Jozio Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Mam problem bo chciałem zmienić sobie nazwę bohatera i awatar i jest napisane tak:Imię zmieniasz w pliku st_characters.xml (gamedata/configs/text). tak to opisze: Imię zmieniasz w pliku st_characters.xml (gamedata/configs/text): Kod: Zaznacz wszystko Najemnik Szrama i to jest tak mam folder gamedata i w tym folderze nie mam tego configs/text Później: Przynależność zmieniasz w ui_st_pda.xml (gamedata/configs/text): Kod: Zaznacz wszystko Najemnik tu taj nie mam tego folderu /text. A jeszcze to: Awatar zmieniasz w pliku ui_iconstotal.dds (gamedata/textures/ui): Wymagane pliki - http://www.mediafire.com/?zmnazw2hmgz ja ten plik mam. wiem że to trochę skomplikowane ale inaczej nie mam jak opisać sorra proszę o jakąś pomoc.Za pomoc postawie http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/wodka.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Myślę że musisz stworzyć w notatniku plik tekstowy o nazwie st_characters.xml i wpisać mu to co masz w zaznacz wszystko z wpisaną swoją nazwą.Następnie tak przygotowany plik tekstowy kopiujesz do podfolderu text w folderze configs. Jeśli nie masz takich folderów to sobie je tworzysz i nadajesz odpowiednie nazwy i potem to wszystko do folderu gamedata.Analogicznie z przynależnością i awatarem.Oczywiście tak jak z każdym modem zmieniasz plik fsgame z false na true.A jeszcze, może masz plik string_table_characters to jest to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozio Opublikowano 8 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Wiedziałem że trzeba utworzyć ale wolałem się upewnić żeby czegoś nie zwalić. Napijmy się za powodzenie ja stawiam http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/wodka.png:wodka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TigRaS Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Co by nie zakładać nowego tematu, W jaki sposób można naprawić ten error: (Clear Sky 1.5.10 OGSM) xrEngine.exe caused BREAKPOINT in module "L:\S.T.A.L.K.E.R. - Clear Sky\S.T.A.L.K.E.R. - Clear Sky\bin\xrCore.dll" at 001B:1001B944, xrDebug::backend()+164 byte(s) User Message: ---------------------------------------- Expression : fatal error Function : CModelPool::Instance_Load File : E:\priquel\sources\engine\Layers\xrRender\ModelPool.cpp Line : 113 Description : Arguments : Can't find model file 'actors\stalker_neutral\stalker_digger_1_1.ogf'. Podmiana innego pliku nie pomaga, wgranie patchy oraz moda także. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Rozumiem że pliku nie ma w tym folderze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TigRaS Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Problem rozwiązany. W istocie plik o nazwie "stalker_digger_1_1.ogf'" znajdował się w folderze "Stalker_digger" Zamiast w folderze "Stalker_neutral) Przeniesienie go tam na chwile obecną rozwiązało problem. Jest to najwyraźniej błąd instalatora lub nie wiem czego. (OGSM pobrany w najnowszej wersji z rosyjskiej strony, wersja z instalatorem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TigRaS Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Przepraszam za posta pod postem,ale kolejny problem się pojawia gdy chcemy dołączyć do wolności i od Czechowa mamy otrzymać sprzęt Expression : fatal error Function : CInifile::r_section File : E:\priquel\sources\engine\xrCore\Xr_ini.cpp Line : 443 Description : Arguments : Can't open section 'wpn_sig550_up2' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Wygląda na to że nie masz tej sekcji. Ja bym spróbował ściągnąć inną wersję moda i porównać gamedaty. Ewentualnie na tej stronie http://stalker-portal.ru/forums.php?m=posts&p=724280 masz opisany podobny problem z pancerzem.Cóż że po rosyjsku Niestety więcej nie jestem w stanie ci pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TigRaS Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Zawsze coś, jutro spróbuję się z tym pobawić jeszcze raz. Dzięki. W każdym razie, w pliku weapons nie ma wcale sekcji o tej nazwie, ani też żadnych plików które by jako tako pasowały pod tą broń. Dodanie pliku ze zmienioną nazwą na taką jakiej potrzeba nic nie daje, a dopisanie linijki sekcji powoduje że mimo różnicy między "wpn_sig550_up" (bo taka linijka tam jest) a "wpn_sig550_up2" gra wykrywa to jako podwójną sekcję co powoduje wywalenie do pulpitu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TigRaS Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Panowie, a czy komukolwiek udało się przejść grę z tym modem? Doszedłem do końca, mam polecenie ostrzelać Striełoka z gaussa, co jest niemożliwe, bo striełok leży martwy pod drabiną po której schodził. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi