Jump to content

Celownik

malakas
 Share

Recommended Posts

textures/ui szukasz pliku o nazwie cursor, zmieniałem kiedyś odwrotnie z kropki na krzyżyk ale nie pamiętam tego dokładnie. Stare zakładki poszły w ... a teraz nie mogę znaleźć niczego konkretnego. Metoda prób i błędów malakasie, niestety nie mogę dać precyzyjnej odpowiedzi.;)

Małe grzebanie w plikach i voila - nastał koniec "krzyżowego" celownika http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/smile.gif

Od teraz wszyscy szanujący się hardkorowi stalkerzy będą pomykać po Zonie z gustowną kropeczką pośrodku ekranu :)

(Bronie, które mają działanie obszarowe [np.: Grawi Gun] będą miały nadal oprócz kropeczki otaczający je okrąg)

Zmiana dotyczy samego wyglądu graficznego celownika. Wszystkie pozostałe parametry (skupienie, rozrzut itp.) pozostały bez zmian :D

Plik oczywiście do pobrania spod linku w poradniku - Małe usprawnienia Solianki.

Poniżej screeny z testów polowych nowego celownika :):

post-301-12967682348651_thumb.jpg

post-301-12967682350551_thumb.jpg

post-301-12967682352425_thumb.jpg

Bawiłem się dalej plikiem celownika i udało mi się stworzyć znacznie mniejszy celownik "krzyżowy" dynamiczny (wielkość jak w Priboi Story).

Zrobiłem go z myślą o tych, których wkurza klasyczny duży celownik, a kropka jest zbyt hardkorowa :).

Jak jesteście zainteresowani, to napiszcie - dodam linka w "Małych usprawnieniach Solianki" :D

screnn nowego celownika macie poniżej

@ malakas

Powiększenie kropki na razie nie jest możliwe. Jak znasz jakiś mod, w którym kropka centrum celownika była większa (lub miała inny kolor), to daj znać - potrzebuję czegoś na wzór bo utknąłem w martwym punkcie http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/smile.gif.

post-301-12967682358691_thumb.jpg

Kropka jest bardzo dobra i nie wymaga poprawek. Wprowadź w poprawkach ten mały krzyżyk i będzie do wyboru...kropka , lub mały krzyż ...myślę ,że więcej nie trzeba. Jedni wybiorą kropkę, inni mały krzyż..a i jeszcze inni będą grać na starym. Jak na celownik wystarczająco możliwości.