DaarMoo Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Chciałem podzielić się ze wszystkimi, którzy pobierają z MEGA rozwiązaniem, dotyczącym paskudnej (i nieprawdziwej) informacji o przekroczeniu limitu. Do rozwiązania, jak zwykle to bywa, doszedłem całkowicie przypadkowo. Więc. Aby pobrać z MEGA całość pliku (do 5 GB) bez problemu, należy mieć cały czas otworzoną, na ekranie monitora, stronę z paskiem pobierania. Jakakolwiek minimalizacja czy przejście do innej strony powoduje po kilkunastu sekundach info o przekroczeniu limitu. U mnie to działa. Jak będzie u innych, szczerze powiem - nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Rozwiązaniem dla plików większych niż 5GB jest mały programik. Mega Link Downloader pozwala pobierać z pełną prędkością naszego łącza a także zatrzymywać i wznawiać pobieranie kiedy tylko chcemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 27 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 @Allen , a co myślisz o MEGAsync ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Też limitowany. Anatol sprawdzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Jest też hosting https://www.mediafire.com/upgrade/ free do 10GB, co powinno nawet dla repacków wystarczyć. Tym bardziej, że chyba przy modzie AZM na rus stronie moda patche do niego były na tym hostingu. Pobrałem je bez rejestracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Chyba pytanie pasuje do tego tematu. Chciałem pobrać repacka komy z Mega i zacząłem pobierać bez logowania. Przerwało mi z informacją, że przekroczyłem limit. W pobranych mam jednak kat.zip ale nie mogę go usunąć. Mimo że mam ustawione uprawnienia jako administrator, przy próbie usunięcia mam informację o braku uprawnień. Również próba przeniesienia na niego uprawnień poprzez właściwości z odmową. Potrzebna rada jak się dziada pozbyć. Pobieranie po zalogowaniu poszło bez problemów. Kopiowanie i usunięcie pobrania też bezproblemowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 @kondotier pobierałeś przez przeglądarkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Nie, bo wybierałem tylko to co mnie interesowało, czyli rosyjskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Czekaj, czekaj, bo ja już nie nadążam - pobierałeś przed Downloader, czy przez przeglądarkę? Bo jak przez przeglądarkę, to restart komputera albo samej przeglądarki powinien wystarczyć do usunięcia niechcianego katalogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Po zalogowaniu, otworzyłem główną paczkę i z niej wybrałem kolejną z reapackami, otwarłem i wybrałem katalog rus. Pobrałem za pomocą tego przycisku pobierz na górze strony. Zaraz zresetuję komputer i zobaczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Czyli przez przeglądarkę. Zrób restart przeglądarki, przeczyść CCleanerem czy ekwiwalentem tegoż i problem powinien zniknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Nie musiałem restartować. Profilaktycznie przed restartem użyłem CC opcja czyszczenia i czyszczenie rejestrów, oraz zdublowałem czyszczenie WRC. Dziad zniknął. Że też wcześniej na to nie wpadłem, tylko narobiłem rabanu. Ale to tak jest, jak się z Mega prawie nie korzysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 @kondotier Na przyszłość korzystaj z tego: Prościej, szybciej, bez limitów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Jak długo istnieje Mega, to ja dopiero 2 raz z niego skorzystałem. Kolejnego razu chyba nie będzie. A jak będzie, to pamiętam aby od razu się zalogować i problemów być nie powinno. Chyba że zapomnę jak się zalogować, co nie jest nieprawdopodobne . A o tym programiku wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Z tego co pamiętam ten trick już nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 (edytowane) 12 godzin temu, kondotier napisał: Jak długo istnieje Mega, to ja dopiero 2 raz z niego skorzystałem. Kolejnego razu chyba nie będzie. A jak będzie, to pamiętam aby od razu się zalogować i problemów być nie powinno. Chyba że zapomnę jak się zalogować, co nie jest nieprawdopodobne . A o tym programiku wiem. @kondotier Mega jest upierdliwe to fakt zawsze nalicza limit za cały plik nawet jak nie pobierzesz do końca tylko zaczniesz. Zawsze się loguje i pliki pobieram przez przeglądarkę do 5GB idzie bez problemu. Co do usuwania zablokowanych plików. Jest ciekawy i darmowy programik. Unlocker - (1MB) (przy instalacji TRZEBA wybrać instalację Advanced i odznaczyć instalację toolbar) Usuwam nim wszystkie zablokowane przez procesy niechciane pliki. Jeśli program nie może usunąć danego pliku to zaproponuje usunięcie przed ponownym uruchomienie systemu. Prawy klik myszki kursor na śmieciu i wybierasz co program ma zrobić. Program w wersji PL Edytowane 9 Sierpnia 2017 przez kazik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zapamiętam. Ale na to niedokończone pobranie, wystarczyła sama miotła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi