kobal Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 Opiszę tu kilka problemów z którymi się na razie spotkałem , nie że bym miał jakiś kłopot tylko jestem ciekaw czy inni też tak mają :D 1. Kiepsko działa mi śpiwór , o której bym się nie położył i jaką opcję snu wybrał zawsze budzę się o 12 w nocy następnego dnia trochę głodny :) , na razie przestałem korzystać ze śpiwora 2. Na minimapce w hudzie nie widać białych kropek oznaczających zwłoki , trochę uciążliwe , w innych modach pomagało założenie nowej gry , nie mam na to czasu , może tu tak ma być. W jedynce na pewno kropki były . Tak samo nie widać na minimapie wrogów , natomiast przyjaciele i neutralni jak najbardziej 3. Miałem na razie dwa niegroźne wyloty na pulpit , obydwa w tym samym miejscu. Expression : I != levels().end() Function : GameGraph::CHeader::level File : e:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrgame\game_graph_inline.h Line : 171 Description : there is no specified level in the game graph : 102 Expression : I != levels().end() Function : GameGraph::CHeader::level File : e:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrgame\game_graph_inline.h Line : 171 Description : there is no specified level in the game graph : 103 Wylot miał miejsce za każdym razem na stadionie w Prypeci podczas rozmowy z Felczerem a raczej nie tyle rozmowy co przedłużającego się z nim handlowania.Gdy za długo gmerałem w plecaku zastanawiając się co sprzedać a co zostawić , witałem się z pulpitem.Gra bez problemu wczytuje się od sejwa i żadnych innych problemów nie ma.W każdym razie bezpieczniej przed rozmową z Felczerem zrobić sobie zapis . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 Zauważyłem braki na mapie, o których mówi Kobal, raczej jest to celowe. Trzeba się przyjrzeć oznaczeniom w plikach, są wyzerowane wartości dla wrogów i zabitych... .....config ui map_spots_relations.xml Dodam, że kilkakrotnie straciłem fragmenty gry przez korzystanie z szybkiego zapisu...radzę więc z niego nie korzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 U mnie przy pierwszej wizycie na Jantarze nie działały wszystkie sejwy z tego obszaru, i często wywalało do pulpitu, log błedu po takim wypadzie robił się pusty i trzeba było zacząć od autosave Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 Jeśli chodzi o śpiwór, to na razie nie miałem czegos takiego jak zgłasza kobal - ale zwrócę na to uwagę. Wylotów zgłaszanych przez kobala też nie miałem - ale pewnie dlatego, że jeszcze tam nie dotarłem :D Jeśli chodzi o Jantar i pierwszą wizytę - żadnych problemów i wylotów na tej lokacji nie miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 U mnie przy pierwszej wizycie na Jantarze nie działały wszystkie sejwy z tego obszaru, Wszystkie ,czy tylko ..szybki zapis. U mnie również nie było żadnych problemów poza ..szybkim zapisem. Dialogi przejście wszystko na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Nie korzystam z Quick Save, więc nie wiem czy on też działał. Zapisy twarde chodziły bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Wszystkie ,czy tylko ..szybki zapis. U mnie również nie było żadnych problemów poza ..szybkim zapisem. Dialogi przejście wszystko na miejscu. Przy pierwszej wizycie na Jantarze wszystkie sejwy , które zrobiłem na tym obszarze nie działały. Musiałem przejść tę lokację bez zapisywania. Agrael też o tym pisał : http://www.stalkerteam.pl/topic/2026-problem-jantar/page__pid__21180#entry21180 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 13 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 A mi działają sejwy bez problemu zarówno twarde jak i quicki , tylko raz zepsuł mi się szybki zapis , w Prypeci podczas eskortowania Kła do przejścia na Bagna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 A ja jak szedłem do Wasiliewa to w pewnym momencie zerwał się wiatr taki jak atakuje kontroler. Mam to cały czas niezmiernie to denerwuje wie ktoś jak to wyłączyć. A chyba był podobny błąd w NS ale nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 U mnie poleciało kilka twardych sejwów podczas ratowania Ducha z niewoli najemników. Ostatni sejw wywalił na pulpit z pustym logiem i dwa wcześniejsze to samo. Na szczęście czwarty w tył działał. Ale o ile pamiętam takie rzeczy były już w TS1 i w czystym Zewie Monolitu. To był mój pierwszy na razie wylot TS2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 15 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 A ja jak szedłem do Wasiliewa to w pewnym momencie zerwał się wiatr taki jak atakuje kontroler. Mam to cały czas niezmiernie to denerwuje wie ktoś jak to wyłączyć. A chyba był podobny błąd w NS ale nie pamiętam. Bo tam się kręci jeden kontroler na dole w wąwozie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 A ja jak szedłem do Wasiliewa to w pewnym momencie zerwał się wiatr taki jak atakuje kontroler. Mam to cały czas niezmiernie to denerwuje wie ktoś jak to wyłączyć. A chyba był podobny błąd w NS ale nie pamiętam. Najpierw trzeba zlikwidować Kontrolera, a jeśli te szumy nie znikną , to robimy zapis gry i wczytujemy go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Ale jak się oddale od kontrolera to tez mi będzie szumieć?? Bo już idę na Jantar i pewnie zarazy nie znajdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 U mnie jak się oddaliłem to przestało. Jak szedłem później do Martwego Miasta to siedział dziad za drzewem i robił te swoje szumy. Dostał ze strzelby i umilkł na zawsze. Pierwszy raz załatwiłem kontrolera z dwustrzałowej strzelby śrutem jak jakąś kaczkę. Dziwne uczucie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 15 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Teoretycznie powinno przestać jak wyjdziesz z pola oddziaływania, jeśli cały czas to się dzieje to pomaga tak jak pisał Korn zapis i wczytanie , lub oczywiście zmiana lokacji bo to to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Zmiana lokacji pomogła, a jak byłem na Jantarze to w fabryce był gdzieś szumiało chwile a jak się oddaliłem przestało jakiś bug pewnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 To że czasami szumi za dużo przy Kontrolerach to pół biedy. Gorzej jak zaczyna to powodować wypady do pulpitu. Tutaj podaliśmy z Kobalem kilka sposobów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanQBA Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Mam pytanie odnośnie mapy. U mnie nie pokazują się na niej oznaczenia zadań tzn. nic poza moją pozycją, wyjściami z obszaru i zleceniodawcą kwestów nie ma. Muszę wszystkiego szukać samodzielnie i trzeba przyznać, że to dość uciążliwe i czasochłonne. Czy jest jakiś sposób żeby naprawić ten błąd czy może tak już jest w TS 2, że oznaczeń takich w ogóle nie ma ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Sprawdź ustawienia w pliku...map_spot_relations....poradnik...http://www.stalkerte...any-na-ekranie/..to daje pozycje postaci, ale co do zadań to inna piłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi