KontrolerZTM Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 (edytowane) Jest jakiś sposób na lagi? mam spadki z 60 na 45 fpsów Edytowane 15 Września 2019 przez KontrolerZTM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 5 minut temu, KontrolerZTM napisał: Jest jakiś sposób na lagi? mam spadki z 60 na 45 fpsów Tak się dzieje przeważnie jak następuje duży spawn w grze. A próbowałeś lekko zmniejszyć rozdzielczość lub nieco zmniejszyć ustawienia graficzne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KontrolerZTM Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 Mam na średnich detalach ustawione oświetlenie statyczne na początku gry mi zawieszało gtx 960 i5 6400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 Teraz, KontrolerZTM napisał: gtx 960 i5 6400 Łoo matko.. Moj sprzęt przy Twoim to dziadek... No jak zmniejszałeś to nie wiem jak Ci pomóc... Może ktoś inny coś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KontrolerZTM Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 Nw poszukam u ruskich chyba kiedyś jakiś fix naprawiający był do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZieJan Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 Na gtx 1080, ryzen 5 1600x, 16gb ram i gra zainstalowana na dysku ssd tnie się, laguje, wywala. Stalker tak po prostu ma, a tym bardziej z potężnymi modami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 9 minut temu, ZieJan napisał: Stalker tak po prostu ma, a tym bardziej z potężnymi modami. Mod nie ma jakichś potężnych wymagań, ale sama jego waga (ok. 36 GB) to już robi swoje. Wystarczy pomyśleć ile komputer ma plików do wczytania przy tak dużym modzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZieJan Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 Z tego co zauważyłem na starszych komputer Stalkery chodzą lepiej niż na nowych kompach i Stalker woli też starsze windowsy - Vista,7. Robię właśnie reinstalkę, zajrzałem wszędzie i brak schowków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 (edytowane) Przeczytałem na angielskim forum że w modzie jest coś schrzanione w komunikacji między cpu a gpu i przez to są te chrupnięcia, widocznie jest to głęboko zrobione bo by naprawili w którymś patchu Edytowane 15 Września 2019 przez Zwinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 5 minut temu, ZieJan napisał: Z tego co zauważyłem na starszych komputer Stalkery chodzą lepiej niż na nowych kompach i Stalker woli też starsze windowsy Coś w tym jest. ja mam starego kompa (konfig mam w profilu) i mam win 7, sprzęt słaby, ale niejednokrotnie w temacie pisałem, że jest u mnie bardzo stabilny. Co prawda czasem lagi się zdarzają, ale nie ma co się dziwić. Mógłbym rzec że śmiga jak ta lala. Na całą grę miałem mniej niż 10 wylotów do pulpitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZieJan Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 Dobra, reinstall moda pomogło i do tego jeszcze doinstalowałem patch 8.2. Na całą grę 10 wylotów, a ja czasami w ciągu 4 godzin mam tyle wylotów :D. Mam Win10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 4 godziny temu, ZieJan napisał: Siemanko wszystkim Stalkerom. Nie wiem czy z tym problemem mogę się tu odezwać. Problem jest taki, że nie mam schowków Kolekcjonera w podziemiach Prypeci. Wszystkie miejsca obszukane, wiem, gdzie mają być, ale niestety ich nie ma. Wcześniej na Jupiterze grałem na oświetleniu statycznym z powodu wylotów i zapomniałem przełączyć na pełne dynamiczne zanim wchodziłem do podziemi Prypeci. Siema zamiast reinstalować grę, wejdź w ustawienia i zrób tak aby schowek kolekcjonera miał znacznik (opcja w ustawieniach) wtedy będziesz wiedział gdzie jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZieJan Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 Całkiem o tym zapomniałem. Dopiero sobie o tej opcji przypomniałem po reinstalce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 To jak masz stare zapisy powinno działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZieJan Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 Tak, save'y działają na najnowszym patchu 8.2. Przed reinstalką miałem patch 8.0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 36 minut temu, Ignachinio napisał: Siema zamiast reinstalować grę, wejdź w ustawienia i zrób tak aby schowek kolekcjonera miał znacznik (opcja w ustawieniach) wtedy będziesz wiedział gdzie jest. I ja na to nie wpadłem.... Być może dlatego że z tej opcji nie korzystałem, bo Kolekcjonera znałem na pamięć z OP-2. Szacuneczek @Ignachinio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 Też nie korzystam ale warto wiedzieć, że jest takie fajne ustawienie Schowki na kryształowe czaszki. Ten w Prypeci zwykłej gdzie jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 @Ignachinio Pierwszy masz na parterze bloku mieszkalnego, tego na zachód od przedszkola, jak patrzeć na mapę. tam będzie większość schowków, uzbrój się w cierpliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZieJan Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 Jest filmik u jednego Rosjanina.Można tu podesłać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 15 minut temu, ZieJan napisał: Jest filmik u jednego Rosjanina.Można tu podesłać? Zapodaj link. Może się przydać innym graczom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZieJan Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 Ok to link 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 Filmik ma godzinę... w którym momencie jest ten schowek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZieJan Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 Od trzynastej minuty do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 O kurde długo ale dam radę dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Panowie schowki Kramarza. Gdzie są? Gram na wersji 7.3 i zamiast obrazków / opisów mam jakiś plik txt.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi