Skryty Opublikowano 26 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca (edytowane) Platforma GoG zapowiedziała serię klasycznych gier, a konkretnie Resident Evil. Gry mają być dostosowane do potrzeb obecnych sprzętów PC, w tym bez blokad, jak DRM. Pierwszą część można już kupić i zagrać. Pozostałe tytuły, mają się pojawić wkrótce. Poniżej wstawiam dla zainteresowanych linka, do strony GoG, gdzie można zapoznać się z serią RE oraz ich kupnem. Można oczywiście kupić osobno z części trylogii Resident Evil. https://www.gog.com/pl/game/resident_evil_bundle?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR03ds9mQH8saDvG9ODEvOxQdjkPLQJymAgMCTsy8x2kb2YfW6lkdz38OPE_aem_fo4qgX9sXah1dZyTYwgbTA Edytowane 26 Czerwca przez Skryty 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 26 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca O fajnie, trójkę i czwórkę przeszedłem ale dwóch pierwszych nie miałem jak. Będzie można nadrobić. Ps. Kuźwa sysyem win10/11 WTF, to już sobie pograłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skryty Opublikowano 26 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca (edytowane) @tom3kb Może będzie szansa na to, by ktoś z GoG-u dorzucił łatkę, która sprawi, że gry będą działać na starszych Windowsach. Ewentualnie poszukać trzeba będzie w sieci czegoś, co będzie działało na starszych systemach. Dla mnie to dziwota, że stare gry z GoG, a też ze Steam, działają i mają działać wyłącznie na najnowszych okienkach. To jak chwyt reklamowy, by ludzie przerzucili się na najnowsze systemy, a reszta się nie liczy. Troszkę to słabe. 😕 Pamiętam, jak grając pierwszy raz w Resident Evil 2, zrobiła gierka na mnie ogromne wrażenie. Klimat, dobra grafika jak na tamtejsze lata, a też nie wspomnę o kolejnej części, czyli Nemesis. To już całkowicie sprawiło, że do tej pory darzę sentymentem do serii gierek z Resident Evil, w tym obecne odświeżenia, czy też remake. Edytowane 26 Czerwca przez Skryty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 26 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca @Skryty a może nie napisali o starszych wersjach, a na nich działa? Trzeba by przetestować 😏 Ps. Chociaż niedawno na GoGu wyszedł Boiling Point Road to Hell, taki fps w otwartym świecie coś ala "Far Cry" ze wschodu. I pamiętam, że stara wersja (miałem chyba z cda czy jakiejś Klasyki z dziadoskim drm stsrforce) chodziła nawet na xpku, a ta nowa z GoGa ma wpisane Win10 i na win 7 64bit nie ruszyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skryty Opublikowano 26 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2 minuty temu, tom3kb napisał(a): I pamiętam, że stara wersja (miałem chyba z cda czy jakiejś Klasyki z dziadoskim drm stsrforce) chodziła nawet na xpku, a ta nowa z GoGa ma wpisane Win10 i na win 7 64bit nie ruszyła. Wielka szkoda 😕 . Możliwe, że ktoś z GoG zlituje się nad opiniami, prośbami graczy, by seria RE mogła być odpalona na starszych systemach. Ewentualnie trzeba byłoby sprawdzić. Praktycznie wyglądałoby na skrypt, który sprawiłby, że gra działałoby na innych systemach. Zobaczymy, czy coś się w tej kwestii zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 27 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca @Skryty przetestowałem nie działa. Na win 7 64 bitowym Resident walnął komunikat że nie jest prawidłową aplikacją win 32 🤣 W ogóle teraz coraz częściej na gogu widzę, że giera tylko dla win11/win10. Zaraz wyjdzie win12 i żeby się ludzie nie obudzili z ręką w nocniku, że to co na 10/11 przyszykowane nie odpali na następnym 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skryty Opublikowano 28 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca (edytowane) @tom3kb To straszna lipa. Wszyscy, w sensie platformy growe, uparły się na korzystanie najnowszego systemu i tylko po to, by stara gra, z dekady temu, mogła zadziałać 😞 . Nie zdziwię się, jak wspominasz, że jak będzie nowa wersja okienka systemowego, to platformy zmuszą graczy do przerzucenia się na najnowszą wersję, a na starszych, w sensie Win 10/11, gra bądź program, aplikacja, nie odpali. Paranoja. 😆 Edytowane 28 Czerwca przez Skryty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 28 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca Tom3kb - nie przeklinaj na 12, już jest 13: https://betanews-com.translate.goog/2024/04/17/the-stunning-windows-13-yes-13-is-the-microsoft-operating-system-we-want/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=pl&_x_tr_hl=pl&_x_tr_pto=sc Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 5 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września Dwójeczka też już jest na GoGu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi