Junx Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 Obecni na forum wiedzą, że już od dłuższego czasu robię moda i aktualnym tytule Autumn Aura, ale jak wiadomo o podobnym tytule jest Autumn Aurora autora Vandr'a i żeby nie mylić tytułów chce go zmienić, ale nie mam pomysły na jaki. Jak ktoś ma jakiś ciekawy tytuł to niech tu napiszę, ale co ma być spełnione to, że ma być krótki i ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 Wspomnienie Jesieni, Złote liście, miedziane liście, Na razie film oglądam, później się jeszcze zastanowię :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 Ja proponuję "Gorycz Jesieni". Tak mi się to kojarzy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 18 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 @ metek58: Podoba mi się :thumbsup: Zobaczmy co inni napiszą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lonely Mercenary Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 Gorycz, złoto, miedź... Ja bym dodał słowo "Rdza". Kolor adekwatny i pasuje również do postapokaliptycznego klimatu Zony. Na dalszą część nazwy nie mam jednak pomysłu :/ Rdzawa Jesień? Rdzawy Świt? Zew Rdzy? Rdzawa Zona? Zardzewiała Zona? Świt Rdzawej Jesieni? Blask Rdzawej Zony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radioaktywny Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Ja też proponowałbym coś z odcieniami jesieni w tytule, tak jak poprzednicy: rdzawa, złota, czerwona , a druga część może poprostu jesień... Bo tworzenie jakichś zawijasów z 10 słów moim zdaniem tu nie zda egzaminu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Polska nazwa by się znalazła. Tylko na moddb.com nie wiem jaką dać ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 W takim tytule należałoby oddać całość istoty tego moda, a takim odpowiednikiem, moim zdaniem, jest "Gorycz (mówi o zwycięstwach, porażkach i rozterkach naszego bohatera) Jesieni (schyłku całego otaczającego go świata)". To nie jakiś nakaz i nie wyklucza Ci możliwości dania zupełnie innego tytułu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Jeżeli mi słownik dobrze mówi to wychodzi "Bitterness Autumn" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Junx odklej się od tego Autumn i daj swoją nazwę bo to jest kopiowanie czyjegoś pomysłu. Nazwę polską potem przetłumacz na angielski, lub odwrotnie. Tytuł daj taki by nawiązywał do treści...i w miarę możliwości nie umieszczaj w nim pory roku. Może to być np. Zmierzch Zony, Przesilenie, Ostatnie Polowanie (The last Hunting) Tytuł Złota Jesień..można zastąpić jako Zmierzch Lata..nie musi być wszędzie jesień... ...w tym wypadku w ogóle nie powinno być tego słowa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Krótki opis: * Jesień w Zonie * Trudny jest * "Ładny" [coś pokoju MISERY] * Wymagający * Komplikacja z innymi modami Tak myślałem, żeby dać dłuższą nazwę, ale żeby był pisany skrótowo tak jak było z SGM... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 "Zmierzch Zony" @malakasa nawet dobry, choć się kojarzy z zakończeniem jakiejś fabuły, a "Barwy Zony", może to jakoś podpasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Jak chcesz coś pokroju SGM, zawsze mozesz bez kombinacji zatytuować JXM 2.0 np. , na polskie i na angielskie pasuje. ( od JunX Mod) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 A mi coś naszło na język "Dawn of Zone".... @ Buber: Nie głupie po co się męczyć jak można od siebie napisać :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radioaktywny Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 "Dawn of Zone" brzmi całkiem nieźle, tylko ja jeszcze bym dołożył "the" - "Dawn of the Zone" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 "Dawn of the Zone" całkiem ładnie brzmi. Zobaczymy co inni powiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Bardzo dobry...i na pewno lepszy niż jakieś tam jesienne coś tam... ...i nie musisz tego tłumaczyć na polski bo nazwa jest oczywista...choć to to samo co upadek, zmierzch Zony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Byle mod był o zmierzchu Zony to wtedy tytuł ma sens...a z tego co wiem Zona ma się całkiem dobrze No chyba że chodzi o porę dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radioaktywny Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Według mnie zmierzch ma tu troszkę inne znaczenie, że Strefa zapada w sen, jakby sen zimowy, aby znów się kiedyś obudzić. A klimat (warunki atmosferyczne, drzewa, kolor liści) budują właśnie taki klimat zmierzchu, nadchodzącej ciemności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Hmm, nie wiem bo nie grałem w żaden mod w tej porze roku, ale czy mutanty i anomalie w zimowym modzie nie występują tylko zapadają w sen zimowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radioaktywny Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 No nie zapadają, ale ja to raczej mówiłem metaforycznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 To jak każdy za "Dawn of the Zone" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Skoro tobie się podoba to mnie też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Ok to potem zmieniam nazwę moda i trochę "powiększę" opis bo coś skromny jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radioaktywny Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Noi super :) Mam nadzieję, że jak wrócę z "wakacji zarobkowych" to mod już będzie wychodził (to taka optymistyczna doza). Jak ukończysz ten opis daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi