pda13 Opublikowano 24 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 (edytowane) Cześć! Jak zainstalować fotografa na platformę steam? Zmieniłem wersję gry z 1.0006 na 1.0004 , problem jest w tym ze w sSTEAMowskiej wersji nie ma gamedaty a trza zamienić pliki. Przeszukałem kilka źródeł ale nie znalazłem odpowiedzi. Pamiętam również ,że na kanale u FilmMister`a był kiedyś filmik jak instalować mody na platformę steam, lecz chyba coś się stało z jego kanałem Pozdrawiam Edytowane 24 Czerwca 2023 przez pda13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 24 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 @pda13 Instalujesz na czysto podstawkę na steam, potem pobierasz plik 1.0004 z tego linku https://mega.nz/folder/M4BmDRCL#vfze70GSJDyv-HzWn7Dwww i wrzucasz do głównego folderu, a potem postępujesz zgodnie z instrukcją instalacji w głównym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pda13 Opublikowano 24 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 Podstawka tzn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 24 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 @pda13 no chodzi o grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pda13 Opublikowano 24 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 (edytowane) zrobilem tak , tylko jak mam zamienić foldery gamedata jak go tam nie ma wsensie w podstawce Edytowane 24 Czerwca 2023 przez pda13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 24 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 No to jak nie ma gamedata to jak ją wrzucisz to już będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pda13 Opublikowano 25 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2023 Ogólnie to gra działa, do momentu... Na początku kiedy budzimy się na jednostce trzeba porozmawiac z NPC. Kiedy schodzę z łóżka gra się zacia nic nie da się zrobić, kiedy wciskam Ctrl+alt+delate gra się wyłącza. Nie ma żadnego fatal eror. Co mam zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pda13 Opublikowano 26 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 @tom3kb ,nie wiesz może co może być tego powodem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 26 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 @pda13 Moje pierwsze skojarzenie, to przeszarżowanie w ustawieniach. Zjedź sporo na odległości widzenia, detalizacji obiektów, gęstości trawy, intensywności słońca i jakości cieni. Jak nie pomoże, to jeszcze zmień rodzaj oświecenia. Ze stawianiem modów na podstawkach pobranych ze steam czy GOG są problemy. Ale na forum masz możliwość pobrania w temacie @Dziki Perun podstawek ( wymagają poskładania ) na których mody chodzą bezproblemowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pda13 Opublikowano 26 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 @kondotier Spróbowałem z tymi ustawieniami jednak dalej to nie pomogło. Odinstalowałem postawki na steam i gog. Spróbuję z tymi z forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 26 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 Mam postawionego Fotografa na steamie i nie ma z nim żadnych problemów. Spoiler Długo czekałeś, aż gra się odwiesi? W moim przypadku Fotograf też się czasami zacinał, ale po (czasami nawet dłuższej) chwili wszystko wracało do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pda13 Opublikowano 26 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 @Agrael czekałem z pół godziny. @kondotier Korzystać z winRar czy 7-zip? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pda13 Opublikowano 26 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 @kondotier zainstalowałem podstawkę od @Dziki Perun i tutaj kolejne pytanie jak mam to odpalić? w folderze brakuje mi XR_3DA.exe Nie wiem czy ma to znaczenie ale archiwum rozpakowywałem WinRar`em bo 7-zip nie chciał mi się zainstalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pda13 Opublikowano 27 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 Jednak wszystko działa , przepraszam za zamieszanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 @pda13 Skoro działa, to przyjemnej gry. Aktualnie gra w niego @Agrael , więc w razie problemu z fabułą i kruczkami moda zwracaj się do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pda13 Opublikowano 27 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 @kondotier Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 @pda13 Mnie teraz może długo nie być na forum, to nie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pda13 Opublikowano 27 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 Podstawka chodzi dobrze, po patchu 1.0004 też. Po zainstalowaniu moda, fix`u i polskich napisów początkowych wszystko jest ok, lecz kiedy zainstaluje spolszczenie gra próbuje się wczytać po chwili wywala mnie na pulpit. Próbowałem kilka razy instalować na nowo z tym samym skutkiem. Raz wyświetlił i się xray error Co może być tego przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 28 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2023 @pda13 Wszystko. Jakbyś podał co był za fatal error w logu o ile jakiś był to może by ktoś coś więcej wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pda13 Opublikowano 28 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2023 @tom3kb tylko ten screen mam bo po chwili sie wyłączył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 28 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2023 Nie chodzi o ten zrzut ekranu. W katalogu z grą powinieneś mieć plik tekstowy xray_"nazwa użytkownika komputera".log. U mnie np. przy innym modzie wygląda to tak: W katalogu z grą mam katalog savedata w nim folder logs a w nim plik xray_oldman.log To w tym pliku można przejrzeć fatall erlror. Ta informacja jest na samym końcu (dole) dokumentu. Nie pamiętam dokładnie ale na tym ekranie który się tobie wyświetla po błędzie jest przycisk Preview. Jako naciśniesz to też powinno Cię przenieść do zawartości pliku log. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pda13 Opublikowano 28 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2023 @OldMan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 28 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2023 Czyli w plikach gry brakuje u Ciebie ui_st_mm_mp.xml dla języka polskiego. W takim razie pobierz paczkę z załącznika i wypakuj ją do głównego katalogu z grą ale BEZ ZGODY NA NADPISYWANIE PLIKÓW ! Powinno pomóc. gamedata.7z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pda13 Opublikowano 28 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2023 @OldManChodziło Ci bez zgody na zamianę plików? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 28 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2023 Dokładnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi