LVutner Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 Cześć mam problem, mianowiecie taki że zrobiłem własny plik spawnu o nazwie Freepley i tak jak jest w modzie Freeplay Start By Xiani i tam jest nie plik allspawn tylko freeplay.spawn o małej wadze 2.4 mb i chcę swój plik dołączyć do allspawn żeby gra czerpała z 2 óch plików.Jak to zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Emperor Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 chcę swój plik dołączyć do allspawn żeby gra czerpała z 2 óch plików.Nie ma takiej opcji. Gra może korzystać tylko z jednego pliku spawn'a - chyba że ten jest realizowany skryptowo, wówczas sprawa dotyczy plików .script. To co możesz zrobić, to rozbić spawn moda na pliki alife...ltx oraz way...ltx i wprowadzać przedmioty z pliku (również poddanego dekompilacji), który chcesz dodać do gry - kompilując całość, ale prócz "odchudzonego" spawna, Xiani mógł usunąć coś jeszcze - np. smart terrain'y a jeśli tak, to musiał również pozbyć się plików gulag_*.script oraz gulag_*.ltx oraz szeregu plików konfiguracyjnych, bądź wyłączył pewne obszary z użycia - nie wiem jakie zmiany poczynił? - nie mam tego moda na dysku. Jeśli miałbym się podjąć tak karkołomnego zadania, wolałbym wykorzystać mobilny teleport, o którym Ci pisałem w tym temacie - przenieść się na określoną lokację i wykonywać szereg zadań pobocznych, które wcześniej bym stworzył, ale to TY decydujesz jak będzie wyglądała rozgrywka na freeplay'u, w każdym razie - edycja spawna stanowi punkt wyjścia dla takiej modyfikacji. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
LVutner Posted August 2, 2013 Author Report Share Posted August 2, 2013 No dobrze :( lecz mi chodziło o brak Monolitian W CZAES. Ale dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Emperor Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 Nie do końca rozumiem - chcesz przywrócić monolit? Jeśli tak, to czeka Cię trochę pracy - polegającej na przywróceniu smart terrainów monolitu oraz respawna wraz z plikami o których wcześniej mówiłem.Nie wiem dokładnie o którą część Ci chodzi, ale podstawowe pliki w których należałoby szukać zmian:Pliki powstałe z dekompilacji all.spawn - dot. CEA/CEA-2alife_l12_stancia.ltx alife_l12_stancia_2.ltxway_l12_stancia.ltxway_l12_stancia_2.ltxRozpakuj all.spawn z niemodowanego stalkera oraz spawn by Xiani, różnice w plikach dobrze pokazuje program WinMerge. Co do dekompilacji spawn'a z moda freeplay - być może trzeba będzie znaleźć odpowiedni dekompilator, wiele wersji znajdziesz tutaj: link, jeśli zaś chodzi o proces kompilacji i dekompilacji oraz konfigurację plików - zapoznaj się z tym poradnikiem. Nazwę freeplay.spawn będziesz musiał zmienić na all.spawn przy dekompilowaniu zawartości. W skrócie twoje zadanie polegać będzie na odnalezieniu różnic w plikach odnoszących się do CEA/CEA-2 i dodaniu brakujących sekcji - wcześniej sprawdzając czy nie powstają błędy. Jeśli spawn jednostek został usunięty w praktyce oznacza to tworzenie baz od nowa, ustalanie ścieżek patrolowych i tworzenie smart terrainów, ale wszystko musi być zawarte w jednym tylko pliku spawn'a. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts