Gregor121 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Podczas grania wyskakuje mi taki błąd, wie kto co trzeba zrobic? [error]Expression : fatal error [error]Function : CModelPool::Instance_Load [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrRender\ModelPool.cpp [error]Line : 111 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Can't find model file 'weapons\ammo\ammo_762x39_fmj.ogf'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Mi to wygląda że brakuje ci pliku ammo_762x39_fmj.ogf.Sprawdź w gamedata/meshes/weapons/ammo czy masz taki pliczek.Może coś ci sie źle ściągnęło lub wypakowało.Ewentualnie ściągnij sobie Arsenal moda i przekopiuj odpowiedni plik do swojej gamedaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsTrum Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Napotkałem pewien problem... otóż podczas przechodzenia z prypeci (stara z podstawki) do czerwonego lasu (podstawka) mój bohater ginie. Nie wykonywałem żadnych questów, jedynie zwiedzałem poziomy i zamierzałem dotrzeć do baru... żadne bugtrapy ani nic w tym stylu, po prostu bohater spawnuje się i umiera. :[ PS. Wgrałem pliki dla spokojnego wędrowania po Zonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacTavish Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Mam bardzo dziwny problem. Tak więc ściągnąłem LWR_fixed z jakiegoś ruskiego torrenta (rozmiar 1.64GB) Gdy chcę uruchomić instalkę otrzymuję komunikat "Nazwa pliku, nazwa katalogu lub składnia etykiety woluminu jest niepoprawna." format instalki " aplikacja .exe " cóż to za głupi błąd?? @edit - Problem rozwiązany błyskawicznie i notka dla wszystkich którzy będą mieli ten problem, możliwe, że to błąd win7 tak więc katalog, folder ma w sobie nazwę moda oraz ruskie znaki - w razie błędu usunąć ruskie znaki z nazwy katalogu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacTavish Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Witam ponownie. Czy jest jakiś prosty sposób na przywrócenie minimapy, huda, czasu? edit: przy rozmowie z jednym stalkerem: FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp [error]Line : 73 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : LUA error: ...eń czarnobyla\gamedata\scripts\dialog_manager.script:321: attempt to index local 'phrase' (a nil value) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Witam ponownie. Czy jest jakiś prosty sposób na przywrócenie minimapy, huda, czasu? edit: przy rozmowie z jednym stalkerem: FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp [error]Line : 73 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : LUA error: ...eń czarnobyla\gamedata\scripts\dialog_manager.script:321: attempt to index local 'phrase' (a nil value) Normalnie w grze do ukrywania lub przywracania HUDa służą NUMPAD+ i NUMPAD-. Jeśli chodzi o ten error to ponizej są linie kodu (błąd wskazuje na linię 321) odpowiedzialne za jego występowanie w pliku "dialog_manager.script": 318 --' Проверка на повторяемость фраз. 319 if ( (sel_tbl ~= nil) and (sel_tbl[npc:id()] ~= nil) ) then 320 --' Если проверяется не запомненная фраза 321 if (sel_tbl[npc:id()].phrase ~= phrase.phr_id) then 322 printf("*** not memory phrase [%s] ~= [%s]", sel_tbl[npc:id()].phrase, phrase.phr_id) 323 return false 324 end 325 if (sel_tbl[npc:id()].count >= 1) then 326 return false 327 end 328 end Link do pobrania "lekarstwa" na opisany powyżej błąd w pierwszym poście - tam gdzie do pobrania są pliki moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Ja też nie jestem informatykiem ale n/p tak wygląda linia 321 w dialog_manager.scrript w soljance if sel_tbl[npc:id()].phrase ~= phrase.phr_id then A tak wygląda w wpisie Yurka (tylko nie wiem skąd go wziął ) if (sel_tbl[npc:id()].phrase ~= phrase.phr_id) then Jak widać jest różnica że w drugim wpisie jest wiecej nawiasów ,może by je tak usunąć i zobaczyć co z tego będzie ? A jeśli chodzi o hud,minimapę itp to właśnie autor projektu tak to sobie wymyślił wiec przywrócenie zapewne proste nie będzie.Cierpliwości Trurl3 jak się bierze za tłumaczenie zawsze jakiegoś czita wynajdzie by nam uprzyjemnić granie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacTavish Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Czyli mam rozumieć, że proces tłumaczenia rozpoczęty? @edit: Usunąłem te nawiasy i teraz mogę normalnie nawiązać kontakt z tym stalkerem, pomogło. Dziękuję Wam Kobal i Yurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacTavish Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Podczas grania wyskakuje mi taki błąd, wie kto co trzeba zrobic? [error]Expression : fatal error [error]Function : CModelPool::Instance_Load [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrRender\ModelPool.cpp [error]Line : 111 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Can't find model file 'weapons\ammo\ammo_762x39_fmj.ogf'. Widzę, że nie tylko ja odkryłem teraz ten problem, odkryłem również przyczyne oraz antidotum. look: Ta tekstura jest w tym folderze ale i tak ten błąd będzie się powtarzał więc otworzyłem sobie plik weapons.ltx i widzę coś takiego: visual = weapons\ammo\762x39_fmj.ogf w logu wyraźnie pisze dla porównania Can't find model file weapons\ammo\ammo_762x39_fmj.ogf W pliku weapons.ltx jest BŁĄD poprostu trzeba w pliku dopisać słowo ammo_ do podanego wyżej wpisu. Dobrze mówię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 W pierwszym poście tematu: http://www.stalkerteam.pl/topic/901-stalker-lost-world-requital/ wstawiłem linka do pobrania licznych łatek i fixów do LWR, które prawdopodobnie rozwiązują te znane i te jeszcze niepozanane przez nas błędy moda (Łatki i fixe pochodzą z forum twórców moda) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacTavish Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Po zainstalowaniu wszystkich fixów i patchy gra nie widzi w ogóle moich save'ów, żadnych save'ów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Więc załóz nową grę i zrób jeden kontrolny zapis.Potem zamknij grę i uruchom jeszcze raz.Jeśli sejwy sie nie pojawią to kicha.Sprawdż czy nowy sejw zapisuje sie tam gdzie poprzednie.Moze zmieniono scieżkę że gra zapisuje teraz sejwy w innym folderze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacTavish Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Kolejny raz dzięki kobal, gra utworzyła jakiś folder z saveami i tam wkleiłem reszte działa, tylko fixy nie rozwiązują jednego buga FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CModelPool::Instance_Load [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrRender\ModelPool.cpp [error]Line : 111 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Can't find model file 'arsenal_mod\addons\acog.ogf'. nie potrafię znaleźć addons w arsenal mod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Postąp tak samo jak z podobnym błędem na amunicję.Zorganizuj pliczek acog.ogf na przykład z innego moda i wklej go do folderu meshes tam gdzieś będzie podkatalog arsenalmod a w nim addons Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacTavish Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 w folderze meshes nie mam w ogóle folderu arsenalmod ani addons Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 To gdzieś ten folder musi być.Musisz znaleść folder arsenalmod a w nim addons a w środku powinny być pliki ogf.Nie mam gamedaty jeszcze wiec ci nie powiem gdzie.Jak nie będzie to chyba ścieżka do pliczku jest żle wpisana ale to juz grubsza sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacTavish Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Nie ma tego folderu wytrzasnąłem nowy spod smrter mod do Zewu Prypeci wkleiłem do do Cienia LWR i śmiga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 @ MacTavish Czy ten pakiet fixów, który wstawiłem rozwiązuje dotychczasowe Twoje problemy oprócz tego z plikiem acog.ogf ? Pisz posty raportujące działanie fixów i łatek trochę mniej enigmatycznie, bo nie wiem czy "jan_kloun_flash problem" też został naprawiony . @ Kobal Faktycznie twórcom moda coś sie omsknęło i NIE MA tego folderu w "meshes" i stąd powstaje błąd. Na szczęście jest tekstura, która ma pokryć plik "acog.ogf", więc po wrzuceniu w odpowiednie miejsce pliku .ogf wszystko powinno wrócić do normy. UWAGA - fix łatający brak pliku "acog.ogf" wstawiłem do pierwszego postu w miejscu, gdzie są do pobrania wszystkie pliki moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacTavish Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Zagalopowałem się troszeczkę przepraszam. w najbliższym czasie wybiorę się tam do lokacji gdzie był janek, troche chodzenia będzie. postaram się jeszcze na dziś zdać raport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacTavish Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Napiszę post pod postem ponieważ jeśli edytuje nikt nie zauważy że jest coś nowego: kolejny wylot tym razem przy braniu zadania w barze FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp [error]Line : 73 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : LUA error: ...cień czarnobyla\gamedata\scripts\task_manager.script:650: attempt to index local 'task_desc' (a nil value) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Pisałem już w temacie LWC może warto poszukać brakujących plików w tamtym modzie ewentualnie przyjrzeć sie modowi LW-3 też autorstwa Irbisa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 @MacTavish Błędy lua error są najczęściej spowodowane za małą ilością pamięci wirtualnej. Spróbuj zwiększyć ewentualnie zmniejsz wymagania graficzne i rozdziałkę.Ewentualnie coś jest namieszane w pliku task_manager.script:650.No zobaczymy.Mam juz gamedatę tylko jeszcze nie rozpakowaną bo wczoraj elektrownia mnie odłączyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 @ kobal Tylko nie zapomnij zaaplikować fixy po piątym patchu z mojego linka, bo wprowadzają one dużo zmian i szukany plik może po tych zabiegach inaczej wyglądać u Ciebie i u MacTavish'a @ MacTavish No to tym razem będziemy mieli wiekszy problem Podglądałem fragmenty kodu w plikach "task_manager.script" z LWR i z Solianki i niestety oba są identyczne - co oznacza, że błąd jest gdzie indziej (no bo w Soliance działa jak trzeba) Poszukałem w necie podobnych zgłoszeń i dwukrotnie znalazłem taką odpowiedź na powyższy problem: Update to 1.005 Nie wiem na jakim patchu masz SHOC ? Jeśli na 1.004 to spróbuj zainstalować patch do wersji 1.005 (na wszelki wypadek przed instalowaniem patcha zrób kopię gamedaty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi