boberm Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 (edytowane) Good news for everyone - dla fanów Fallouta oczywiście. Większość osób grających w Stalkera pamięta czasy gdy na scenie komputerowej zabawy pojawił się - jak dla mnie- niedościgły wzór cnót wszelkich w kwestii postapo - czyli Fallout. Potem za chwilę pojawił sie Fallout 2 . A potem było długo , długo nic ......... i w końcu pojawił sie Fallout 3.Czyli wielkie G....o żerujące na popularności serii.W międzyczasie rózne grupy próbował z różnym skutkiem restaurować serie w kształcie jaki pamietają starsi gracze ( Van Buren , Restoratione .. etc) . I w końcu Bracia Pepiki po zaciętych walkach z czasem i własnymi słabościami spłodzili to: FALLOUT 1.5 RESURECTION Całkowicie nowa historia pozwalająca Nam -w/g twórców - na 25 godzinny spacer po Pustkowiach rozwiązuyjąc zagadki , questy i w międzyczasie neutralizując Żło które znów się odradza w trzewiach pustaci New Mexico. Btw - te 25 godzin to Mainquest , oprócz tego jest multum pobocznych historii do odkrycia i rozwiązania. Gra wymaga podstawki F2 a resztę ściągniemy ze strony - http://resurrection.cz/en/ . Grać można po czesku , po angielsku , lub - UWAGA - po polsku https://fallout-corner.pl/fallout-1-5-resurrection/spolszczenie-fallout-1-5-resurrection/. Pozdrawiam z Pustkowi Bober Edytowane 29 Grudnia 2016 przez boberm 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Mam zainstalowanego od paru miesięcy nawet trochę sobie już w niego pograłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 29 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 No to już jest Nas dwóch pasjonatów starych gier.Ja dopiero od kilku dni mozolnie przeszukuje Pustkowia - i przyznam że gra się całkiem , całkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEB2E Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zobaczę jak przejdę podstawkę :v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Polecam film roja o tej modyfikacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZapomnialemLoginu Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 jutuberzy, bleh... Chociaż z drugiej strony - jest to chyba jedyna możliwość, by zobaczyć Fallout Nevada (kolejny rewelacyjny mod) w akcji. Sam próbowałem zrobić tłumaczenie przez translatora ale nie wiedziałem, czemu w pewnym momencie mi się tekst sypał (tj. pokazywało błąd zamiast rozmowy). Co do Resurrection - niby motyw amnezji przemęczony wielokrotnie w grach ale mnie to nie przeszkadzało. Pamiętam że ludzie byli oburzeni sceną, w której strażnik w Rathole nie potraktował dzieciaka łagodnie. To chyba był pstryczek w nos nieśmiertelnym NPCom, postacie nie były komicznie złe że aż przerysowane jak w Falloutach od Beth. Zadania mają kilka rozwiązań i już pierwsze z nich nie zawsze mają oczywiste rozwiązania, i nie zawsze jest jakieś jednoznacznie dobre (prawie jak Wiedźmin z odcieniami szarości). @boberm nie chcę tu robić koncertu życzeń ani niczego podobnego ale... czy są jakieś plany jeśli chodzi o tłumaczenie Fallout Nevada i Olympus 2077? Jak ludzie przyjęli inne modyfikacje? Trzymają poziom? Bo o Nevadzie słyszę same dobre rzeczy (że godzien bycia sequelem i temu podobne) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Wyszła polonizacja do Fallout 1.5 Resurrection Pobrać można ze strony:Klik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZapomnialemLoginu Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 (edytowane) Do moda podchodziłem ze 3 razy (liczba przeklęta w kanonie Fallouta vide abominacja bethezdy) ale za trzecim razem powiedziałem - teraz albo nigdy. Z jednej strony - świat po apokalipsie pełen jest zgorzkniałych niemiłych ludzi ale momentami ociera się o przesadę. Albo to my żyjemy w lepszym świecie, jeszcze... Od czego by tu zacząc? Dwa razy zatrzymałem się na Rat Hole które jest dziurą ale pozostałe nie lepsze (szczególnie Łowcy Mutantów - śmierdzą faszyzmem i czystością rasową). Ceny w grze zwalają z nóg, kałach tu kosztuje więcej niż Gauss w FO2 czy plazma w FO1 albo Gauss Gatling w Tactics. Pancerze to luksus, choć nie widziałem jeszcze metalowego pancerza, jedynie bojowy za 21 tyś kapsli (to tyle co Power Armor w starych grach z serii). Nie pomaga też to że handlarze... nie mają pieniędzy. Polecam zabierać NPCom stimpaki, kosztują one 350kapsli i pomagają w wymianie handlowej częściej niż w walce. Najlepiej mod opisują dwa słowa - deja vu. Miałem go gdy czyściłem jaskinię ze szponów śmierci, gdy odwiedziłem bibliotekarkę z FO1 (książki podnoszące umiejętności są piekielnie drogie) i gdy rozbrajałem pułapki w siedzibie bandytów. Ale największe deja vu miałem opuszczając pierwszą wioskę (New Hope) idąc na południe (w FO2 robiliśmy podobnie by zdobyć Ulepszony Pancerz Wspomagany) do placówki z zaawansowaną technologią w środku. Musimy wysadzić zwały kamieni (jak Military Base w Fo2) spuścić się po linie i ujrzeć megadziurę na środku a wokoło pełno radiacji (Glow w Fo1). Na końcu czeka dobry pancerz i szpon śmierci. Końcówka gry to wariacja na temat finału pierwszej części ale z TWISTEM którego nie zdradzę oczywiście. Moja najbardziej pamiętna akcja jak dotąd to czyszczenie piwnicy z bandytów w pierszym większym mieście zwanym Sedit. Taktyka na STALKERa - siedzieć w kącie i odpowiadać dwururką do każdego wychodzącego. Szefu miał świetną strzelbę która po usunięciu strzelania seriami ma większego kopa. Z nowych broni widziałem pistolet .223 przerobiony na snajperkę, nowy karabin plazmowy lepszy od turboplazmy, strzelba bojowa ulepszona. Gauss podobno jest ale na końcu gry z paroma pociskami. Bywa. Z ciekawostek - specjalne spotkania na mapie są fajne. W dwóch z nich są postacie grane przez tego samego aktora który grał Killiana w FO1, mamy O'Neila (StarGate) i MacGyuvera. Ten ostatni jest szczególnie pomocny, dając mu różne rzeczy może dla nas skonstruować wszystko. Najbardziej rozbawiła mnie kombinacja Granat+Kwiatki=Stokrotki w Doniczce. w spoilerze podaję resztę kombinacji, nie do odkrycia chyba że porzucicie granie w mody do Stalkera. Część z rzeczy sprzedaje karzeł w Sedit. Spoiler Radscorpion Tail + Lighter = Ultra Stimpak Frag Grenade + Flower = Daisies Box of Noodles + Stimpak = Tool Flare + Deck of "Tragic" Cards + Pocket Lint = Expanded Lockpick Set Psycho + Meat Jerky = First Aid Kit Mentat + Iguana-on-a-stick (whole) = Doctor's Bag Scout Handbook + Nuka-Cola = Motion Sensor Plastic Explosives + Mutated Toe = Geiger Counter Fuzzy Painting + Beer + Dice = Stealth Boy Rubber Doll + Dynamite + Rubber Boots = Combat Armor(!) Condom + Daisies + Desert Eagle + Cookie = Alien Blaster(!!) Edytowane 31 Marca 2017 przez ZapomnialemLoginu 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi