Mnieciu Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 @anatol pod obciążeniem by nas bardziej interesowało. Aczkolwiek jest OK. Natomiast sprawdziłbym napięcia w zasilaczu(pochwal się jaki masz :)). Program może przekłamywać, ale lepiej dmuchać na zimne: Spoiler Voltage 4 5.76 Volts [0x89] (+5V) Voltage 5 8.18 Volts [0x5D] (+12V) Przy nowych procesorach bądź tych na gwarancji zlałbym deliding. Aczkolwiek jak masz już leciwą sztukę to warto się zainteresować jak zacznie się przegrzewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Chieftek modular 600 W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darth ReX Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Tak i są bardzo niskie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Moim zdaniem niech trochę sprzęt u Ciebie pochodzi i wtedy ocenimy. Grafa zajefajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 W czasie gry. HWMonitor.txt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 W normie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 18 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 @anatol, zainstaluj np. AIDA64 Extreme. Tym programem sprawdź temperatury pod obciążeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Takie same temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 18 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Możesz wstawić taki zrzut ekranu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czynnywulkan Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 (edytowane) Trochę się doczepię do tematu. Pół roku temu, po 2 latach od zakupu komputera, wymieniłem procesor (a razem z nim płytę i RAM) z AMD Athlon X4 860K na Intel i5 7400. Poprzedni bardzo zwolnił, było to odczuwalne w grach, w teorii mało wymagających, gdzie nie mogłem już grać na maksymalnych ustawieniach, ponadto od samego zakupu był dosyć głośny, a w stanie spoczynku miał ok. 50-60 stopni. Obecny procesor jest znacznie lepszy niż poprzednik, ale czy taka temperatura jest dla niego w normie? Dodam,że pasta termoprzewodząca jest fabryczna, a chłodzenie zamontowane prawidłowo. Temperatura podczas spoczynku. Temperatura podczas renderowania filmu w 720p Edytowane 18 Stycznia 2018 przez czynnywulkan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darth ReX Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Ta twoja temperatura w spoczynku wcale nie była zmierzona w spoczynku - zobacz na zużycie procesora. Ale to nieważne, bo interesuje i tak nas temperatura w stresie, jednak 60 stopni przy pełnym obciążeniu to wręcz bajka. Nie masz czym się przejmować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 27 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Podsumowanie końcowe. Dosyć, już nic więcej (oprócz czyszczenia) nie będę kombinował. Co zrobiłem - 1. Szlifowanie procesora i chłodzenia 2. Zmieniłem wentylatory ze 120 mm na 140 mm (5 w obudowie, 2 - przód, 2 - góra, 1 - 120 mm tył) Procesor podkręcony z 2,9 na 3,8 GHz. Takie temperatury pod pełnym obciążeniem mnie zadowalają. W Stalkerze temperatura procesora rzadko dochodzi do 55 stopni. Natomiast bardzo mnie cieszy temperatura karty graficznej 53 stopnie, to dobry wynik jak na tak grzejącą się kartę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 :) GRATKI ! Czyli "stare" nie jest jeszcze takie złe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Widzę @smox że temperatury stały sie Twoją obsesją, he he. Chyba nikt tu tak nie walczył z temperaturami jak Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 27 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Tak @pacjent1972. Powód jest prosty - jestem biednym człowiekiem, który woli dmuchać na zimneNie stać by mnie było na kupno nowej karty lub procesora, gdyby na skutek mojego niedbalstwa uległy uszkodzeniu. Wolę wydać drobne kwoty na lepszą pastę, wentylatory czy papier ścierny, niż później pluć sobie w brodę. 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 @smox, myślę inaczej, jesteś bogatym człowiekiem, intelektualnie który potrafi zadbać o swojego PC-ta. Tu szacun dla Ciebie. Ja też lubię gdy wszystko "szumi" w rytmie. Zasada jest jedna, masz sprzęt, dbaj o niego. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Godzinę temu, smox napisał: jestem biednym człowiekiem, który woli dmuchać na zimne Myślę, że jesteś bogatym duchowo człowiekiem - wystarczy spojrzeć ile robisz dla innych. I umiesz sam zadbać o swój sprzęt, co też nie jest bez znaczenia. Cieszę się, że cała "operacja" się udała 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi