Skocz do zawartości

MEGA - limit przekroczony - rozwiązanie

DaarMoo

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem podzielić się ze wszystkimi, którzy pobierają z MEGA rozwiązaniem, dotyczącym paskudnej (i nieprawdziwej) informacji o przekroczeniu limitu. 

Do rozwiązania, jak zwykle to bywa, doszedłem całkowicie przypadkowo. Więc.

Aby pobrać z MEGA całość pliku (do 5 GB) bez problemu, należy mieć cały czas otworzoną, na ekranie monitora, stronę z paskiem pobierania. Jakakolwiek minimalizacja czy przejście do innej strony powoduje po kilkunastu sekundach info o przekroczeniu limitu.

U mnie to działa. Jak będzie u innych, szczerze powiem - nie wiem.    

• 5 miesięcy temu...

Chyba pytanie pasuje do tego tematu. Chciałem pobrać repacka komy z Mega i zacząłem pobierać bez logowania. Przerwało mi z informacją, że przekroczyłem limit. W pobranych mam jednak kat.zip ale nie mogę go usunąć. Mimo że mam ustawione uprawnienia jako administrator, przy próbie usunięcia mam informację o braku uprawnień. Również próba przeniesienia na niego uprawnień poprzez właściwości z odmową.

Potrzebna rada jak się dziada pozbyć.

Pobieranie po zalogowaniu poszło bez problemów. Kopiowanie i usunięcie pobrania też bezproblemowe.

Czekaj, czekaj, bo ja już nie nadążam - pobierałeś przed Downloader, czy przez przeglądarkę? Bo jak przez przeglądarkę, to restart komputera albo samej przeglądarki powinien wystarczyć do usunięcia niechcianego katalogu.

Nie musiałem restartować. Profilaktycznie przed restartem użyłem CC opcja czyszczenia i czyszczenie rejestrów, oraz zdublowałem czyszczenie WRC. Dziad zniknął. Że też wcześniej na to nie wpadłem, tylko narobiłem rabanu. Ale to tak jest, jak się z Mega prawie nie korzysta.

Jak długo istnieje Mega, to ja dopiero 2 raz z niego skorzystałem. Kolejnego razu chyba nie będzie. A jak będzie, to pamiętam aby od razu się zalogować i problemów być nie powinno. Chyba że zapomnę jak się zalogować, co nie jest nieprawdopodobne :023:. A o tym programiku wiem.

12 godzin temu, kondotier napisał:

Jak długo istnieje Mega, to ja dopiero 2 raz z niego skorzystałem. Kolejnego razu chyba nie będzie. A jak będzie, to pamiętam aby od razu się zalogować i problemów być nie powinno. Chyba że zapomnę jak się zalogować, co nie jest nieprawdopodobne :023:. A o tym programiku wiem.

@kondotier Mega jest upierdliwe to fakt zawsze nalicza limit za cały plik nawet jak nie pobierzesz do końca tylko zaczniesz.
Zawsze się loguje i pliki pobieram przez przeglądarkę do 5GB idzie bez problemu.
Co do usuwania zablokowanych plików.
Jest ciekawy i darmowy programik.
Unlocker - (1MB) (przy instalacji TRZEBA wybrać instalację Advanced i odznaczyć instalację  toolbar)
Usuwam nim wszystkie zablokowane przez procesy niechciane pliki. Jeśli program nie może usunąć danego pliku
to zaproponuje usunięcie przed ponownym uruchomienie systemu. Prawy klik myszki kursor na śmieciu i wybierasz co program ma zrobić.  Program w wersji PL :)         

Edytowane przez kazik
  • Dodatnia 1