Vorenus Posted October 4, 2010 Report Share Posted October 4, 2010 Dostaję zadanie od Leśnika na zlikwidowanie snajpera, :Leśnik doradza żeby zaczaić się na platformie dachu budynku (ten w którym urzęduje) i tutaj mam problem. Jak skończę dialog, mogę jeszcze pograć 3-10 sekund i gra zacina się - zawiesza. Zwiecha jest poważna bo nie mogę zamknąć programu kombinacją: Alt-control-delete. Oczywiście nie posiadam numeru loga. Do tej pory próbowałem bezskutecznie: 1. Patch od malakasa 2. Przegranie RC2 3. Wejść ponownie na lokację Wszystko bez rezultatu, gra po wzięciu zadania na snajpera zawsze się zawiesza. // Edit... odczytałem log błędu..... ====================================================================== [error]Expression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp [error]Line : 73 [error]Description : <no expression> Arguments : LUA error: ... shadow of chernobyl\gamedata\scripts\amk_mod.script:2786: attempt to index local 'respawner' (a function value) malakas //rozwiązaniem problemu jest pliczek "respawn" który należy podmienić...opisane w ..CZĘSTE BŁĘDY SOLJANKI I ROZWIĄZANIA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
trurl3 Posted October 4, 2010 Report Share Posted October 4, 2010 Spróbuj wyjść na pulpit poprzez Alt-Tab albo Alt-Esc, wtedy poprzez Mangera Zadań możesz zamknąć zadanie Stalkera i pojawi się log To co wyszukałem: gamedata\scripts\amk_mod.script:2786: attempt to index local 'respawner' (a function value) W pliku \gamedata\scripts\se_respawn.script odszukaj linijkę: amk.on_REspawn(obj,self) nad nia wstaw to, co pokazano niżej, żeby było tak: get_console():execute("load ~ Spawn now ["..tostring(self:name()).."] -> ["..obj:name().."]") amk.on_REspawn(obj,self) Bład zostanie zamieniony na komunikat w konsoli, coś w rodzaju tego: ! Cannot find saved game ~ spawn now [amk_embankment_soldat_respawn] -> [esc_soldier_respawn_specnaz21604] - Z tego co zrozumiałem, ktoś próbował złapać błąd w konsolę, żeby wiedzieć o co chodzi i z tego zrobiło się lekarstwo Spróbuj, może zadziała. ------------------------------------ Albo jeszcze: Arguments : LUA error: ... shadow of chernobyl\gamedata\scripts\amk_mod.script:2786: attempt to index local 'respawner' (a function value) pobierz plik - http://rghost.ru/2351828 i zamień nim swój w gamedata\scripts, swój przedtem zachowaj, jak wypad minie - wróć z nim na miejsce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vorenus Posted October 4, 2010 Author Report Share Posted October 4, 2010 trurl3 - serdeczne dzięki :wodka:. Zasłużyłeś na tyle flach, że wątroba by pękła... Najpierw tłumaczenie moda, potem przewodnik w 2 częściach a jeszcze z problemami pomagasz. Snajper już zastrzelony a sądziłem, że przy samym końcu mod ze mnie zakpi... Rozwiązanie które podałeś u mnie pomogło, myślę, że pomoże i u innych. Dzięki Wszystkim za dobre serca i - w Zonę Panowie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
korn06 Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 Zrobiłem filmik na którym jest kwest na likwidację snajpera: http://www.youtube.com/watch?v=aL5eIv6au0c&feature=player_embedded Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts