cichy Posted July 3, 2012 Report Share Posted July 3, 2012 Jest tam od groma ciekawostek i niuansów, które prawie nie znając języka nie byłem w stanie wyłapać.Np to: Если клондайк нашёл, то в нескольких шагах от него. - To odpowiedź na Rus forum, gdzie szukać skrytki Siemieckiego. Co to u licha klondaik? Cichy to jest spoiler. Ukryj te daty bo tak podajesz wszystko jak na dłoni.Kurcze ale nie wiem jak? Prośba o podpowiedź Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malakas Posted July 3, 2012 Report Share Posted July 3, 2012 Если клондайк нашёл, то в нескольких шагах от него. - To odpowiedź na Rus forum, gdzie szukać skrytki Siemieckiego. Co to u licha klondaik? // Если клондайк нашёл, то в нескольких шагах от него..to znaczy...Jeżeli znalazłeś klondika to kilka kroków od niego Klondik to w TS2 było miejsce występowania w jednym miejscu dużej grupy artefaktów w Dolinie Mroku. Tutaj może to być coś innego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cichy Posted July 3, 2012 Author Report Share Posted July 3, 2012 (edited) A ja myślałem, że to nazwa tego krzaczora obok ścian wąwozu. Żadnych artów tam nie widziałem, ale znalazłem skrzynkę. Dziękuje Edited July 3, 2012 by cichy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metek58 Posted July 4, 2012 Report Share Posted July 4, 2012 Co do pytania @malakasa (50 post), to wyjaśniam: To nazwa zapewne związana z Klondike, rzeką w Jukonie, gdzie odkryto bogate złoża złota. Tu można to określić mianem "eldorado", powinno pasować, bo to określa krainę w coś bogatą, np. artefakty. Pytanie - czy ktoś oprócz mnie ma chęć zabrać się za polonizację tego moda? Bo jeśli tak, to proszę o kontakt na PW celem koordynacji działań. @Yurek, na mnie możesz liczyć. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
waler11 Posted July 4, 2012 Report Share Posted July 4, 2012 Metek masz rację Eldorado do bardzo dobra nazwa do skojarzenia bogactwa. Eldorado mi się zawsze kojarzy z kasą i złotem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malakas Posted July 6, 2012 Report Share Posted July 6, 2012 Co do pytania @malakasa (50 post), to wyjaśniam: Malakas o nic nie pytał tylko cytował i przetłumaczył zdanie z rosyjskiego...które brzmiało .Если клондайк нашёл, то в нескольких шагах от него....cytat postu @cichego... . W modach Klondike oznacza zbiór artefaktów w jakimś miejscu. Czasem opisy mówią..by uniknąć Klondika co znaczy ograniczenie spawnu artefaktów na danej lokacji by nie było ich zbyt wiele. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metek58 Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 To sorki, @malakas, źle zinterpretowałem zawartość posta, mogę to tylko zwalić na mój "podeszły" wiek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malakas Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 To nazwa zapewne związana z Klondike, rzeką w Jukonie, gdzie odkryto bogate złoża złota. Tu można to określić mianem "eldorado", powinno pasować, bo to określa krainę w coś bogatą, np. artefakty. Sorki zupełnie nie potrzebne..Dowiedzieliśmy się przy okazji skąd prawdopodobnie wzięła się nazwa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts