apg2312 Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 nVidia nic w wiatrakach nie ustawia Albo masz ustawienia automatyczne predefiniowane przez producenta karty i zaszyte w VBIOS-ie, albo ustawienie ręczne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 2 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 (edytowane) Czyli proponujesz zabawę z Afterburnerem ? U mnie podczas grania temp. jest w granicach 50 - 65 czasami 70. Jak wczoraj odpowiednio podniosłem szybkość wiatraków to miałem lotnisko . Nie dało się grać. A Ty czego używasz ? Edytowane 2 Września 2016 przez DaarMoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 MSi Afterburner - przecież widać na screenie. W sumie mam karty graficzne (2xGTX660 w SLI) od EVGA, ale EVGA Precision mi jakoś nie podchodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Wracając do tematu - podczas uruchamiania gier linie się pojawiają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 2 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Z liniami spokój. Nawet o nich zapomniałem. Może to przez kłopoty z kompem. Dzięki Anton ! Do monitorowania temperatury używam na razie Speedfana. I zauważyłem jedną rzecz, którą potwierdzają różne opinie, czy to fachowców czy to graczy, że w wielu programach dochodzi do przekłamań temperatury . W SpeedFanie w jednej chwili ma 70 stopni, a po sekundzie 62. Im wyższa, tym spadek jest większy. Dlatego przestaję się w to "bawić". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 Polak potrafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 4 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 No Panowie, chyba nowa pasta zaczyna działać. Temp. przy Kuferku 2 do 65 st. , wiatraki ustabilizowały się. Ten dodatek do panelu Nvidii chyba działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 Pilnuj tylko żeby pasta znów w tajemniczy sposób "nie wyparowała". Wytłumacz proszę co znaczy że "wiatraki ustabilizowały się"? Znów pracują na 50% prędkości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 4 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 Pracują tak jak przed zainstalowaniem AfterBurnera, czyli rozsądniej. Oznacza to tylko tyle, że AB był dla mnie nieodpowiedni. W dodatku do Nvidii ustawiłem wiatraki na max 65% i na razie jest ok. No tak, na pastę będę miał oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 Wentylatory pracują sztywno na 65% prędkości? Możesz napisać jaka jest temperatura przy 100% użyciu karty graficznej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 4 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 (edytowane) Nie sztywno. Ustawiłem ręcznie na max - 65% i przełączyłem na automat. To trochę nielogiczne, ale efekt jest w postaci niższych temperatur. Fabrycznie na ręcznym ustawieniu było 10%, wiatraki pracowały na ok. 40%. Po ręcznym podniesieniu na automacie dochodzą do 50%. A jak sprawdzić % pracy karty, też jestem ciekawy ? Edytowane 4 Września 2016 przez DaarMoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 2 godziny temu, DaarMoo napisał: A jak sprawdzić % pracy karty, też jestem ciekawy ? GPU-Z, MSI-Afterburber, MSI-Kombustor, OCCT, Furmark. Testuj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 5 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Zrezygnowałem z rozszerzenia (6.08 Nvidia System Tools) panelu Nvidii bo jest na sztywno. Ile ustawię tyle jest. Natomiast automat działa słabieńko - max 40% szybkości wiatraków - co dawało temp. GPU powyżej 70 stopni. Przeprosiłem się więc z MSI AfterB i dobrze zrobiłem. Pierwsze podejście do tego programu miałem zbyt chaotyczne. Teraz po testach, które ciągle trawają, temperaturę GPU mam na poziomie 60 - 63 st. , przy zużyciu GPU 60 - 90 % , a wiatraki ustawione na 50 %. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi