muezin70 Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 Witam wszystkich,mam taki problemik;po ucieczce z X18 i dojściu do Sidorowicza,drzwi są zamknięte na amen.Nie ma napisu"otwórz drzwi"ani nic!Pomocy!Z góry dziękuję za dobre rady.Gram na wersji z CDA,tylko proszę bez żadnych modów.Dzięki! :wallbash: :nuke: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobal Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 Standardowym postępowaniem w takich wypadkach jest wczytanie zapisu z poprzedniej lokacji i ponowne podejście do tematu. Czy po wyjściu z X18 dostałeś wiadomość od Barmana? Czy przy tunelu na Kordonie dostałeś wiadomość od Sidorowicza ? Poza tym, na wcześniejszych wersjach gry były przypadki zacinania się drzwi u Sidorowicza. Nawet chyba była na to jakaś poprawka. Pomagało też parę strzałów ze strzelby w drzwi. Poczytaj zresztą o tym tutaj http://www.stalkerteam.pl/topic/1439-jak-wejsc-do-bunkra/page__p__15465 Jest tam też link do tej poprawki co pisałem wyżej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
muezin70 Posted June 2, 2012 Author Report Share Posted June 2, 2012 Duże dzięki za podpowiedz,zastosowałem dwa granaty i drzwi uchyliły się na parę centymetrów i nijak nie mogę ich otworzyć,pomożecie? :wallbash: Link to comment Share on other sites More sharing options...
malakas Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 Jeżeli się uchyliły to podejdź z boku od strony szczeliny i próbuj wystrzelić ze strzelby może odskoczą. Jest jeszcze jeden stary sposób z wrzucaniem kałasza w zawiasy ale nie wiem czy działa na Kordonie...podejdź od strony zawiasów i wrzuć karabin w dolny zawias. Wygląda to tak że broń blokuje się w drzwiach jednocześnie je otwierając. Po kilku próbach powinno się udać...(jeżeli to działa bo w Sarkofagu działa na bank.. :). Link to comment Share on other sites More sharing options...
muezin70 Posted June 3, 2012 Author Report Share Posted June 3, 2012 Jeżeli się uchyliły to podejdź z boku od strony szczeliny i próbuj wystrzelić ze strzelby może odskoczą. Jest jeszcze jeden stary sposób z wrzucaniem kałasza w zawiasy ale nie wiem czy działa na Kordonie...podejdź od strony zawiasów i wrzuć karabin w dolny zawias. Wygląda to tak że broń blokuje się w drzwiach jednocześnie je otwierając. Po kilku próbach powinno się udać...(jeżeli to działa bo w Sarkofagu działa na bank.. . Oj,coś mi się tu pomigało...ale do rzeczy,Wielkie dzięki za pomoc,już sobie poradziłem(Barman,tam nie można użyć broni,wersja 1.006 czysta bez modów)trzeba wskoczyć na skrzynki przy drzwiach i iść wstronę drzwi a szpara się powiększa,potem to już pestka.Jeszcze raz Barman,Kobal wielkie dzięki.Zamykam temat.pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skaven4Ever Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 Chętnie służę opcją i pomocą. Na samym starcie gry można spokojnie przewrócić tą czerwoną butlę w rogu, wiadomo o co chodzi. Otworzyć drzwi, zostawić otwarte i zastawić je tą butlą. Proste i praktyczne. Najlepiej od razu, lub przed wizytą w labo. Istnieje ponoć mod o nazwie "Sidorowicz_Unlocked" ale nie wiem gdzie go szukać i czy działa. Ot, pomyślałem i zagraciłem sobie drzwiczki. I problem z głowy. :whistling: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts