LisKot Opublikowano 7 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2023 @cez137 W dniu 5.12.2023 o 11:40, cez137 napisał(a): mam drugi hełm A wsadziłeś plik (ten umożliwiający wejście do podziemi) z powrotem? On odpowiada za możliwość zapisywania w niebezpiecznych strefach. @Szczepan9205 W pierwszym poście to się siebie nie spodziewałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 7 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2023 @LisKot on za to odpowiada? 😳 Oszszsz ty Karol! Nie pamiętam ale chyba zapomniałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert4466 Opublikowano 7 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2023 (edytowane) Salut pobrałem moda i byłoby wszystko git gdyby nie dwie irytujące sprawy . Po pierwsze zawsze gdy klikam lewym przyciskiem myszy cały ekran miga na biało , nawet w menu . Po drugie nie mogę przeładować żadnej broni ani zmienić amunicji . Edytowane 7 Grudnia 2023 przez Robert4466 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 7 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2023 (edytowane) 12 minut temu, Robert4466 napisał(a): Po drugie nie mogę przeładować żadnej broni ani zmienić amunicji . @Robert4466 Musisz najpierw przełożyć amunicję na pas. 12 minut temu, Robert4466 napisał(a): Po pierwsze zawsze gdy klikam lewym przyciskiem myszy cały ekran miga na biało nawet w menu Ja tak miałem przy niektórych ustawieniach w ReShade. Zmień je na jakieś inne. Np. te z gammy. Ustawienia ReShade chyba włączało się przyciskiem HOME, nie pamiętam już. Z każdym włączeniem gry jest gdzieś tam na górze napisane jakim. Edytowane 7 Grudnia 2023 przez LisKot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert4466 Opublikowano 7 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2023 34 minuty temu, LisKot napisał(a): @Robert4466 Musisz najpierw przełożyć amunicję na pas. Ja tak miałem przy niektórych ustawieniach w ReShade. Zmień je na jakieś inne. Np. te z gammy. Ustawienia ReShade chyba włączało się przyciskiem HOME, nie pamiętam już. Z każdym włączeniem gry jest gdzieś tam na górze napisane jakim. Pomogło Dziękuję bardzo za pomoc , 🍺 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henkie Opublikowano 14 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2023 Witam Otóż mam taki problem, zdarza się to coraz częściej i muszę wczytywać jakiś bardzo daleki sejv. Jakieś pomysły? Spoiler FATAL ERROR [error]Expression : I != levels().end() [error]Function : GameGraph::CHeader::level [error]File : g:\projects\valerok\ladc_weapon_pack\xray-svn-trunk\xr_3da\xrgame\game_graph_inline.h [error]Line : 171 [error]Description : there is no specified level in the game graph : 158 stack trace: 0023:65F2460A xrCore.dll, xrDebug::fail() 0023:630AFF2C xrGame.dll, GameGraph::CHeader::level(), g:\projects\valerok\ladc_weapon_pack\xray-svn-trunk\xr_3da\xrgame\game_graph_inline.h, 171 0023:6331A461 xrGame.dll, CMovementManager::process_game_path(), g:\projects\valerok\ladc_weapon_pack\xray-svn-trunk\xr_3da\xrgame\movement_manager_game.cpp, 64 0023:63319BC3 xrGame.dll, CMovementManager::update_path(), g:\projects\valerok\ladc_weapon_pack\xray-svn-trunk\xr_3da\xrgame\movement_manager.cpp, 212 0023:6335FDF6 xrGame.dll, CControlPathBuilder::update_schedule(), g:\projects\valerok\ladc_weapon_pack\xray-svn-trunk\xr_3da\xrgame\ai\monsters\control_path_builder.cpp, 111 0023:6335C0D1 xrGame.dll, CControl_Manager::update_schedule(), g:\projects\valerok\ladc_weapon_pack\xray-svn-trunk\xr_3da\xrgame\ai\monsters\control_manager.cpp, 122 0023:6337A847 xrGame.dll, CPoltergeist::shedule_Update(), g:\projects\valerok\ladc_weapon_pack\xray-svn-trunk\xr_3da\xrgame\ai\monsters\poltergeist\poltergeist.cpp, 193 0023:002353AD XR_3DA.exe, CSheduler::ProcessStep(), g:\projects\valerok\ladc_weapon_pack\xray-svn-trunk\xr_3da\xrsheduler.cpp, 352 0023:00235135 XR_3DA.exe, CSheduler::Update(), g:\projects\valerok\ladc_weapon_pack\xray-svn-trunk\xr_3da\xrsheduler.cpp, 468 0023:633ED67B xrGame.dll, CGamePersistent::OnFrame(), g:\projects\valerok\ladc_weapon_pack\xray-svn-trunk\xr_3da\xrgame\gamepersistent.cpp, 470 0023:0021E49D XR_3DA.exe, CRegistrator<pureFrame>::Process(), g:\projects\valerok\ladc_weapon_pack\xray-svn-trunk\xr_3da\pure.h, 86 0023:002654F8 XR_3DA.exe, CRenderDevice::FrameMove(), g:\projects\valerok\ladc_weapon_pack\xray-svn-trunk\xr_3da\device.cpp, 520 0023:002656A8 XR_3DA.exe, CRenderDevice::on_idle(), g:\projects\valerok\ladc_weapon_pack\xray-svn-trunk\xr_3da\device.cpp, 341 0023:0026558A XR_3DA.exe, CRenderDevice::message_loop(), g:\projects\valerok\ladc_weapon_pack\xray-svn-trunk\xr_3da\device.cpp, 417 0023:00266270 XR_3DA.exe, CRenderDevice::Run(), g:\projects\valerok\ladc_weapon_pack\xray-svn-trunk\xr_3da\device.cpp, 462 0023:002326F1 XR_3DA.exe, Startup(), g:\projects\valerok\ladc_weapon_pack\xray-svn-trunk\xr_3da\x_ray.cpp, 384 0023:002323A7 XR_3DA.exe, WinMain_impl(), g:\projects\valerok\ladc_weapon_pack\xray-svn-trunk\xr_3da\x_ray.cpp, 979 0023:00231F06 XR_3DA.exe, WinMain(), g:\projects\valerok\ladc_weapon_pack\xray-svn-trunk\xr_3da\x_ray.cpp, 1032 0023:002307CF XR_3DA.exe, __tmainCRTStartup(), f:\dd\vctools\crt\crtw32\dllstuff\crtexe.c, 618 0023:75CA6839 KERNEL32.DLL, BaseThreadInitThunk() 0023:77A9906F ntdll.dll, RtlGetFullPathName_UEx() 0023:77A9903D ntdll.dll, RtlGetFullPathName_UEx() Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 14 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2023 @Henkie ten wylot może mieć dużo powodów i różne sposoby leczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henkie Opublikowano 14 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2023 Dzięki będę kombinował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henkie Opublikowano 20 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2023 (edytowane) Witam Mam pytanie odnośnie misji dla Żwawego. Nie mogę znaleźć kombinezony Łowcy PS5, lokacje, które podaje w zadaniu przeszukane dokładnie jak również inne(bardzo dokładnie). Znalazł może ktoś miejsce gdzie jest ten strój z góry dziękuję za pomoc. Dodam, że jedynymi lokacjami jakiś jeszcze nie przeszukałem to Prypeć, Elektrownia, Generatory. Edytowane 20 Grudnia 2023 przez Henkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 20 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2023 @Henkie Czerwony X przy przejściu na lokację. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henkie Opublikowano 20 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2023 Dzięki bardzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quban82 Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 zassałem z 8 plików, instalacja według instrukcji wyskakuje error OpenAL: Can't create sound device bez spolszczenia i ze spolszczeniem to samo, macie jakieś pomysły?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 @Quban82 zainstaluj sobie OpenAL od dźwięku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quban82 Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 dzięki, pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia Pytam z ciekawości, dlaczego żaden przewodnik nie chce prowadzać do żadnej części północnej oprócz starej drogi? na moim przykładzie, byłem w opuszczonej fabryce a nie chce mnie tam zaprowadzić żaden przewodnik (pytałem w kilku lokacjach) i muszę dymać na radar i caaaałą wiochę muszę przejść żeby się tam dostać, przy okazji tracąc apteczki i amunicje co znaczy napis na drodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia @cez137 ten napis to "Wejście do strefy skażonej." A co do przewodników, a oni czasem nie mówili, że do niebezpiecznych lokacji nie prowadzą? Chyba nawet do Doliny Mroku nie chcieli mnie zaprowadzić. Ewentualnie tylko niektórzy przewodnicy tam chodzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia (edytowane) @tom3kb no mówią że tam jest niebezpiecznie etc, ale dlaczego prowadzają do starej drogi tylko? przecież to też jest część północna i tam też jest niebezpiecznie, do DM prowadzają np z baru cię zaprowadzi przewodnik Edytowane 13 Stycznia przez cez137 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia @cez137 no to może po prostu takie widzimisię autorów żeby utrudnić i wydłużyć grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia @tom3kb też mi się tak wydaje co Wam tak muli to forum? czy tylko u mnie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia No tak muli od paru dni, trwają różne prace techniczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 16 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia Ludzie, mam pytanie, właśnie "pracuję" nad drugą próbą dostania się do X16 i zdobycia emiterów, pierwsza mi nie wyszła ponieważ doszedłem do wniosku że nie jestem dostatecznie dozbrojony, dozbroiłem się no ale jak teraz zszedłem na sam dół i zorientowałem się jakie tam "towarzystwo" mnie zaatakowało no to nie wiem co tu teraz robić, to jest wgl do przejścia? czy może trzeba coś zrobić/coś zdobyć żeby to przejść? już pal licho promieniowanie bo na drabinach przy zejściu jest max i tu nie pomagają antyrady i same meduzy na pasie, ale chyba wszystkie dostępne mutanty mi wyskoczyły, nawet nie zdążyłem się rozejrzeć jak już mnie ubiły, jest coś o czym nie wiem? może czegoś nie mam?🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Almahin Opublikowano 8 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego Siema, Takie pytanko z mojej strony. Na pierwsze przejście i styczność z Lost Alpha polecacie tą wersję czy może LA DC 1.4007? Bo z tego co widzę ta wersja jest trudniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 8 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego @Almahin Zdecydowanie LA DC 1.4007 1.4008 z tego tematu jest bardziej dla weteranów modów i do łatwych nie należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Zdzichajev Opublikowano 17 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego (edytowane) Cześć, naszła ochota na stalkera... no i wszystko super ale jak próbuję odpalić to brakuje pliku "MSVCP120.dll" Reinstal nie pomaga. Ktoś coś wie na ten temat i może pomóc? Edytowane 17 Lutego przez _Zdzichajev Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 17 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego @_Zdzichajev brakuje ci bibliotek microsoft vc++ w systemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi