Кристофер (Kpuc) Posted September 12, 2012 Report Share Posted September 12, 2012 Wygląda na to, że Apple bardzo mocno przywiązało się zarówno do jabłek, jak i do literki "a", o którą walczyć chce w polskim sądzie. Artykuł:KLYK Artykuł2: KLYK2 <> Jeszcze raz ktoś mi powie że apple to wspaniała firma, to dostanie najpierw po zębach, a potem jego ojciec za spłodzenie takiego głąba.Wiem jedno, jak jabłko wygra to jest to zwykła łapówą, nikt normalny nie uznał by tego na poważne. Za chwile się okażę że ze sklepów wycofają jabłka, rolnicy nie będą mogli ich hodować, a z alfabetu zniknie litera ''A''. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junx Posted September 12, 2012 Report Share Posted September 12, 2012 Dla mnie parodia. Ile na rynku jest apple a ile już mamy alfabet :pinch: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czernobyl10 Posted September 12, 2012 Report Share Posted September 12, 2012 To już się knoci na świecie, oczywiście mam lepszą propozycje. Zamknąć szefostwo firmy w szpitalu psychiatrycznym i nigdy nie wypuścić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malakas Posted September 12, 2012 Report Share Posted September 12, 2012 @Kpuc tytuł tematu powinien być zgodny z prawdą i powinien odnosić się do treści artykułów. Tam nie ma nic o likwidacji liter, jest natomiast o sporze o logo a.pl pomiędzy delikatesami i firmą Apple. A.pl to nazwa delikatesów internetowych. Jeżeli apple miała wcześniej takie logo to nic dziwnego, że domaga się zwrotu. Sklep powstał dużo później i mógł sobie wybrać 1000 nazw dlaczego wybrał podobną. Z innej strony, może wreszcie nasze sądy zabłysną i powiedzą NIE firmie Apple. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Кристофер (Kpuc) Posted September 12, 2012 Author Report Share Posted September 12, 2012 Nazwa jest z haczykiem by zaciekawić i skłonić do dyskusji. Kolega Junx i Czarnobyl widać nie spojrzeli na artykuły ;/ A mnie zwisa szczerze powiedziawszy kiedy powstało jabłko, jabłko jest amerykańskie a firma z domeną a.pl polska, wiec cała sytuacja jest żałosna na stronę jabłka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobal Posted September 12, 2012 Report Share Posted September 12, 2012 Raczej nie sądzę by to samo apple rzucało się na polskie delikatesy. Po prostu pewnie wynajmują firmę prawniczą która ma tropić wszelkie nadużycia związane z marką apple. Komuś w google wyskoczyło a.pl, ktoś nie pomyślał że nazwa delikatesów to po prostu "A" . A może pomyślał tylko co się będzie wychylał, sprawa z automatu, a nuż coś skapnie. To prawa korporacji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Кристофер (Kpuc) Posted September 16, 2012 Author Report Share Posted September 16, 2012 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts