czernobyl10 Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 Tytuł oryginalny: Наемный Призрак v1.2 Platforma: Cień Czarnobyla 1.0004 Data premiery: 09.05.2012 r. (v1.1) Data premiery: 09.07.2016 r. (v1.2) Autorzy: Ghost Team OPIS: Spoiler Najemnik Duch - człowiek, który z woli losu znalazł się w Zonie. Jest śmiertelnie chory na niebezpieczny wirus i chce znaleźć lekarstwo w obszarze, w którym istnieją i dzieją się niewyjaśnione rzeczy. Wypadnie mu iść za legendami Zony, przebywać w Sarkofagu, Martwym Mieście po to, żeby uniknąć następstw choroby. Główny bohater ujawni wiele tajemnic, których nikt wcześniej w Zonie nie znał. W modzie jest nowa linia fabularna i wiele zmian. Otoczenie będzie bardziej wilgotne i ciemne, na dużych lokacjach możliwa będzie jazda samochodami. Zmieniono prawie wszystkie tekstury w grze. Często spotyka się elementy z buildów ze zmienioną grafiką i konfiguracją. Zobaczycie Zonę oczami najemnika, który zostaje wynajęty przez sam los. Cechy moda: Nowa fabuła. Całkowicie zasiedlone Martwe Miasto z bazą najemników. Dodano wycięte potwory, które są znacznie silniejsze i trudno je zabić. Nowa tekstura dla pijawki. Odnowione prawie wszystkie tekstury gry. Zmieniono główne menu. Zmieniono stosunki między frakcjami - Najemnicy są przyjaciółmi, a Wolność wroga. Nowy HUD. Ekrany wczytywania i broń z buildów. Dodano nowych NPC. W Barze można trzymać broń. Zmieniony model protagonisty. Dodane kilka typów broni. Zmienione tekstury broni. Dodana frakcja Ultimatum, info o frakcji u Brody. Możliwość zbierania pieniądzy z ciał martwych. Nowe głosy ugrupowań. Zmieniony cykl pogodowy. Nowe PDA wzorowane na buildach... Dodany zegar. Przerobione AI. System krytycznych obrażeń. GALERIA: Spoiler LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod: Yandex - [KLIK] Playground - [KLIK] Patch: Yandex - [KLIK] Źródła: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwert Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 Mod po fabule wydaje się ciekaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 Uzupełniłem i przebudowałem trochę opisy..lista zmian jest znacznie dłuższa na rosyjskiej stronie, tutaj te najważniejsze. Mod rzeczywiście wydaje się ciekawy...autor dodał mod dziś, więc jest zupełnie świeży. Poczekajmy na opinie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 Interesujące, hmmm... Nie wiem jak się miewa mój rosyjski, ale już wiem na czym go przetestuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 9 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 Próbowałem tego moda zainstalować aby sprawdzic w jakiej jest formie ale dochodzi proces instalacyjny do momentu kiedy jest instalowana broń i instalacja staje, nie mam zainstalowanej podstawki i chyba dlatego nie można zainstalować tego moda. Tak sądzę, chyba że ktoś mi podpowie o co może chodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 To jak ty instalujesz moda bez podstawki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 Z opisu najbardziej zaciekawiła mnie sama fabuła, bohater trafia do zony i w dodatku jest śmiertelnie chory, no i musi przeżyć. Jako że jest to świeży mod, może być trochę błędów, ale nic nie wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 9 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 Na stronie domowej projektu są wcześniejsze wersje moda, również ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 Na razie udało mi się uruchomić. Dość dziwnie wyglądał po wypakowaniu (raczej jak to co znajduje się w folderze Stalkera niż gamedata (szczególnie plik XR_3DA.exe czy unins000.exe), ale po założeniu w stalkerze katalogu gamedata i przegraniu do niego zawartości rozpakowanego archiwum gra ruszyła ze standartowego XR-3DA. Tego zawartego w modzie nie ruszałem. Co ciekawe na razie wszystkie dialogi są po polsku. I Wilk jest jakiś dziwny. Ma na kombinezonie żółte paski, łysa głowę, brodę i wielkie wąsiska :woot: Prawdopodobnie to Brodacz ze Skadowska podszywajacy sie pod Wilka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 Mod rusza bez problemu na naszej podstawce...wszystko co się rozpakuje z .exe ( fotki i opis moda można usunąć) trzeba wrzucić do gamedata i przestawić fsgame.ltx. I Wilk jest jakiś dziwny. Ma na kombinezonie żółte paski, łysa głowę, brodę i wielkie wąsiska To postać która jest w CoP..Broda..(handlarz ze Skadowska).. . Dialogi są po polsku na razie tylko jeden był w krzaczkach właśnie u Wilka. Stara fabuła nie jest wycięta...poszedłem po fleszkę, a tam Burer grasował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dopyl Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 Widze że już pierwsze testy :D Czekam z niecierpliwością na recenzje :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 10 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 PATCH poprawiający broń... http://www.getzilla....medata.rar.html http://ap-pro.ru/forum/35-2550-3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Patch to nie tylko broń...usunęli Żwawego i to zablokowało całą starą fabułę...w PDA jest tylko wpis porozmawiaj z Sieryjem na Wysypisku..Sidorowicz nie daje żadnych zadań bo nie ma Flasha,.Lisa również nie ma. Czy to błąd, czy celowe działanie zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Coraz bardziej interesująco się robi. Może teraz bedzie tylko nowa fabuła ? Szczerze mówiąc tej podstawkowej mam już trochę dość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robi-pl Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Witam Wszystkich Ja z taka mała uwaga do czernobyl10 odnośnie tytułu moda powinno być Najemny Duch lub,co lepiej tłumaczyć Duch Najemnika pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waler11 Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 No i widzę że i ja chyba wejdę w fazę testów. Jeśli jest taki super zaraz pobieram i będę na nim śmigał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Działający u mnie (więc trzeba przetestować u siebie) sposób na posiadanie rosyjskich liter w polskiej wersji SOC. Jedyna niedogodność polega na tym że w polskich tekstach nie pokazuja się litery z "ogonkami". Trzeba ściągnąć TEN plik localization.ltx (1kb) z http://odsiebie.pl/0...zation.ltx.html (Na odsiebie trzeba zjechać na sam dół strony i tam przepisać kod żeby ściagło) wkleić go do ...S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl\gamedata\config\ a następnie zmienić w lokalizacji ...S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl\gamedata\config\text\ katalog rus na pol. No i zobaczyć czy działa. U mnie wygląda to tak: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waler11 Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Oto jak wygląda gra w środku. Tak to wygląda graficznie, jak dla mnie to trochę taki dziwny ten mod. Ale to moje zdanie, może fabuła jest ciekawa. Zobaczymy w praniu wszystko się okaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Przy okazji mam ciekawe zjawisko. Dostaję lokalizacje skrytek od personaży (zaznaczone na mapie i minimapie) ale wszystkie są puste. Po za tym po wysypisku włóczą się hordy bandytów. zanim dotarłem do hangaru i Sieryja natłukłem ich 41. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waler11 Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Miedziany u mnie też skrytki są puste i mam już trochę spolszczone oto mały pokaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Panowie mam prośbę niech ktoś wrzuci tego moda na normalny serwer bo pobrałem go 3 razy z błędem. Nie wiem o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Wrzucałem niedawno testowo na odsiebie ale wolno się ściąga (rozpakowana gamedata v1.1) http://odsiebie.pl/0...medata.rar.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Podajcie sposób instalacji. Wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 (edytowane) Wszystkie pliki wkładasz do gamedata jak w każdym innym modzie zwracając uwagę żeby nie było dwóch gamedata, jedna w drugiej. exe-kami się nie przejmuj. Też niech sobie siedzą w gamedacie. Nadgrywasz na gamedatę pacza. Zmieniasz w katalogu stalkera fsgame.ltx na gamedata true true (myśle że wiesz o co chodzi) i w katalogu ...S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl\gamedata\config\text\ katalog rus na taki jaką masz wersje językową SOC. (jeżeli masz polską to kilka postów wyżej opisałem jak nie mieć krzaczków tylko rosyjskie litery). Chyba że masz rosyjską wersję to nic zmieniac nie musisz. I odpalasz jak zwykle. Edytowane 11 Maja 2012 przez MiedzianeJaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Dzieki Miedziany za opis instalacji. Damy rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi