czernobyl10 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Tytuł oryginalny: Боевая подготовка 2 Platforma: Cień Czarnobyla 1.0006 Data premiery: 02.12.2012r. Autor: Дядя Саша OPIS: Spoiler OPIS: Jest to mod globalno-fabularny w którym zobaczymy 41 lokacji. GG to agent specjalny, który został wysłany do Zony w celu wypełnienia zadań zleconych przez mocodawców. Nowa fabuła to szereg spec zadań, które będą pojawiać się w PDA. CELE MODA: - zapoznanie gracza z właściwościami bojowymi różnych typów broni i uzbrojenia; - trening zachowań taktycznych i rozwój strategii działań; - poprawa celności na dystansie do 250 m; - współdziałanie GG z innymi NPC; - mod dla wielbicieli uzbrojenia, taktyki i strategii. NOWOŚCI: - 189 modeli broni, różne rodzaje amunicji, granatników, przyrządów celowniczych, dodatkowego wyposażenia; - modele broni produkcji ZSRR, Rosyjskiej jak również państw zachodnich; - 41 lokacji w pełni dostępnych z możliwością poruszania się po nich; - na lokacjach rozmieszczone schowki, opuszczone wioski, domy, magazyny; - lokacje porośnięte wysoką trawą; - rozmieszczono niebezpieczne, niewidzialne anomalie; - dodano znane i wycięte mutanty jak również mutanty z Metra 2033; - możliwość poruszania się wojskowymi pojazdami BTR; - ugrupowania: Czyste Niebo, Azjaci, Poszukiwacze(grupa żeńska), Grzech; - NPC mają podwyższony poziom SI; - NPC działają w grupach, stosują działania taktyczne, celnie strzelają, rzucają granaty, możliwość leczenia; - walki pomiędzy ugrupowaniami: Wojsko, Bandyci, Najemnicy, Naukowcy; - GG jeżeli nie poprawia swojego zdrowia ginie; - dodano możliwość snu w ukryciach; - Zona żyje własnym życiem i kieruje się własnymi prawami SCREENY: Spoiler WIDEO: Spoiler LINK DO POBRANIA: Spoiler MOD: Playground: [KLIK] Yandex: [KLIK] Torrent: [KLIK] DODATEK: Część 1: [KLIK] Część 2: [KLIK] ADAPTACJA ATMOSFEAR: [KLIK] MAGAZYNKI: [KLIK] INSTALACJA: Spoiler Pobrać moda. Rozpakować pobrane archiwa. Otrzymane pliki skopiować do folderu z grą. {gamedata.db*(e, f, g, h, i, j, k, l) czyli razem 8 sztuk.] Pobrać dodatek. Wypakować pliki z dwóch części dodatku do jakiegoś folderu. Zrobić kopię zapasową folderu bin. Skopiować do folderu z grą pliki otrzymane z wypakowania dwóch części dodatku. Zainstalować według życzenia adaptację AtmosFear lub magazynki. Grać. Źródła: ap-pro.ru stalkermod.ru gk-stalker.xyz old.ap-pro.ru 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GTX Opublikowano 25 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 Czy Kto.ś zamierza spolszczyć tego moda. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 25 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 Napisz PW do Kolegów tłumaczy, może Ci odpowiedzą. Ale myślę, że Oni też powinni odpocząć . Masz na Forum "świeżaka" którego możesz przejść . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr12 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Siemka.Możesz opisać jak to zainstalować,czy pliki Db do głównego folderu czy folder gamedata i jakie pliki do folderu bin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 INSTALACJA MODA NA POLSKĄ WRSJĘ: 1. Po rozpakowaniu archiwów mamy 8 plików *.db - przeprowadzamy ich ekstrakcję tym programem:http://uploading.com/699em58m/-exe. Jako ścieżkę docelową, przy wypakowywaniu pierwszego pliku podajemy "gamedata" i kolejne pliki do niej adresujemy. Można też za każdym razem wypakować plik do oddzielnego katalogu i scalić tak powstałe 8 sztuk w jeden pod nazwą "gamedata" 2. Edytujemy plik localization.ltx do takiej postaci: [string_table] language = pol font_prefix = ;_cent ;_west 3. Robimy kopię katalogu rus z przemianowaniem na pol (ścieżka do katalogu: gamedataconfigtext). 4. Uzupełniamy katalog pol i rus o brakujące pliki podstawowej gry. 5. W grze edytujemy fsgame.ltx do takiej postaci: $game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata 6. W skrócie gry, do elementu docelowego dopisujemy po spacji parametr " -nointro ". 7. Gramy. Kilka fotek: Szybko można się dozbroić. Przy szturmie na ATP Wojacy nas "trzepią" - ale sprzęt mają niekiepski. Link do plików podstawki: http://uploading.com...ODSTAWKI-SoC-7z . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr12 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 (edytowane) Dzięki Cichy, ja wrzuciłem Db do głównego folderu myślałem że tak,a teraz już wiem ,zaraz je będę scalał super cichy,dzięki. Jeszcze jedno, fix-a [ gamedata.dbe] razem z pozostałymi rozpakować i scalić Edytowane 22 Stycznia 2013 przez piotr12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Tylko tego fixa sobie odpuść - to paczka z plikami exe patch-ujące do obsługi 4Gb, przeznaczonymi na rus podstawkę - Tobie doprowadzą do wylotu. ** Mod płynnie chodzi bez tego - zmniejsz gęstość trawy bo trupów nie widać :ermm: :devil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr12 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 (edytowane) Wypakowałem i zcaliłem pliki plik gamedata.dbe z fiks-a osobno rozpakować i zcalić i potem nałożyć na gamedate czy tak. Właśnie tak zrobiłem wrzuciłem te pliki bin i wylot,a dzięki tobie wiem że nie wolni ich tykać zrobię tak jak opisałeś. Cichy chodzi mi o ten plik gamedata.dbe w tym fix-ie też go osobno rozpakować i nałożyć na resztę,on ma 756 MB. Edytowane 22 Stycznia 2013 przez piotr12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Jest tak: część pierwsza i część druga - to cały mod. 10 plików*.db w sumie- tylko one nas interesują. ** SPROSTOWANIE: Jest 8 plików *.db. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr12 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Działa,dzięki, trochę znaki polskie pokręcone mam ale można się doczytać Cichy jest na początku w wiadomosciach szef Nawrocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 A RUS modach nie ma widocznych miękkich zgłosek. Taki urok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr12 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Nie mogę dojść do żwawego tak pierą.Kilka fotek że działa. Ogólnie super,podoba mi się, jeden celny strzał i trup. Na początku żwawy jest martwy,nie wiem czy tak musi być i czy ma to wpływ na dalszy rozwój fabuły. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 W wiosce w pierwszym domku licząc od drogi,po prawej, będzie łącznik : "Kurator" - da Ci zadanie na bagnach. Ja go odkryłem po szturmie na ATP. Zabij wszystkich żołnierzy dookoła wioski - bo Ci go zabiją, zanim weźmiesz zadanie. Trzeba szukać w budynkach, na bagnach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr12 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 O.K dzięki Cichy celność i obrażenia są kosmiczne i realne moim zdaniem. Ja quest od kuratora mam po rusku i nie wiem co wybrać są dwie opcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Obie opcje doprowadzą Cię do otrzymania zadania. Na pierwszym zrzucie masz : wybierając to co zaznaczyłem strzałką - aby opowiedział o wojskowych, i on mówi Ci, że oni o tobie nie wiedzą i będą Cię traktować jak stalkera - mogą zabić. Więc ty możesz tłuc ich. Konspiracja jest priorytetem. Jeżeli wybierzesz 2 opcję , że wszystko jasne też dostaniesz zadanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr12 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 http://www.youtube.com/watch?v=kKzz6IgCvFM&feature=youtu.be Kawałek nagrałem ciekawe jak na masterze to wygląda ,próbowałem i jest tragicznie trudno 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Znalazłeś tą dyplomatkę? Jest w ziemiance na Pn -Ws na na Bagnach. Za zadanie dostaniesz zestaw naprawczy do broni i pancerzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr12 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 (edytowane) Kurdę nie mogę przejść przez bagna. Kasy mało sidor daje za złom a na pancerzyk zbieram Pierą niesamowicie ,cały kordon jest czysty bez wojaków ,tylko nie wiem czy posterunek powinienem ruszać. A dyplomatka to quest od Adwokata na początku gry znasz dokładne położenie dyplomatki. Edytowane 25 Stycznia 2013 przez malakas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Nie mogę pobrać moda w całości i fiksa - nie działają strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Linki u mnie działają. Jak pisałem w poście nr 7: "fixa sobie odpuść - to paczka z plikami exe patch-ujące do obsługi 4Gb, przeznaczonymi na rus podstawkę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Strona działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Bezpieczniej z narod.ru w dwóch częściach. Z letitbit.net przez rapidox.pl ściągnie w 1h 15min. Link do 1 częśći: http://u1653593.letitbit.net/download/99255.930ab1d9f476f60a959af487d02d/Boevaya_Podgotovka_2_baza_1.7z.html Link do 2 części: http://u1653593.letitbit.net/download/23005.20776e4ae316e1f7fa1ec2c8f345/Boevaya_Podgotovka_2_baza_2.7z.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr12 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 (edytowane) Linki w 1 poście działają próbowałem przed chwilką. Cichy ja ten XR_3DA 4GB fo ТЧ 1006 х64 zainstalowałem i nie mam wylotów a czy coś zmienia to nie nie wiem,nie widzę różnicy. Edytowane 25 Stycznia 2013 przez piotr12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stalkervolf Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 (edytowane) Witam Braci Stalkerów Ja tne na paczu 4 i nie mam wylotów, poza tymi out memory Cichy mamy wsólne miasto Biały jest piękny :) Edytowane 25 Stycznia 2013 przez stalkervolf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr12 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Tak jak opisał Cichy bez tego fix-a bo to pod rosyjską wersje . Chodzi pięknie i dość trudny i pytanie do cichego,gdzie dokładnie jest ta dyplomatka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi