Menel Opublikowano 5 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2022 Witam mam problem otóż posiadam stalkera czyste niebo w wersji na steam i mam mały problem. Otóż po włączeniu gry na parę sekund pokazuje się okienko z informacjami o developerze i po tym gra się wyłącza. Tutaj dam log: * Detected CPU: GenuineIntel P3 family, F6/M10/S7, 3292.00 mhz, 29-clk 'rdtsc' * CPU Features: RDTSC, MMX, SSE, SSE2 Initializing File System... using fs-ltx fsgame.ltx FS: 27306 files cached 33 archives, 4753Kb memory used. Init FileSystem 0.800925 sec 'xrCore' build 3795, Jun 25 2009 Initializing Engine... Starting INPUT device... Loading DLL: xrRender_R2.dll Loading DLL: xrRender_R3.dll refCount:m_pAdapter 1 command line Executing config-script "user.ltx"... FATAL ERROR [error]Expression : sz<(tgt_sz-1) [error]Function : IReader::r_string [error]File : E:\priquel\sources\engine\xrCore\FS.cpp [error]Line : 422 [error]Description : Dest string less than needed. stack trace: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 5 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2022 Żulu, pardon @Menel na szybko ze steamowych problemów to taki error trafiał się jak coś się zrypało w pliku user.ltx. SKasuj go i uruchom grę, wtedy ona sobie robi czysty/nowy i zobacz czy ruszy. Jak nie to będziemy szukać dalej. Tu poskutkowało np w Cieniu: https://steamcommunity.com/app/4500/discussions/0/3104640350806250913/ U nas też było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Menel Opublikowano 5 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2022 (edytowane) Cześć dzięki za odpowiedź ale po usunięciu pliku i odpaleniu gry nic nowego się nie dzieje. Nawet sam plik się nie odnawia. Też nie mam żadnego errora. Tylko się samoistnie się wyłącza Edytowane 5 Maja 2022 przez Menel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 5 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2022 @MenelNo to reinstalacja albo najpierw sprawdzenie integralności plików gry to jak się coś źle pobrało to naprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Menel Opublikowano 5 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2022 Niestety Już to zostało zrobione pare razy. Nie wiem w czym jest problem CoP i SoC mi normalnie działają a tu taki specjalny płatek śniegu się znalazł. Desktop 2022.05.05 - 16.52.10.18.m4v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 5 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2022 Hmmm ja tam się na steamie nie znam, tu znowu jakieś nakładki? steamowe wyłączali przy takim błędzie. https://steamcommunity.com/app/20510/discussions/0/3092263696197610162/ @Menel Tu widziałem kilka takich problemów i wszędzie opcję ze skasowaniem user.ltx. A jeszcze zrób tak skasuj ten plik, wyłącz kompa i potem włącz i dopiero uruchom grę. Tylko wyłącz i włącz nie uruchom ponownie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Menel Opublikowano 5 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2022 (edytowane) Dobrze zrobie tak ale najpierw zrobie szybkiego reinstala. Zadziałał trik z wyłączeniem nakładek steam i reinstalacją. Dziękuje ci bardzo za pomoc Edytowane 5 Maja 2022 przez Menel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 5 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2022 @Menel Skoro przeinstalowanie pomogło, to w porządku. Ale widziałem w poprzednich wpisach na zrzucie z zawartością katalogu głównego gry, że miałeś tam katalog _appdata_ . Taki katalog się pojawia, jak na podstawkę stawia się moda ze zmienionym fsgame.ltx. Nie próbowałeś na grę CzN nałożyć jakiegoś ulepszenia? I od razu porada. Tą działająca podstawkę traktuj jak świętą krowę. Nic a nic do niej nie dokładaj. A jak będziesz na nią musiał postawić moda, to na innej partycji lub dysku niesystemowym zrób jej kopię, zmień nazwę na nazwę moda i podmień oryginalny fsgame.ltx na taki, który utworzy odpowiednik tego _appdata_ . Nowsze mody mają już taki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi