Paulinnio Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 (edytowane) Witam, zainstalowałem mod SGM 2.2 Jenot Edition, ale strasznie irytuje mnie to, że posiadając zaledwie strzelbę i automat, moja maksymalna waga sięga granic, przez co postać ciągle staje w miejscu. Próbowałem zmienić wagę w actor i system, ale powoduje to crash gry, mógłby mi ktoś pomóc ? Dołączam te dwa pliki. system.ltx actor.ltx Edytowane 31 Lipca 2016 przez Paulinnio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 W wersji Jenot Edition jest blokada na zmianę udźwigu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paulinnio Opublikowano 31 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 A gdyby, wrzucić pliki z podstawowego SGM 2.2, zadziałałoby ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 Nie, nie zadziałałoby trzeba szukać blokady w skryptach, zresztą ten mod w późniejszej fazie pozwala nosić do 160kg, więc nie ma sensu grzebać w plikach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 @Paulinnio - a przez przypadek trochę wyżej pliku system.ltx nie ma tam pliku inwentory.ltx? Jeśli jest, to w nim szukaj opcji na zmianę udźwigu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 (edytowane) 21 godzin temu, Paulinnio napisał: Witam, zainstalowałem mod SGM 2.2 Jenot Edition, ale strasznie irytuje mnie to, że posiadając zaledwie strzelbę i automat, moja maksymalna waga sięga granic, przez co postać ciągle staje w miejscu. Próbowałem zmienić wagę w actor i system, ale powoduje to crash gry, mógłby mi ktoś pomóc ? Dołączam te dwa pliki. system.ltx actor.ltx Witam. Co prawda nie gram w tego moda ale z ciekawości go zainstalowałem i wymyśliłem jak edytować pliki żeby udźwig postaci był większy. Ustawiłem na próbę udźwig postaci na max 155 kg. Na razie nie będę grał w tego moda więc sam musisz wypróbować jak ta zmiana działa. Co do samych zmian (oczywiście do edycji użyłem darmowego Notepad++) należy je przeprowadzić w trzech plikach. Aby uzyskać udźwig 155 kg zmieniłem: W pliku Actor.ltx (ścieżka C:\Program Files (x86)\GSC World Publishing\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\gamedata\configs\creatures) w linii 23 zmieniłem wartość max_item_mass na = 150 a linii 156 zmieniłem wartość max_walk_weight na = 180 W pliku system.ltx (ścieżka C:\Program Files (x86)\GSC World Publishing\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\gamedata\configs) w linii 90 zmieniłem wartość max_weight na = 150 W pliku _g.script (ścieżka C:\Program Files (x86)\GSC World Publishing\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\gamedata\scripts) w linii 341 zmieniłem wartości if ( ltx:r_float("actor_condition","max_walk_weight") ~= 180 ) or ( ltx:r_float("inventory","max_weight") ~= 150 ) then Mod uruchamia się bez problemu (nowa gra nie jest potrzebna). Gdybyś chciał skorzystać z moich plików (oczywiście zrób kopię swoich):actor.ltxsystem.ltx_g.script Daj znać czy mój sposób działa Edytowane 1 Sierpnia 2016 przez kazik 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi