Jump to content

Jak długo wczytuje się wam Stalker?

Recommended Posts

Bardzo jestem ciekawy jak długo wczytuje się Stalker na mocnych komputerach. Chodzi mi o pierwsze uruchomienie danego dnia. Następne, przynajmniej u mnie są dużo szybsze. Wiem, że różnie to bywa w zależności od moda i miejsca zapisu.

Ciekawi mnie najszybsze wasze wczytanie. Sprawdzaliście to?

• Positive 2

Może zacznijmy od podania konfigów kompa, dla porównania:

Procek: Dual-Core E5800  @ 3.20GHz (2 CPUs), ~3.2GHz

Karta: Gigabyte HD 5570 1 GB DDR3

Ram: 4 GB DDR3

Dysk: Seagate 500 GB

Podstawowe wersje Stalkerów uruchamiały mi się dosyć szybko, jak mnie pamięć nie myli to od 30 sekund do 1 minuty się każdy uruchamiał, ale też to zależało od ustawień graficznych [większe = dłużej]. Mody do już inna bajka w SoCu dobrze pamiętam Solę, 3-4 minuty się gra wczytywała, czasami dłużej w zależności jaka mapa jeszcze była inne mody do tak 1-2 minuty. Mody Zaurusa to jak podstawa do 1 minuty. Podstawa CS'a to tak średnio 1-2 minuty z modów pamiętam swój mod Hybrid, do 2-3 na bagnach [największa mapa] a reszta do 1-2 minuty bo mod dosyć dużo zmieniał. Podstawa CoP'a to do 1 minuty, natomiast po dodaniu AF3 to nawet 3-4 minuty [na max ustawieniach] inne mody z dodanym AF3 podobnie, inne mody do 2-3 minut.

• Positive 1

W modzie Zakamarki Prawdy, start gry z płytą - 9 sek, a rozpoczęcie nowej gry 13 sek, a wczytanie zapisu 3 sekundy. To na ustawieniu pełnego oświetlenia dynamicznego i maksymalnych jakościach.

Myślę, że to dobry czas, choć nie mam zbyt mocnego kompa. Parametry sprzetu są dostępne w profilu.

• Positive 1

• 4 weeks later...
  • 10 months later...