieć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 13 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2022 No to w zasadzie jestem ugotowany. Ponieważ jest to spolszczenie niejako wbudowane w mod, nie wiedzac których plików dokładnie dotyczy mozna sprawdzac w ciemno. Spolszczenie OP 2.0 ma 840 plików... Można by sie pokusić o dotłumaczenie w pierwszej kolejności katalogów gameplay i txt to "tylko" 166 plików. Gdyby sie znalazł tłumacz to bym mógł to przygotować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 13 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2022 Panowie tłumacze jakby dało radę pomóc w Was nadzieja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 14 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2022 @boberm myslę ,że jeżeli masz trochę czasu to można by spróbować zrobić jakieś tłumaczenie pre -alfa na początek. Jako pierwsze kroki Najwazniejsze wiadomo są pliki fabularne, pewnie w txt. Jak inni tłumacze nie mogą , albo im się nie chce to moze chociaż doradzą. Zmian jest mnóstwo ale większość to znaki interpunkcyjne albo zmiana jednego , dwóch słów w zdaniu. Ja moge przeglądnąć pliki , wypisać wersy które są całkowicie po rosyjsku , żeby zaoszczędzić czasu. I zobaczymy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 14 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2022 @BuberPrzejdzmy na priv. Edit: Masz chyba zapchaną skrzynke odbiorczą. Albo jakis inny problem . Od 16.00 jestem do twojej dyspozycji i spróbujemy . A co tam :-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 14 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2022 Opróżniłem skrzynkę . Cos przygotuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 14 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2022 Jeżeli mogę jakoś pomóc to jestem chętny . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 14 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2022 @AnatolijNo najłatwiej by było gdyby zaopatrzyć się w WinMerge . Jak widac zmian jest mnóstwo, a w wielu miejscach brakuje w ogóle akapitu pln. Pewnie trzeba by było samemu dodać. Nie we wszystkich plikach jest oczywiście tyle zman, w niektórych jest po kilka zdań . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coles313 Opublikowano 23 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2022 Nie chciałem zaczynać nowego tematu więc piszę tutaj . Wróciłem po przerwie do OP instalka + patche wszystko pięknie gra odpala wrzucam zachowane save i małe kuku zamiast niektórych wpisów mam to co na screenach . No to jeszcze raz inna partycja instalka i znowu to samo . Coś z save jest nie tak czy czegoś mi brakuje do szczęścia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi