Jump to content

THQ ogłosiło upadłość.

Share

Recommended Posts

Czysto dla ciekawostki...Firma THQ którą znacie z okładek Stalkera ogłosiła upadłość.

THQ to znana na rynku marka, spółka odpowiadała za produkcję wielu znanych i cenionych produkcji jak: Metro 2033, serii Saint Row łącznie z ostatnią częścią The Third czy też Warhammer.

Inne świetne produkcje THQ to:

Darksiders, Red Faction: Armageddon,

Company of Heroes, Company of Heroes: Opposing Fronts, Warhammer 40,000 Dawn of War, Titan Quest, Company of Heroes: Tales of Valor.

Trochę info tutaj...http://gry.wp.pl/wia...wo,53266,1.html

• Positive 1

Ważnym jest też fakt, że, jak zapewnia THQ, wciąż kontynuować będą oni pracę nad zapowiedzianymi tytułami.

Pojawi się więc South Park: The Stick of Truth, Company of Heroes 2, Metro: Last Light, nowy tytuł z serii Saints Row i Homefront 2.

Według zapewnień powinna się ukazać obok Metro Last Light. Tytuł którego jestem bardzo ciekaw i mam nadzieję że wyjdzie.

Wielka szkoda bo firma wydała kilka bardzo dobrych gier a teraz klapa...@Junx mnie wyprzedził... :smile:

• Positive 1

Szkoda..naprawdę szkoda. Co jak co, ale upadłości THQ się nie spodziewałem, sama w sobie ta firma nie była taka zła, tylko tyle że okroili stalkera, ale było minęło. Tak czy siak.. co tu dużo pisać. Stalker, Warhammer, Company of heroes..i wiele innych wspaniałych gier.

Mały cytat info z sieci o przyszłości i spadkobiercach firmy....

THQ najprawdopodobniej przejdzie w ręce funduszu Clearlake Capital Group, który wyłoży na stół 60 milionów zielonych, zaś jedna szósta tejże kwoty pójdzie na spłatę zadłużenia...

Zapowiedziane na najbliższą przyszłość hity pokroju Company of Heroes 2, kontynuacja Metro czy South Park: The Stick of Truth są bezpieczne i na pewno ukażą się na rynku. Ponadto wydawnictwo planuje wydać 4 epizod serii Saints Row oraz sequel Homefront.