Jump to content

Złote kotlety dla Ducha, brak przejścia Sarkofag - CAE2

jerczi

Recommended Posts

Oj chyba nie na CEA2. Z tego co ja pamiętam to trzeba miec wykonane zadanie Łukasza na mózgi kontrolerów. Wtedy dostajemy od niego info o teleporterach monolitowców. Znajdziemy ich dokładnie pięć właśnie przy Monolicie. taki teleporter przeniesie nas z dowolnej lokacji na CEA2 . A dopiero później, bardzo dużo później Błyskawica otworzy przejście. A złota rybka to zdaje się do Prypeci nas przeniesie.

Teleport stały przed Monolitem przenosi na MW..otwierany za Złotą Rybkę..dostępny po znalezieniu notatki Streloka w której o nim wspomina. Pojawia się równocześnie ze stałym teleportem Strelkoa, który dostajemy do plecaka Przejście Sarkofag - CAE2 dostaniesz właśnie za te 10 kotletów od Ducha. Wystarczy się zmusić i poczytać poradniki...dział przejścia. Z X-10 do Sarkofagu. Po wypełnieniu kwestu Poszukiwania Zaginionej Ekspedycji...bardzo potrzebne przejście. Ostatni teleport po podróży z końcówki gry (podstawka), czyli teleporty, rury itd..przenosi do Prypeci // Kotlety to źle umieszczone zadanie w Soljance...trafia na brak przejść, chyba że masz farta i weźmiesz je zanim wejdziesz 1 raz na CEA2. Jeżeli drzwi w sterowni są zamknięte można spróbować otworzyć je za pomocą sztuczki z karabinem wrzuconym w zawiasy.

Ludzie, przecież za zadanie Łukasza na 2 mózgi kontrolerów z CEA2 dostaje się teleporty monolitu za pomocą których bezproblemowo przenosimy się na CEA2. Mózgi zbieramy podczas pierwszej wizyty na CEA2 tej gdzie lądujemy z końcem linii fabularnej z podstawki. Jeśli nie to jeden mózg dostaniemy od Śruby na MW za imadło a drugi teoretycznie można znaleźć przy monolitowcach szturmujących ATP, choć ja nigdy nie znalazłem. Więc spawnujemy ten mózg i po kłopocie. Potem Duch otworzy przejście z Sarkofagu.

Ludzie, przecież za zadanie Łukasza na 2 mózgi kontrolerów z CEA2 dostaje się teleporty monolitu

Pod warunkiem że je weźmiesz..pod warunkiem że będę grał z twoją kolejnością wypełniania zadań, używał spawnera itd.....Praktycznie każde zadanie może być wykonane w nieprzewidzianej kolejności..wszystko zależy od sytuacji i położenia gracza w fabule Kobal. Co mam zrobić gdy idę normalnie. nie mam teleportów i stoję przy drzwiach sterowni, a miałem tak dwa razy.. :). ostatnio wdepnąłem bo w DMX patent z zawiasami nie działał.

Aaa, czyli spawnować mózgu to nie wolno, ale wciskać karabin w zawiasy to jak najbardziej ? Ciekawe :) To oczywiste , że nie poszedł zgodnie z fabułą. Ale to zadanie u Łukasza jest ciągle aktywne, więc spokojnie można je wziąść.Jeden mózg dostać od Śruby a drugi zespawnować. Gwoli przyzwoitości można sobie będąc już na CEA2 wpaść pod Generatory i uzbierać mózgów do woli.I wszystko będzie tak jak fabryka kazała. A tak straci kawałek fabuły, zresztą jak nie będzie miał teleportu monolitu to jak się dostanie w późniejszym etapie gry na dach elektrowni do rozbitego śmigłowca , Hę ?

Ale zdajesz sobie sprawę, że na CEA 2 powinno sie wchodzić za pomocą tych teleportów? Że tak właśnie to sobie obmyślił Arhara? Teraz , owszem może wejdziesz na CEA2 i uzbierasz te kotlety, ale za jakiś czas trzeba będzie iść po czarną skrzynkę do śmigłowca na dachu elektrowni, a tam dostaniesz się tylko za pomocą teleportów monolitu. I co wtedy? Jednak przeprosimy się ze spawnerem :D

Dalej wybiegasz w przyszłość zostaw śmigłowce... ...jedyna opcja by dostać się na cea2 bez teleportów to drzwi sterowni, a później przejście X-10 - Sarkofag - CEA2 właśnie po to ono jest. Droga pomija czasówkę na CEA1 i to był zamysł autorów nie teleporty, których jest niewiele. Teleporty to zadania ze śmigłowcem dla Woronina...komin z zadania Muchy..itd.

Jest jeszcze jeden sposób, żeby mieć zawsze otwarte drzwi ze sterowni na CEA2. Otóż, w czasie przechodzenia podstawowej linii fabularnej, podczas pierwszej wizyty w Sarkofagu najpierw idziemy do Spełniacza Zyczeń- w PDA dostaniemy wiadomość że zaliczyliśmy pierwszą częśc zadania, ale nie wypowiadamy życzenia obok Monolitu i idziemy do Sterowni. Nie będziemy mieli rozmowy ze Świadomością Z mimo zniszczenia całej instalacji, wychodzimy na CEA2 i kontynuujemy grę. Dzięki temu drzwi ze Sterowni na CEA2 bedą zawsze otwarte. Ja tak zrobiłem podczas mojego pierwszego podejścia do Solianki i ukończyłem grę, gdy grałem drugi raz przeszedłem już w noramlny sposób: od razu do Sterowni i rozmowa ze Świadomościa Z.

• Positive 1