carlopapa Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Witam zrobiłem kwesta na karabiny maszynowe zostawiłem co trzeba w sejfie, zaczęło mnie przenosić do MM obejrzałem filmik, zaczęło wczytywać nowy level a tu pulpit z takim logiem: FATAL ERROR [error]Expression : no_assert [error]Function : CALifeStoryRegistry::add [error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGamealife_story_registry.cpp [error]Line : 30 [error]Description : Specified story object is already in the Story registry! Autosave utworzyło się, ale jest napisane, że autosave pochodzi z CEA2 i przy próbie wczytania pulpit, czy ktoś pomoże oprócz tego zadania nie mam żadnego aktywnego w PDA. Mam nie zrobione wszystkie kwesty na ATP może to mieć coś wspólnego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Ten błąd jest związany z zapętleniem fabuły. Biorąc pod uwagę co się dzieje w Martwym Mieście, możliwe że coś się pochrzaniło Błyskawicą w Sarkofagu. Dziewczyna lubi się tam zawiesić. Ewentualnie coś innego.Ale to zagadka. Dziwi mnie ten autosave z CEA2 . Może tu tkwi problem, że gra próbuje cię przenieść nie tam gdzie powinna. Ja bym zaczął od cofnięcia się przed ostatnią rozmowę z Błyskawicą i powtórzenie akcji. Mogę też ci podesłać sprawny zapis z przed drzwi do pomieszczenia z karabinami maszynowymi. Ale to dopiero wieczorem. No i jest kwestia całkiem innego wyposażenia. Tym bardziej że zapis nie jest mój i nie wiem gdzie są osobiste schowki. Ale z tego idzie wyjść z małą pomocą spawnera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Ten błąd jest związany z zapętleniem fabuły. Biorąc pod uwagę co się dzieje w Martwym Mieście, możliwe że coś się pochrzaniło Błyskawicą w Sarkofagu. Dziewczyna lubi się tam zawiesić. Ewentualnie coś innego.Ale to zagadka. Dziwi mnie ten autosave z CEA2 . Może tu tkwi problem, że gra próbuje cię przenieść nie tam gdzie powinna. Ja bym zaczął od cofnięcia się przed ostatnią rozmowę z Błyskawicą i powtórzenie akcji. Mogę też ci podesłać sprawny zapis z przed drzwi do pomieszczenia z karabinami maszynowymi. Ale to dopiero wieczorem. No i jest kwestia całkiem innego wyposażenia. Tym bardziej że zapis nie jest mój i nie wiem gdzie są osobiste schowki. Ale z tego idzie wyjść z małą pomocą spawnera. Błyskawica weszła do portalu i pojawiło się zadanie na teleport w Limańsku. Poszedłem robić kwesty na ATP bo tylko to mi zostało może to coś psuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 To jeszcze nie znaczy, że wszystkie skrypty które miały zaskoczyć, prawidłowo zaskoczyły. Tym bardziej, że nie słyszałem o takim błędzie na tym etapie gry. Może to nie sprawa Błyskawicy a na przykład Błotnego Doktora, lub tego ostatniodniowca Złośliwego. Te postacie spotkamy w MM a pojawiały się wcześniej w fabule. A może to sprawa zepsutego teleportu, skoro masz autozapis z CEA2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 (edytowane) To jeszcze nie znaczy, że wszystkie skrypty które miały zaskoczyć, prawidłowo zaskoczyły. Tym bardziej, że nie słyszałem o takim błędzie na tym etapie gry. Może to nie sprawa Błyskawicy a na przykład Błotnego Doktora, lub tego ostatniodniowca Złośliwego. Te postacie spotkamy w MM a pojawiały się wcześniej w fabule. A może to sprawa zepsutego teleportu, skoro masz autozapis z CEA2 Nie wiem zrobię kwesty z ATP i spróbuję jeszcze raz z teleportem i dam znać. Kwesty na ATP zrobione i ten sam problem, Kobal podeślij tego save jak możesz na mój mail: carlopapa1982@gmail.com, dzięki albo ja ci może prześle save na twój mail i byś mi to może przeszedł może u ciebie pójdzie i podesłał byś mi autosave z MM??? Nie chcę grać na czyimś save wolę swoje schowki i swój ekwipunek, ale jak nie dasz rady to trzeba będzie się z tym pogodzić. Tak wygląda AUTOSAVE z przejścia na MM: Edytowane 30 Marca 2012 przez carlopapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Błyskawica weszła do portalu i pojawiło się zadanie na teleport w Limańsku. Poszedłem robić kwesty na ATP Taka moja sugestia... Powtórz od rozmowy z Błyskawicą, poczekaj aż wejdzie w teleport i pojawi się zadanie..potem prosto do Limańska i M Miasta..kwesty ATP mogą poczekać, ponieważ podczas ucieczki tak czy inaczej trafisz na ATP. Autozapis jest uszkodzony i nic na to nie poradzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sedoro Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Łap sejwa, chyba o tego Ci chodzi: http://przeklej.net/down/40264508068416136074527357055852587095194c193a23f902cec2f/savedgames.rar.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Łap sejwa, chyba o tego Ci chodzi: http://przeklej.net/...dgames.rar.html Dzięki, ale przy wczytaniu witam pulpit z takim logiem:FATAL ERRORerror]Expression : fatal error[error]Function : CInifile::r_section[error]File : E:stalkerpatch_1_0004xrCoreXr_ini.cpp[error]Line : 342[error]Description :[error]Arguments : Can't open section 'wpn_vintorez_m2'stack trace: "malakas" wróciłem do Błyskawicy i powtórzyłem wszystko jednak nic się nie zmieniło dalej wylot z takim logiem jak w moim pierwszym poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sedoro Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Ten sej jest z wersji NS+ DMX, w soli nie ma vintoreza m2, więc Ty pewnie grasz w zwykłą sole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Ten sej jest z wersji NS+ DMX, w soli nie ma vintoreza m2, więc Ty pewnie grasz w zwykłą sole. Tak gram w zwykłą solę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Proszę, tu sejw z przed drzwi w Limańsku http://wyslijto.pl/plik/l46rfwl8bs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 (edytowane) Proszę, tu sejw z przed drzwi w Limańsku http://wyslijto.pl/plik/l46rfwl8bs Dzięki sejw działa i wszystko jest ok, ale to już nie jest ta sama gra co na własnym sejwie Kobal czy mógłbym ci podesłać mój save z przejścia i może u ciebie by poszło dobrze i ty wtedy podesłał byś mi autosave z MM bo ten save jest troszkę skopany min. jest dużo zadań nie wykonanych uważam, że ważnych daj znać jak możesz. Przy przechodzeniu save podesłanego przez kobala pojawia się komunikat "nowa droga" i wtedy przenosi mnie do MM, a na moim save ten komunikat nie pojawia się tylko pojawia się komunikat "Sacharow:: i tyle nic więcej i może dlatego że nie ma nowej drogi próbuje przenosić na CEA2. Edytowane 30 Marca 2012 przez carlopapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 (edytowane) Wiem, że minęło już półtora miesiąca. Ale dopiszę się bo dzisiaj walczyłem z dokładnie tym samym wylotem w dokładnie tym samym miejscu, co carlopapa. Tyle, że metodą prób i błędów znalazłem (a przynajmniej tak mi się wydaje) rozwiązanie. Zresztą bardzo proste, i podpowiadane przez grę :) Przed teleportacją do Martwego Miasta trzeba do sejfu wyłożyć wszystkie posiadane w ekwipunku ręczne teleporty ( Striełoka, Monolitu, Kostii itd.)... U mnie w każdym razie ten sposób poskutkował, i teleport przeniósł mnie do MM. Edytowane 10 Maja 2012 przez apg2312 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Ja zostawiłałem całą zawartość plecaka w sejfie i nic nie pomagało u mnie to raczej była wina spawnu przedmiotów w trakcie gry w momencie kiedy jeszcze ich nie powinienem mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Eeeee...też miałem prawie wszystkie przedmioty dużo, dużo wcześniej, niż założyli sobie w scenariuszu autorzy moda ;) Z tego co opisałeś, miałem identyczne objawy, jak Ty. Tez zapis na CEA2, zamiast MM (teleport Monolitu) lub Bar (tam też jakiś teleport ręczny przenosi), też pokazywał mi się pusty sms od Sacharowa (ręczny teleport). Ale w końcu może to być też przypadek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi