Jurij Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Spełniacz życzeń?? :D.A co to bo chyba jeszcze tego nie mam :D.Może wczytaj poprzedni save przed wzięciem questa u Gonty i zrób jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfiat Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 No tak to nazwałem, o spawner mi chodziło, jak F2 w menu wciśniesz to jest:P Gdzie mogę znaleźć te mapy dla pilota? Jak gram w ten dodatek to odnoszę wrażenie, że jakieś questy mi się nie aktywują 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurij Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Mapy dla pilota dostajesz z Ogończy obok Anomali żelazny las.Tylko najpierw musisz znaleźć bazę świtu jest ona w północno zachodnim tunelu,ale najpierw musisz wykonać misje od naukowców.Potem informator mówi ci że pilot w bunkrze naukowców jest gadasz z nim wracasz na zaton i już możesz te helikoptery badać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartus555555 Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 To mój pierwszy post na tym forum, więc witam wszystkich. Mam mały problem z wątkiem monolitu. Oddaję aktówkę Leona Kapucynowi, odbieram nagrodę od handlarza, idę do Cyborga- i nic, nie mogę wziąć od niego żadnych questów, jedyna opcja dialogowa to ,,Przepraszam, już idę" czy coś w ten deseń. Do Prypeci przybyłem właściwie dopiero co, na razie zdobyłem ,,Niezidentyfikowaną broń" i mam aktywne questy od SBU (sprawozdanie naukowe) i Kowalskiego (Zaginiony oddział). Trzeba zrobić coś konkretnego, żeby przyjęli mnie do monolitu? W poradniku jest napisane ,że między misjami dla monolitu trzeba odczekać 24h. Literówki. cichy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfiat Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 (edytowane) No i natrafiłem na niezłą zagwostkę :geek: Przechodzę do Prypeci, gadam z Kowalskim - fabuła(dialog) omija kwestię szpitala, ja mogę tylko opowiedzieć Kowalskiemu, że wiem o karabinie gaussa i koniec. Nie ma misji szpital - mówi mi, że odezwie się do mnie jak coś. Co najgorsze Garika też nie ma i do jupitera muszę na piechotę łazić. Zrobiłem misję o x8 i Kowalski nie chce ze mną gadać. Ehh chyba będzie już po ptokach, wczytywanie sejwów nie działa - nie mam innej opcji by inaczej pogadać i dostać misję o szpitalu. Może zrobiłem błąd wchodząc do labolatorium na Zatonie wcześniej, ale było otwarte Edytowane 12 Grudnia 2012 przez kfiat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 13 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 @ kfiat Niestety jest to możliwe... Jeżeli z ciekawości zrobiłeś coś, co zaowocowało wydaniem Ci inforporcji (taka wewnętrzna informacja dla skryptów w grze co już zrobiłeś, a czego nie), to może się okazać, że zablokujesz sobie całkowicie w pewnym momencie fabułę moda. Nie ma na to innej rady, jak tylko wrócić do sejwa sprzed wizyty w labie na Zatonie. Ten mod jest naprawdę świetny i bezproblemowy pod warunkiem powstrzymania się od ruchów wykraczających poza zlecone zadania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Siemka mógłby ktoś wrzucić sejva do pobrania po zrobionych misjach od sułtana czyli:Atak na Szewczenke i transakcja. I jakby już ktoś wrzucił to mógłby powiedzieć gdzie trzeba owego sejva wrzucić :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walec Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 (edytowane) Witam Panowie Mam podobny problem z Cyborgiem co kolega wyżej. Także mam wymagane osiągnięcie, próbowalem nawet przyspieszać czas tak aby przeskoczyć te 24 h i nic Cyborg nadal milczy- pomożecie? edit: Jest rozwiązanie-najpierw trzeba wykonać misję w księgarni. Edytowane 19 Grudnia 2012 przez walec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfiat Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Dzięki za odpowiedź Yurek. Kurcze, chyba już mi się nie chce, za dużo przeszedłem Trudno, może jeszcze wrócę do moda chociaż pewnie prędzej zagram w S.N.I.P.E.R'a. Teraz głowę zaprząta mi MISERY 2.0 no i oczywiście LA, które nie wyjdzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walec Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Panowie mam pytanie. Po ewakuacji Strielok i jakis koleś w egzie zostają w punkcie ewakuacji. Z poradnika wynika że z Strielokiem jeszcze sie spotkam ,ale także: "..wszyscy opuszczaja zonę my zostajemy". Czy tak ma być czy to kolejny błąd gry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 No jak zostaniesz to zobaczysz free play się włącza po odlocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walec Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 (edytowane) Czyli wszystko jest ok? Tak jeżeli nie chcesz już skończyć gry. LD Edit: Ok dzięki. Wczesniej zatłukli mi najemnika Zło, bo zamiast stać na bramie gdzieś polazł i musiałem kawał gry sie wracać. Wolę więc dmuchać na zimne . Nie sprzedawajcie Wojskowych Zestawów medycznych to takie duże niebieskie walizki, w fabule będziecie potrzebować 5 takich.Bywają w schowkach SGM. No właśnie przelatałem wszystkich handlarzy ,medyków, Sowę i Brodę i dupa. Chodzi o quest z uzupełnieniem schowkow Świtu- macie jakieś pomysły? Edytowane 29 Grudnia 2012 przez walec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Jeśli chodzi ci o kupno to broda powinien mieć jeśli nie ma to przeszukaj te schowki. Nie wiem czy to pomoże ale chyba możesz kupić u sowy schowki ale nie wiem czy będą tam zestawy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walec Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Miałeś rację, co jakiś czas pojawia się u Brodacza jedna sztuka. Niestety nie mam już żadnych zadań pobocznych żeby w międzyczasie do niego zaglądać i załatwiłem sobie po chamsku 2 zestawy za pomocą spawnera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 No i natrafiłem na niezłą zagwostkę :geek: Przechodzę do Prypeci, gadam z Kowalskim - fabuła(dialog) omija kwestię szpitala, ja mogę tylko opowiedzieć Kowalskiemu, że wiem o karabinie gaussa i koniec. Nie ma misji szpital - mówi mi, że odezwie się do mnie jak coś. Co najgorsze Garika też nie ma i do jupitera muszę na piechotę łazić. Zrobiłem misję o x8 i Kowalski nie chce ze mną gadać. Ehh chyba będzie już po ptokach, wczytywanie sejwów nie działa - nie mam innej opcji by inaczej pogadać i dostać misję o szpitalu. Może zrobiłem błąd wchodząc do labolatorium na Zatonie wcześniej, ale było otwarte A oddałeś dokumenty Kardanowi przed rozmową z Kowalskim? Bo ja też byłem w laboratorium na Zatonie (czekał tam na mnie łącznik SBU, drzwi były otwarte, więc stwierdziłem, że trzeba wejść do środka i tam szperać) przed wyprawą do Prypeci, ale dokumenty nadal mam. Save, który może mi uratować fabułę jest sprzed dwóch dni, a to oznacza, że jeżeli mi zablokowało tę misję to koniec ze stalkerem na jakiś czas... Jest również drugi problem. Obroniłem właśnie Skadowsk przed bandytami, ale nadal nie chce mi zaliczyć tej misji, mimo że przeszukałem okolice wokół dość dokładnie. Stąd pytanie, czy aby zaliczyć tę misję trzeba wysadzić ładunki? Bo nie mam detonatora w plecaku i niezbyt wiem jak to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Poszukaj w poradniku http://stalkerteam.p...17-20-geonezis/ Mądrość zawarta jest w Twoich słowach . cichy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfiat Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 (edytowane) @Ares Tak, specjalnie zostawiłem sobie te dokumenty. Kiedyś w SGM 2.2 zrobiłem podobny błąd z tym, że oddałem dokumenty Kardanowi przed wizytą w Prypeci. Też były zgrzyty (min Kardan nie wziął ode mnie obiektu 62, bo wcześniej kupiłem u handlarza gaussa i mu dałem :pinch: ), ale dostałem normalnie misję ze szpitalem. W tym modzie zblokowałem się na amen. Edytowane 8 Stycznia 2013 przez kfiat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teente Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 (edytowane) Jestem na etapie Wolność vs Powinność, w czwartej misji, zadanie od Warga który siedzi sobie w "szopie" tuż koło stacji Janów. Mam przesłuchać Gąsiora na wieży chłodniczej, i wrócić do Warga po dalsze wskazówki. Zapylam więc do wiezy, rozmawiam z Gąsiorem, wracam, a Warga nie ma. Ani w tej "szopie", ani w Janowie. Ani też we wschodnim tumelu (na który to miał mi dać namiar). Czy to może być wina tego, że przed przystąpieniem do tych misji należałem do frakcji Świt?W poradniku wyczytałem: "Ważne jest by podejść do tej linii fabularnej nie należąc do żadnej frakcji, inaczej mogą wyniknąć kłopoty z nastawieniem do nas Powinności lub na późniejszym etapie grzeszników." Mimo, że przypisany jestem do Świtowców, Powinność mam na zielono. Edit:Zacząłem zadanie od nowa, nie należąc do żadnej frakcji, i to samo. Warga brak. Edytowane 9 Marca 2013 przez teente Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emixo1 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Mam pewien problem z mp3, gdy próbuje włączyć dział "stalker" wywala do pulpitu z takim logiem: FATAL ERROR [error]Expression : !m_error_code[error]Function : raii_guard::~raii_guard[error]File : D:prog_repositorysourcestrunkxrServerEntitiesscript_storage.cpp[error]Line : 748[error]Description : ... zew prypecigamedatascriptsui_mod_elements.script:427: bad argument #1 to 'pairs' (table expected, got nil) jest na to rada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 @ emixo1 Musiałbym popatrzeć dokładniej o co z tym chodzi. Na razie po prostu zostaw ten mp3 player w spokoju - i tak do niczego nie jest w tym modzie potrzebny. EDIT 17:33Moje gratulacje !Znalazłeś błąd w polonizacji moda. Żeby nie było wylotu należy notatnikiem otworzyć plik: "ui_mod_elements.script" znaleźć linię nr 201 i zamienić linijkę : local mp3_table_stalker = { na linijkę:local mp3_table_other = { I powinno być OK ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emixo1 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Dzięki Yurek! Sprawdziłem i jest OK :thumbsup: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Link do "MP3 player Mini FIX PL" został do dany do pierwszego postu jako obowiązkowy do instalacji polonizacji moda. Dzięki emixo1 za znalezienie i zgłoszenie tego błędu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Wg zadań jakie mam w PDA, oraz niechęci kwestowych NPC do dawania nowych zadań ( celowo opuściłem tylko zamówienie u Żwawego kupna szturmowego, aby nie mieć scysji z Sękiem i kradzieży na Janowie ), wygląda na to, że dalszy ciąg mam na Janowie. Szedłem wg zadań w PDA, wyznaczanych przy rozmowach.Mam znaleźć Świt, granaty i modernizację bodajże snajperek. Miałem zadania na nakarmienie bandytów w podstacji, artefakt z Pogłębiarki, walizkę dla Monolitu i pogawędkę na kule z Wilkiem, zatonowe dla Informatora, oraz inne drobne.Ale nie dostałem jeszcze na Zatonie takich zadań jak zagazowania pijawek ( gaz już mam ), "Intratnego Interesu" i zadań od Czapajewa i Kociłba - wykupiłem prawo wejścia do ich bazy. Wiem z poradnika, że chimera będzie po powrocie z Janowa. Będą, gdy się pojawię z powrotem na Zatonie z zadaniem od Sułtana i Informatora, czy mogę im zrobić już papa?Ewentualnie, zanim pójdę dalej, co jeszcze zrobić na Zatonie. Przede wszystkim, jak uruchomić Czapajewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Rób swoje. Bandytów na razie postaraj się nie ruszać. Przyjdzie i tak na nich czas...Fabuła jest dość skomplikowana w tym modzie i w końcu sama się ujawni. Z tego co ja pamiętam jak grałem, to najpierw zrobiłem wszystko co było do zrobienia na Zatonie, a potem poszedłem na Janów i tam też robiłem po kolei, aż zrobiłem wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Ale wg poradnika, zadania dla Czapajewa, należy zrobić przed znalezieniem ugrupowania Świtu. A na Janowie trudno będzie tego uniknąć, bo ( znów wg. poradnika ), jest to konieczne.Ale zobaczę, co z tego wyjdzie. Faktycznie, obie fabuły, ta z podstawki i ta z moda, są skomplikowanie pozaplatane. Trudno trafić w " myśl przewodnią autora moda".Może mi się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi