DaarMoo Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 W informacji o wydajności znalazłem stwierdzenie, że X-Ray 1.6 Engine i menedżer oczyszczania dysku dla Win spowalniają uruchamianie systemu o ok. 47 sekund. Można je jakoś wyłączyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Programy uruchamiające się automatycznie z systemem można wyłączyć choćby CCleanerem. U mnie automatycznie włącza się tylko antywirus. System uruchamia się około 30 sekund. Ważne jest też wyłączenie zbędnych usług. Sporo o tym pisze w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 16 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Cleaner, msconfig itd. to stosuje i tam ich nie ma. Chodzi mi głównie o menedżera oczyszczania dysku. Nie mogę znaleźć go w kompie, a w necie też nic nie ma jak go wyśledzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 56 minut temu, DaarMoo napisał: W informacji o wydajności znalazłem stwierdzenie, że X-Ray 1.6 Engine i menedżer oczyszczania dysku dla Win spowalniają uruchamianie systemu Bzdura kompletna. X-ray engine jest uruchamiany tylko i wyłącznie kiedy uruchamiasz grę i na pewno nie uruchamia się z systemem. Co do menedżera oczyszczania dysku na pewno nie zwalnia o 47 sekund start systemu. Nie wiem o ile dokładnie spowalnia, ale na pewno nie na tyle żeby się tym przejmować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 16 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Przypadkiem znalazłem coś takiego. Nie wiem co o tym sądzić !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Co pokazuje msconfig.exe/uruchamianie? Jakie programy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 (edytowane) Jeśli jednak menedżer Ci przeszkadza to z tego co wyczytałem w necie można sprawdzić "Harmonogram Zadań" czy tam nie można tego wyłączyć? Można też na próbę wyłączyć usługę o takiej samej nazwie lub przestawić jej opcje na "uruchamianie ręczne". Ja szukałbym usługi która uruchamia plik cleanmgr.exe i pokombinował z nią. Niestety nie mam Win 7 i nie mam jak eksperymentować A tak ogólnie ile uruchamia Ci się system i jaki masz procek ile ramu i czy system jest na dysku ssd czy dysku HDD? Edytowane 16 Listopada 2016 przez kazik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 16 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 (edytowane) Anton, tych o których piszę nie ma. @kazik też szukałem cleanmgr.exe, ale nie mogłem znaleźć. System startuje, ok. 1 - 1,5 minuty. Mam 4 GB RAM, dysk 500 GB HDD. Temat ruszyłem dlatego, że w necie na te konkretne tematy nic nie znalazłem. Myślałem, że ktoś, kiedyś otarł się o to. Edytowane 16 Listopada 2016 przez DaarMoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Ten plik powinien być w windows/system32 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Jeśli nie ma ich w zakładce uruchamianie, to nie uruchamiają się na starcie systemu. A ten windowskowski monitor wydajności pokazuje ci głupoty i tyle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 16 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 On tam jest @kazik, ale ruszać go nie będę. Przyjmuje tok rozumowania Antona. Dzięki Panowie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 @DaarMoo od Siebie polecę program Glary Utilities, sam korzystam od dawna i bardzo mi pomaga http://www.instalki.pl/programy/download/Windows/narzedzia_systemowe/Glary_Utilities.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 17 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Dzięki @Junx ! Przyzwyczaiłem się do CCleanera i Auslogics Disc Defrag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Jeżeli chodzi o programy do czyszczenia, to polecam WinTools.net. Zdziwisz się ile śmieci znajdzie po CCleanerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Dodatkowo do czyszczenia można używać starego, dobrego Odkurzacza : http://www.programosy.pl/program,odkurzacz.html Do zarządzania programami, procesami i usługami startującymi razem z systemem najlepszy jest moim zdaniem Anvir Task Manager Free http://www.programosy.pl/program,anvir-task-manager.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 19 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 @smox tylko którą wersję WinTools.net-a pobrać ? Wszystkie, które znalazłem to triale. Tylko wykrywają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 No tak, zapomniałem dodać, że program jest płatny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi