korn06 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zainstaluj najnowsze spolszczenie z 20.01.2011 BTW- na jakim grałeś do tej pory? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekrowinski Opublikowano 22 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Było to robione wg instrukcji ze stalker.pl i obawiam się, ze tu jest pies pogrzebany... 1.STALKER Cień Czarnobyla (1.004-1.006) 2.Narodnaya Soljanka 19.04.2010 3.Aktualizacja 14.08.2010 4.Patch 20.08.2010 5.Patch 25.08.2010 6.Patch 31.08.2010 7.Patch 03.09.2010 8.Spolszczenie RC 3 8.Podmiana xrGame.dll w katalogiu bin 9.Adaptacja dla patcha 1.005-1.006 (w razie potrzeby) Adaptacja Solyanki pod wersje 1.0005 i 1.0006 wstawiona przez Pathetic_Ripper: Adaptacja_pod_v1.0005_i_1.0006 Zaraz ściągam spolszczenie i zobaczymy czy pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Ja miałem zainstalowaną grę wg tej instrukcji- wszystkie elementy moda również tak jak tu opisane. Żeby grać prawidłowo na moim sejwie zainstaluj tak samo: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Adaptacja dla patcha 1.005-1.006 (w razie potrzeby) To dzięki takim instrukcjom i adaptacjom ludzie nie mogą skończyć Soljanki...Co to za głupoty...cztery patche i spolszczenie RC 3... Jeżeli chcesz grać w tego moda to instaluj według instrukcji zawartej w linku i nie instaluj żadnych dodatków. // Nie ma tutaj oczywiście Twojej winy jako gracz możesz nie wiedzieć, że dany opis jest bardzo przestarzały. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekrowinski Opublikowano 21 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Witam Po długiej przerwie i śnie zimowym i niepowodzeniach z kontynuowaniem gry po degradacji Soli do patcha 1.004, wczoraj zainstalowałem Solę na nowo do wersji zalecanej czyli patch 1.004. Niestety ale save przesłany mi przez kolegę korn06 (za co i za pomoc jeszcze raz wielkie dzięki) nie chodzi z nową instalką. Przy próbie wczytania patcha, miądli miądli długo i na sam koniec wywala do pulpitu bez wskazania loga błędu. Sama gra działa, sprawdzałem - zaczynam styrany życiem i po spotkaniu z Astronomem mam iść się podleczyć, czyli wg fabuły. Czy w związku z tym mógłbym otrzymać od kogoś inny save z grą na podobnym etapie jak opisałem powyżej ? - mój post powyżej z 21 grudzień 2011 - 23:42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Jeśli zainstalowałeś najnowsze spolszczenie to sejwy zrobione na poprzedniej wersji mogą nie działać. Większość grała na spolszczeniu 20.01.11. Teraz w pobieralni jest spolszczenie 24.12.11. Jeśli chcesz grać na cudzych zapisach musiałbys wgrać taką wersję polonizacji na jakiej były robione. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Polonizacja z 24.12 jest najlepsza, bo zawiera wiele poprawek, ale jeśli chcesz dokończyć grę, na tych moich sejwach, to zainstaluj wersję z 20.01 (jest w pobieralni) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekrowinski Opublikowano 21 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 (edytowane) No właśnie takie spolszczenie mam, z 24.12.2011 roku... Może jednak się ktoś znajdzie, kto gra na aktualniejszej polonizacji i jest w pobliżu misji jakie opisałem ? Szczerze mówiąc jechanie tych samych od początku misji, mechanicznie, by tylko zabijać i zaliczać questy mi się nie uśmiecha bez dreszczyku emocji nie znajomości nowej fabuły... Ewentualnie, skoro nie ma chętnych z sejvami pod najnowszą polonizację, to jak fachowo wywalić najnowszą polonizację (i wgrać wersję z 20.01 ?) Trzeba przeinstalować całość i zainstalować ze starszą polonizacją, czy można "cofnąć" najnowszą polonizację i wgrać starsza wersję ? Nie dubluj postów. LD Edytowane 21 Marca 2012 przez LordDino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Nie dziw się, że nikt nie ma sejwów z nowej polonizacji. Kto miał grać w NS już dawno w nią grał. Nowe spolszczenie jest od trzech miesięcy dopiero. Nie ma możliwości cofnięcia wersji polonizacji. Trzeba na nowo postawić całego moda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekrowinski Opublikowano 21 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 (edytowane) No i dupa. Gierka zdeinstalowana i zainstalowana na nowo pod starszą polonizację. Zaczynam od nowe - działa. Zapisuję save. Odpalę z tego save - działa. Wrzucam zapodanego save i wczytuję. Miądli miądli i na sam koniec wylot do pulpitu bez loga błędu. Nie wiem już w czym problem :-( Mogę prosić o jakiejś inne savy z okolic gry w jakim byłem ? Sola to naprawdę niezwykła rzecz. Jak powyżej pisałem zapodany przez kolegę korna save ni chu chu nie chciał działać. Podczas próby wczytania wywalało bez loga na pulpit. Ale wczoraj z nudy podkręciłem trochę kartę grafiki by zobaczyć jak to pomoże w grafice gierki i zacząłem robić Solę od nowa. Astronom, trup wojskowego pod mostkiem w Kordonie, wioska kotów, Bagienny Doktor, Pieczara, itd. Jak doszedłem pod norę Górnika znudziło mi się i mówię WYCHODZĘ Z GRY. A że ten sam efekt dawało wczytywanie save od kolegi korna, wczytałem go na odchodne. No i co ? Ano okazało się, że go wczytał ! :-) Jak kojarzę była to 7 czy 8ma próba wczytania tego savea. Nie wiem czy jakiś wpływ miało na to, że zacząłem grać od nowa i zaliczyłem jakieś misje i coś zazębiło ale fakt faktem komp zaczytał :-) Poszedłem więc tropem i zacząłem robić kolejne misje jakie wynikały z save od korna i wszystko chodzi. Wprawdzie czasami przy próbie zapisu wywala do pulpitu - log 165 i 91 bytes bodajże, ale kolejna próba zapisu pomaga i fabuła ciągnie się dalej. Potem wróciłem do ustawień grafy difoltowych i też gierka chodzi więc grafa nie ma tu raczej żadnego związku. Git. Co zaś się tyczy "magazynu" z fantami kolegi korna. Czegoś takiego jeszcze nie widziałem a grałem w rożne części i mody Stalkera już z 20 razy. Takiej ilości artefaktów, artmodyfikatów, unikalnych broni, kombinezonów i w ogóle, jeszcze nigdy nie zgromadziłem ani nawet nie widziałem :-) Jeszcze raz wielkie dzięki wszystkim za pomoc i pozdrawiam. Nie dubluj postów LD Edytowane 23 Marca 2012 przez LordDino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Heh, takie zjawisko z sejwami, które wczytują się bardzo długo również zauważyłem, ale nie mam pewności dlaczego tak jest. W twoim przypadku może chodziło o to żeby utworzyć nową grę, na nowej prawidłowej gamedacie Solianki, zrobić własnego sejwa, żeby gra utworzyła jakieś pliki i dopiero mogłeś wczytać mojego sejwa. Zacząłem niedawno finalną wersję TŚ2- kilka pierwszych sejwów wczytywało dosłownie ok. 5,6 minut; przeszedłem kilka misji, teraz wczytywanie sejwu trwa kilka sekund- również nie znam przyczyny tego. A co do tego magazynu w Barze- gwarantuję że wszystko zdobyte uczciwie, do Solianki i TŚ2 zalecane jest użycie takiej łatki- ułatwia przeglądanie: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekrowinski Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Witam. Jako, że nijak nie mogę założyć nowego tematu posta... piszę z kolejnym problemem w tym wątku. Robię aktualnie m.in. misję dla Witii Holograma bodajże. Mam znaleźć dla niego 2 elitarne detektory. Ide po nie do Sacharowa na Jantar ale ten, ani Krugłow ich nie ma. Skąd je wziąć w takim razie ? Kiedyś wyczytałem na forum o spawnowaniu brakujących przedmiotów ale nie wiem jak się to robi w ogóle. Ktos pomoże rozwiązania - albo gdzie zdobyć te 2 elitarne detektory albo jak je zespawnować ? Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Asortyment u Sacharowa zmienia się w zależności od pory dnia, spróbuj więc kupić o innej godzinie. A może chodzi o te 2 detektory, które mamy znaleźć na Wysypisku,obok przejścia do DM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekrowinski Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Wg. Poradnika do NS to jest to: 16. Rozmawiamy z Pustelnikiem. Dowiadujemy się, że szukał nas Adrenalina, pojawiła się informacja o właścicielu Sejfu. Mówi, że Adrenalina potrzebuje Nowego detektora anomalii. Z Detektorem może pomóc Witia-Hologram. 17. odnosimy baterie Żorce, przy okazji rozmawiamy z Witią. Prosi, żeby mu przynieść dwa Elitarne detektory i Plazmową gąsienicę. Przychodzi SMS od Adrenaliny, jacyś ludzie pytali o szkatułkę. 18. Idziemy na Jantar i kupujemy detektory u Sacharowa. Ale z detektorami jest problem! Dobrze, jesli gracie z rangami (niestety w najnowszej wersji brak systemu rang -przyp. tłum.), to znaczy, że jeden już powinniście mieć. Drugi powinien pojawiać sie w sprzedaży u Sacharowa, z taka sama częstotliwością, jak Bioradar, ale osobiście ani razu nie widziałem u niego w sprzedaży tego urządzenia. Jesli ktos kupił bez poprawiania konfigów, napiszcie. Jest możliwe, że w dalszych wersjach zostanie to poprawione, ale na razie, trzeba było poprawiać konfig handlu z Sacharowem. 19. Przynosimy Witii dwa elitarne detektory i plazmową gąsienicę, a on odprawia nas do Cyklopa, który wie gdzie szukac schronu z Detektorami Witii. Wysłuchujemy jego kolejnej wskazówki w wierszowanej formie. Tyle, że tych detektorów faktycznie u niego nie ma. Pamiętam, że jakieś elitarne detektory sprzedawał kiedyś Krugłow ale na tym etapie misji w ogóle nie ma z nim o tym gadki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 A jaką masz reputację u ekologów- neutrał czy przyjaciel- może o to chodzi. Ja zawsze robiłem dla nich dużo cyklicznych zleceń i może dlatego Sacharow miał w asortymencie ten detektor. Edit: A jeśli chcesz zdobyć inaczej, łątwiej jest podmienić jako nagrodę te detektory za zlecenie: http://www.stalkerteam.pl/topic/3135-zmiana-wynagrodzenia-u-sidorowicza-za-art-gwiazda-wieczorna/ A to prawdopodobnie nazwa: detektor anomalii elitarny - detector_elite http://www.stalkerteam.pl/topic/569-lista-przedmiotow-w-soyance/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Tu masz link do pobrania spawnera https://rapidshare.com/#!download|660p8|436238027|spawner.zip|13|R~342CE731F5552A4E85CEFB637F4ECA1C|0|0 Instrukcja posługiwania się spawnerem http://www.stalkerteam.pl/topic/214-spawner/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekrowinski Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Witam Jeszcze raz wielkie dzięki za podpowiedzi i metody wyjścia z problemu. Zacząłem i zresztą skończyłem na wersji soft czyli poprawieniu relacji z naukowcami na Jantarze. Wchodząc do bunkra byli oznaczeni jako przyjaciele ale Sacharow mimo to nie miał w ofercie elitarnych detektorów. Zacząłem więc na próbę robić dla niego zlecenia. Po 6tym lub 7mym wykonanym - typu przynieś art, zlikwiduj snorki - w ofercie pojawił się szukany detektor. Po zakupie od razu drugi. Spieniężyłem więc co się dało z plecaka, a że Sachar płaci dobrze za arty, udało się w miarę szybko zakupić oba i bez ingerencji w pliki gry kontynuować misję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi