MajsteRF_120rc Opublikowano 16 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2022 Chodzi o misję z pomocą stalkerom w odnalezieniu anomalii w czerwonym lesie. Po spotkaniu z nibygigantem wywala do pulpitu. po kilkunastu próbach udało mi się go zabić, szybko zrobiłem quicksave... i mnie wywaliło. (XD) save dołączam. Gra oryginalna ze steam. jonas_quicksave.sav jonas_quicksave.dds Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 16 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2022 @MajsteRF_120rc Pomyliłeś zapisy. Zrzut zrobiony na tym co wstawiłeś, raczej nie jest z Rudego Lasu. To już finalna gra na CEA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 16 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2022 21 minut temu, kondotier napisał: @MajsteRF_120rc Pomyliłeś zapisy. To już finalna gra na CEA. Czyli chyba sobie poradził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlkin Opublikowano 16 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2022 (edytowane) Nieznane wcześniej zakończenie Czystego Nieba. @MajsteRF_120rcTak serio - to następnym razem save'a daj i sprzed problemu, a i log wylotu to może też by wypadało (jak jest). Edytowane 22 Lipca 2022 przez qlkin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 17 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 Tak jak @qlkin wyżej napisał. Przydałoby się podesłać Loga bo tak niestety nic nie da się wykombinować. Log powinien być w savedata/logs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajsteRF_120rc Opublikowano 17 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 Sorry za tego save. Nie wiem jak to się stało, wziąłem ten ostatni. Jeśli chodzi o problem to częściowo dałem radę. gigant zabity. ale chwilę później gdy atakują nas snorki, jest ta sama sytuacja - wywala do pulpitu. to chyba ten log. 6 godzin temu, Suseł napisał: Tak jak @qlkin wyżej napisał. Przydałoby się podesłać Loga bo tak niestety nic nie da się wykombinować. Log powinien być w savedata/logs 16 godzin temu, kondotier napisał: @MajsteRF_120rc Pomyliłeś zapisy. Zrzut zrobiony na tym co wstawiłeś, raczej nie jest z Rudego Lasu. To już finalna gra na CEA. xray_jonas.log xray_jonas_03-11-22_16-38-55.mdmp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 17 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 @MajsteRF_120rc Przed napisaniem kolejnego wpisu, zapoznaj się z tym tematem na forum. https://stalkerteam.pl/topic/16226-jak-wywołać-forumowicza-jego-ksywką/ I nie cytuj całych wpisów interlokutorów. I jakim cudem, skoro jesteś dopiero w Rudym Lesie, masz w katalogu zapisów ten z CEA który wstawiłeś? Mogę domniemywać, że to wymieszanie zapisów starych i aktualnych powoduje problemy z grą. I ile tych zapisów masz w katalogu? Rób tak, abyś ich nigdy nie miał więcej niż 10 -15, tak w grach stalkera jak i stawianych na nich modach. Zbędne zapisy należy usuwać, lub przenosić sobie do katalogu zrobionego poza grą. Piszę na wyrost, bo nie znam Twojego obycia z grami stalkera i posiadanego doświadczenia. Jeśli już jakieś masz, to się pochwal. Aby łatwiej pozbywać się niepotrzebnych zapisów, dobrze je mieć w katalogu który jest w kat głównym gry, niż w Dokumentach. Jeśli potrafisz, to po zrobieniu sobie kopii zapasowej fsgame.ltx, podmień go sobie na ten: fsgame.ltx Do kat ZAPISY który powstanie, przekopiuj katalog z zapisami z tego w Dokumentach i plik user.ltx, aby na nowo nie robić ustawień. Chociaż ja bym radził, po uruchomieniu gry z tym nowym fsgame.ltx, zrobić je na nowo. A z katalogu zapisów usuń wszystkie wcześniejsze, oprócz 1 -2 sprzed problemu z pseudogigantem. I te które się tam wzięły w jakiś dziwny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 17 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 @MajsteRF_120rc Zamiast cytać wpisów, to lepiej oznaczać userów za pomocą @. Podeślij mi Loga od razu kiedy pojawi ci się wylot do pulpitu, bo teraz podesłałeś loga w którym nic nie piszę. Kiedy cię wywali to się pojawia nowy log i tam już piszę powód 4 godziny temu, kondotier napisał: I jakim cudem, skoro jesteś dopiero w Rudym Lesie, masz w katalogu zapisów ten z CEA który wstawiłeś? @kondotier Może wcześniej grał czy coś, też mnie to ciekawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajsteRF_120rc Opublikowano 17 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 @kondotierMasz rację. Czyste Niebo przechodzę drugi raz, i mam z jakiegoś powodu pomieszane stare save z nowymi. pousuwam te stare i napiszę co się stanie 4 godziny temu, kondotier napisał: katalog z zapisami z tego w Dokumentach i plik user.ltx, możesz mi podać dokładniejszą lokalizację tych plików? @kondotierZrobiłem wszystko jak napisałeś, problem dalej występuje. oto log. xray_jonas.log Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 17 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 @MajsteRF_120rc Zrób sobie kopie tych zapisów i przeinstaluj grę po prostu : P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 17 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 @MajsteRF_120rc Log pokazuje, że nie nastąpił spawn czegoś tam. Rada @Suseł może pomóc. Daj zapis sprzed zabicia pseudogiganta. Ale jeśli masz zapis sprzed wzięcia tego zadania to go też wstaw. I zapamiętaj raz na zawsze. Jeśli zaczynasz kolejną nową grę, tak w gry stalkera jaki i w mody, to katalog z zapisami z tej poprzedniej gry musi być wyczyszczony. Zapisy w koszu, lub w katalogu poza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajsteRF_120rc Opublikowano 17 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 @kondotierTutaj save przed wzięciem zlecenia i zabicia giganta. 28.dds 28.sav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 18 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2022 @MajsteRF_120rc Uruchomiłem grę na tym zapisie i wyleciałem. Z loga wynika ( przyczyną może być różnica gier, ja mam pudełkową, Ty ze steama ), że w Twojej grze występuje gamedata. Nie majsterkowałeś coś przy grze, dodając jakieś ulepszenia? Ale mogę wyciągnąć z tych zdarzeń taki wniosek, że przeinstalowanie gry i gra na aktualnych zapisach nic nie da, bo problem zostanie przeniesiony przez zapis. No i masz takie wyjścia. Wejść jeszcze raz z poprzedniej lokacji do Rudego Lasu co spowoduje zmianę spawnu, a jak nie pomoże, to granie od nowa. A co było przyczyną, że grasz w CzN po raz drugi? Jeśli tylko przypomnienie sobie fabuły, to mam dla Ciebie propozycję zagrania w jakąś wersję gry z dokonanymi zmianami teksturowymi i lepszą optymalizacją. Choćby w tę: https://stalkerteam.pl/topic/16236-martwe-niebo-20-ogsm-dead-sky-20-beta/ Wersja sprawdzona i pomimo że to beta, grywalna do końca bez problemowo. To scalak, więc pobierasz moda, instalujesz i grasz. I pytanie do wszystkich. Czy w tych wersjach steamowskich obecność gamedaty jest normalna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi