Łobuz Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Po 3 latach zużyła mi się płyta od Gry Musiałem kupić nową a ona ma zainstalowanego Patcha 1.006 i nie wiem jak go zmienić na 1.004 Może ktoś to wie Przeglądałem Forum ale nie znalazłem rozwiązania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Szkoda Łobuz że kupiłeś grę z patchem 1.006..mogą być problemy ale próbuj..jest na forum temat o zmianie 1.006 do 1.004 ..jeżeli pomoże to tutaj... http://www.stalkerteam.pl/Thread-Instalacja-Moda-Narodnaya-Soljanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Wątpię by sie ci to udało.Co innego cofać zainstalowanego patcha a co innego takiego już zintegrowanego.Natomiast robiło się to tak 1. W polu uruchom wpisujesz Regedit (otwiera się edytor rejestru) 2. Przechodzisz do klucza HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\GSC Game World\STALKER-SHOC 3. Modyfikujesz wartość klucza InstallVers z wyższego patcha na 1.0001 4. Instalujesz potrzebny patch w tym wypadku 1.0004 Zastrzegam że to wcale nie musi się udać.Ja zapewne ściągnął bym z torrentów normalną wersję stalkera nawet rosyjską co jeżeli chcesz grać w soljankę nie będzie ci przeszkadzać , a że masz orginał to jesteś poniekąd usprawiedliwiony . Albo odżałował bym ze 30pln i kupił na allegro używkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Niestety sama edycja klucza nie wiele da ...w temacie który jest w linku dodałem drugą, bardziej wiarygodną metodę zmiany patcha..i to z niej radziłbym skorzystać... Inna metoda adaptacji gry z 1.006 - 1.005..do patcha 1.004.: http://www.wyslijto.pl/files/download/25yujkrm5x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 To mnie nie pocieszyliści bo miałem zamiar kupić drugi egzemplarz cienia na drugi komputer a tu taka zasadzka. Pozostaje dbanie o płyte edycji premierowej gry i używanie z ostrożnością bo na reedycjach nie pogram z modami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łobuz Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Niestety sama edycja klucza nie wiele da ...w temacie który jest w linku dodałem drugą, bardziej wiarygodną metodę zmiany patcha..i to z niej radziłbym skorzystać... Inna metoda adaptacji gry z 1.006 - 1.005..do patcha 1.004.: http://www.wyslijto.pl/files/download/25yujkrm5x Jeszcze żebyś napisał jak to zainstalować (kolejność plików) - na czystą grę czy na Solyankę Kolega kupił wersje premium tam patche są osobno Ja o połowę tańszą ale z zintegrowanym patchem:@ Dopiero po zainstalowaniu zobaczyłem że jest Patch , w opisie na pudełku nic nie było:@ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Patche instalujesz oczywiście na czystego Stalkera.Dopiero później mody i co tam chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łobuz Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Patche instalujesz oczywiście na czystego Stalkera.Dopiero później mody i co tam chcesz Mnie chodzi o instalacje Anty Patcha od Malakasa:dodgy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Słuchaj ściągnąłem sobie ten pliczek i moim zdaniem to nie żaden antypatch tylko adaptacja soljanki by chodziła pod patchem 1.0005 lub 1.0006.Cóż w twoim wypadku to może być rozwiązanie. Czyli instalujesz swoją grę fabrycznie spatchowaną do 1.0006 następnie całą soljankę w/g instrukcji .Potem podmieniasz odpowiedni plik xrgame.dll (w twoim przypadku ten z folderu bin 1.0006) w folderze bin i kopiujesz gamedatę pozwalając na zamianę plików .Tak ja to rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Właśnie tak to ma być zrobione...ta adaptacja jest lepsza jak sama zmiana klucza bo patch to nie tylko klucze rejestru, ale zobaczymy. Jestem przeciwny takim adaptacjom ale gdy niema wyboru to dobre i to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Generalnie to soljanka jest pod wersję 1.004 stalkera. Jest adaptacja pod 1.005-1.006, jak się zachowuje na tych wersjach gry, jest więcej wypadów na pulpit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łobuz Opublikowano 1 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 Generalnie to soljanka jest pod wersję 1.004 stalkera. Jest adaptacja pod 1.005-1.006, jak się zachowuje na tych wersjach gry, jest więcej wypadów na pulpit? Niestety ale mimo licznych prób instalacji żaden z powyższych sposobów nie zadziałał poprawnie Jeżeli gra startowała to nie można było wczytać zapisów (Auto ,ręcznych i szybkich żadnych nie mogłem wczytać ) Ściągnąłem Pirata i na nim gram Ale 32 zł wydałem na darmo Płyta poszła do Archiwum;) Może w przyszłości się przyda:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 Nie zawsze działa to co ma działać, chcesz zagrać z modem a wydawca zmusza do łamania prawa i ściągania pirata. Brak logiki w działaniach polskiego wydawcy gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej75 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zmieniłem wpis w rejestrze, ale nadal wyświetla mi w oknie gry że wersja jest 1.006- da się to jakoś zmienić? czy szukac na allegro starszej wersji gry lub takiej nie do końca "oficjalnej" ? Edit: Sprawdzę jeszcze tą adaptacje może pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Po zmianie klucza na 1.001 powinieneś zainstalować patch 1.004..spróbuj czy przejdzie instalacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Niestety czasem (czego nie pochwalam ) żeby zagrać w Soliankę trzeba być "Łobuz - em" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej75 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Sprawdzę jak tak raz jeszcze, bo w instrukcji którą mi podrzuciłeś stało by zmienić na 1.000- ale patch sie zainstalował Edit: Kurcze chyba wiem co już jest, ale się przykręciłem - grę mam zainstalowana na dysku D, a patch instaluje sie na C Edit: Sam juz nie wiem spróbowałem raz jeszcze zainstalować patcha i sprawdzić czy jest opcja zmiany ścieżki instalacji tego patcha - to otrzymuje info ze patch jest juz zainstalowany(po uruchomieniu w dole okna gry pokazuje że jest wersja 1.006) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 patch sam szuka ścieżki do instalacji i nie trzeba nic zmieniać. Jeżeli patch się zainstalował to powinno być wszystko ok. Mam nadzieję ,że po zmianie w rejestrze zapisałeś zmiany i zrobiłeś restart kompa...jeżeli nie to wywal grę, najlepiej RevoUninstaler z głębokim skanowaniem rejestru i powtórz jeszcze raz wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej75 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 RevoUninstaler jest moim podstawowym deinstalatorem i tylko z zaawansowanym usuwaniem- popróbuje jutro(dzisiaj popołudniu), jak nie to będę jak to ktoś ujął "łobuzem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Wszystkich chętnych zapraszam do tematu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Łobuz, a masz tak zharataną starą płytę że nie dasz rady zrobić z niej obrazu ? Weź umyj pod wodą, wytrzyj podkoszulkiem (to nie żart) i spróbuj alkoholem 120% zrobić obraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi