Mrzjadacz Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Pytanie raczej do wyjadaczy: O ile wiem, to tylko Soljanka i SGM oferują wszystkie mapy stalkera. Soljanka jest jednak do starszej częsci gry, więc który mod jest według was lepszy? Chodzi mi o kryteria takie jak możliwości ulepszania, różnorodność broni i przedmiotów, grafika, płynność gry, stwory i elementy typu fleszki z pamięcią, które po użyciu dodają na PDA schowek lub nowe ulepszenia do broni. Jednym słowem, jak najwięcej RPG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 SGM to głównie masa sprzętu a NS to taki wszystko w jednym. SGM jest do każdej części stalkera a NS tylko do podstawki. Warto zagrać w obydwa mody, ale tobie myślę lepiej przypasuje NS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Uważam , N Soljanka jest lepsza niż SGM i bardziej rozbudowana. Jest nowy dodatek do NS po polsku. SGM ma dużo mniej map niż Soljanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Także polecam Soljankę. Dodatek OOP dodaje kolejne masę nowych rzeczy jak i trochę zadań, przejście moda zajmie ci bardzo dużo czasu jak i masę zabawy, ale musisz być cierpliwy do tego moda. Co do SGM, grałem w niego na każdej podstawce i najlepiej wypadł na Zewie Prypeci, też nie jest to zły mod ale osobiście wolę NS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 A ja bym się rozgrzał przy użyciu SGMów wszystkich potem ruszyłbym na NS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrzjadacz Opublikowano 10 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Ech, no cóż... Wielkie dzięki za odpowiedzi. Posłucham i pewnie niedługo zabawię się z NS. Na razie nawet nie dotarłem w SGM do Prypeci. Powinienem grać w NS bez dodatków, czy od razu ściągać wszystkie możliwe? PS. Raczej wątpię, że będzie mi się chciało przechodzić wszystkie SGM-y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Zależy o które pytasz, jeżeli graficzne to napisz jaki masz komputer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Jeżeli nie przejdziesz wszystkich SG, bo ci się nie chce to nie skończysz NS za długa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 PS. Raczej wątpię, że będzie mi się chciało przechodzić wszystkie SGM-y. NS zajmie Ci lekko licząc dwa-trzy miesiące gry, albo i więcej. Oczywiście z poradnikiem i podpowiedziami z Forum. Bez pomocy, to nawet nie będę zgadywał, jak długo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Powinienem grać w NS bez dodatków, czy od razu ściągać wszystkie możliwe Powinieneś pobrać nowy dodatek do Soljanki OOP/Master i nie stosować żadnych innych dodatków poza tymi z tematu...http://stalkerteam.pl/topic/4219-ооp-collector-master-addon/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrzjadacz Opublikowano 10 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 (edytowane) Jeżeli nie przejdziesz wszystkich SG, bo ci się nie chce to nie skończysz NS za długa. A one się różnią fabułą? Myślałem, że to ten sam mod dostosowany do wszystkich części gry... Co do kompa, to na CoP mam czasami małe ścinki i gdy patrzę na ruszającą się wodę(falę), to mi laguje. PS. Malakas, tam piszą, że to mod raczej dla doświadczonych graczy, którzy przeszli Ns itp. Raczej ręcznie poszukam jakiś Gun packów itp. Mi zależy raczej na masie itemków, questów itp, a nie trudniejszej grze. Edytowane 10 Września 2012 przez mrzjadacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Każdy Sgm do osobnej części jest inny. Mi chodzi o to żebyś najpierw pograł w mody zajmujące kilka tygodni, bo na Sole to potrzebujesz masę czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrzjadacz Opublikowano 10 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Ok, dzięki. Spróbuję ściągnąć SN, jak skończę SGM do CoP, czyli pewnie za ok. miesiąc(kilka tygodni? może dla pro mastera). Idzie mi wolno, ale mam fan. Chociaż, może po przejściu SGM przejdę najpierw czyste CoP. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ƉƐϼД Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Idzie mi wolno, ale mam fan. Chociaż, może po przejściu SGM przejdę najpierw czyste CoP. Pamiętajmy o tym że, zanim zaczniemy grać w mody to najpierw skończmy grać w podstawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrzjadacz Opublikowano 13 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Ok. Posłuchałem rady. Zgodnie z poradnikiem z forum założyłem sobie nowego stalkera, bez modów. Jak go skończę, to wrócę do SGM, potem NS. Pytanko: Czy w NS mogę grać na wyczucie, czy też niestosowanie się do dokładnie wytyczonych instrukcji znajdujących się na forum spowoduje niemożność wykonania pewnych q lub brak możliwości zdobycia czegoś fajnego? PS. Zna ktoś może jakiś polski lets'play z soljanki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ƉƐϼД Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Ok. Posłuchałem rady. Zgodnie z poradnikiem z forum założyłem sobie nowego stalkera, bez modów. Jak go skończę, to wrócę do SGM, potem NS. Pytanko: Czy w NS mogę grać na wyczucie, czy też niestosowanie się do dokładnie wytyczonych instrukcji znajdujących się na forum spowoduje niemożność wykonania pewnych q lub brak możliwości zdobycia czegoś fajnego? PS. Zna ktoś może jakiś polski lets'play z soljanki? solianka jest taka że zmienia całą grę, więc wyczucie ci tu nie pomoże. co do lets pleyów to nie polecam takiego stylu grania ponieważ psuje cały klimat samej gry i nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Jeżeli się gra w soljankę pierwszy raz to zaleca się obowiązkowo korzystać z poradników, to nie jest mod w którym robisz co chcesz, trzeba wszystko uważnie robić aby nie było później problemów. Co do lets pleyów to na 100% niema z soljanki, i z żadnego moda fabularnego, moim zdaniem to i lepiej. No chyba że po rusku znajdziesz, mnie się udało. A mianowicie z Tajnych Ścieżek 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 (edytowane) Użytkownik MrDisappearing nagrał prawdopodobnie przejście całej Solianki i LW TOD, możesz przejrzeć- bardzo dużo filmów jest . Można dodać link do poradników. Edytowane 13 Września 2012 przez korn06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrzjadacz Opublikowano 14 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 (edytowane) Wielkie dzięki. Gram w podstawkę, jestem w Prypeci. Znajomy (weteran stalkera) ma zamiar nagrać serię z soljanki/SGM, moge za podać linka, gdy juz zacznie. Szkoda, że w NS nie można grać na luźno, no ale dzięki za informację przynajmniej. Zawsze lepiej być z góry przygotowanym. http://www.youtube.com/watch?v=zUMK7P82JD0&feature=plcp Edytowane 15 Września 2012 przez mrzjadacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi