Menel Posted May 5, 2022 Report Share Posted May 5, 2022 Witam mam problem otóż posiadam stalkera czyste niebo w wersji na steam i mam mały problem. Otóż po włączeniu gry na parę sekund pokazuje się okienko z informacjami o developerze i po tym gra się wyłącza. Tutaj dam log: * Detected CPU: GenuineIntel P3 family, F6/M10/S7, 3292.00 mhz, 29-clk 'rdtsc' * CPU Features: RDTSC, MMX, SSE, SSE2 Initializing File System... using fs-ltx fsgame.ltx FS: 27306 files cached 33 archives, 4753Kb memory used. Init FileSystem 0.800925 sec 'xrCore' build 3795, Jun 25 2009 Initializing Engine... Starting INPUT device... Loading DLL: xrRender_R2.dll Loading DLL: xrRender_R3.dll refCount:m_pAdapter 1 command line Executing config-script "user.ltx"... FATAL ERROR [error]Expression : sz<(tgt_sz-1) [error]Function : IReader::r_string [error]File : E:\priquel\sources\engine\xrCore\FS.cpp [error]Line : 422 [error]Description : Dest string less than needed. stack trace: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom3kb Posted May 5, 2022 Report Share Posted May 5, 2022 Żulu, pardon @Menel na szybko ze steamowych problemów to taki error trafiał się jak coś się zrypało w pliku user.ltx. SKasuj go i uruchom grę, wtedy ona sobie robi czysty/nowy i zobacz czy ruszy. Jak nie to będziemy szukać dalej. Tu poskutkowało np w Cieniu: https://steamcommunity.com/app/4500/discussions/0/3104640350806250913/ U nas też było Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Menel Posted May 5, 2022 Author Report Share Posted May 5, 2022 (edited) Cześć dzięki za odpowiedź ale po usunięciu pliku i odpaleniu gry nic nowego się nie dzieje. Nawet sam plik się nie odnawia. Też nie mam żadnego errora. Tylko się samoistnie się wyłącza Edited May 5, 2022 by Menel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom3kb Posted May 5, 2022 Report Share Posted May 5, 2022 @MenelNo to reinstalacja albo najpierw sprawdzenie integralności plików gry to jak się coś źle pobrało to naprawi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Menel Posted May 5, 2022 Author Report Share Posted May 5, 2022 Niestety Już to zostało zrobione pare razy. Nie wiem w czym jest problem CoP i SoC mi normalnie działają a tu taki specjalny płatek śniegu się znalazł. Desktop 2022.05.05 - 16.52.10.18.m4v Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom3kb Posted May 5, 2022 Report Share Posted May 5, 2022 Hmmm ja tam się na steamie nie znam, tu znowu jakieś nakładki? steamowe wyłączali przy takim błędzie. https://steamcommunity.com/app/20510/discussions/0/3092263696197610162/ @Menel Tu widziałem kilka takich problemów i wszędzie opcję ze skasowaniem user.ltx. A jeszcze zrób tak skasuj ten plik, wyłącz kompa i potem włącz i dopiero uruchom grę. Tylko wyłącz i włącz nie uruchom ponownie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Menel Posted May 5, 2022 Author Report Share Posted May 5, 2022 (edited) Dobrze zrobie tak ale najpierw zrobie szybkiego reinstala. Zadziałał trik z wyłączeniem nakładek steam i reinstalacją. Dziękuje ci bardzo za pomoc Edited May 5, 2022 by Menel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondotier Posted May 5, 2022 Report Share Posted May 5, 2022 @Menel Skoro przeinstalowanie pomogło, to w porządku. Ale widziałem w poprzednich wpisach na zrzucie z zawartością katalogu głównego gry, że miałeś tam katalog _appdata_ . Taki katalog się pojawia, jak na podstawkę stawia się moda ze zmienionym fsgame.ltx. Nie próbowałeś na grę CzN nałożyć jakiegoś ulepszenia? I od razu porada. Tą działająca podstawkę traktuj jak świętą krowę. Nic a nic do niej nie dokładaj. A jak będziesz na nią musiał postawić moda, to na innej partycji lub dysku niesystemowym zrób jej kopię, zmień nazwę na nazwę moda i podmień oryginalny fsgame.ltx na taki, który utworzy odpowiednik tego _appdata_ . Nowsze mody mają już taki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts