Zigi Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Witam. Mam problem z celowaniem, a dokładniej z kołysaniem celownika. Czy można to jakoś wyłączyć/ograniczyć do minimalnego stopnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Nie wiem czy o to chodzi ale w pliku user.ltx jest linijka cam_inert Im bliżej zera tym mniejsze kołysanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 23 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Dziękuję @kazik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Funkcja cam_inert zmniejsza kołysanie podczas ruchu postaci. Poniżej opisałem jak zmniejszyć kołysanie celownika: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 23 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Nie ma u mnie pliku effectors.ltx. To chyba nie działa w L.A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Nie masz tego pliku, ponieważ trzeba go rozpakować z plików db. Nie mam Lost Alphy na dysku więc nie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 effectors.ltx To jest plik wyciągnięty z paczek LA. Zrób zmiany według poradnika @Anton Gorodecki i umieść w odpowiednim katalogu ścieżka domyślna C:\Program Files (x86)\S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha\gamedata\config\misc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 23 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Który plik teksturowy odpowiada za zabrudzenie soczewek celowników PSO. W teksturach są te celowniki, ale z samą siatką celowniczą. Czyli że zabrudzenie jest gdzie indziej. Gdzie go szukać w LADC ? Ma może już ktoś gotowego czita z wyczyszczonymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Wyślij mi folder configs na PW to Ci znajdę miejsce gdzie są te soczewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 @Testolityczny - Te dostępne foldery i pliki, to przejrzałem dokładnie. W kat configs nie ma ani jednego pliku .dds. Więc nie ma co czyścić. Katalog config waży 16.6 MB, więc byłoby trochę przesyłania. Taka jest zawartość katalogu textures\wpn z .dds To jedyny taki katalog w całej gamedacie. LADC ma blokadę antycziterską, więc mogli pliki odpowiedzialne za soczewki gdzieś ukryć. Jak ktoś nie ma gotowca, to nie problem. Gram w LA DC tylko dla sprawdzenia czy usunięto pewnego buga. Sprawdziłem że go nie ma i na tym chyba skończę, bo szczerze mówiąc, LADC mnie nudzi i nuży. Może ktoś z tych, którzy grają w LA po raz pierwszy, będą zdecydowani na kombinowanie z celownikami. Te zabrudzenia, to niezbyt rozsądny pomysł. Deszczowa, mglista pogoda i szary zmierzch w południe, zmusiły mnie do zdjęcia celownika. Zamiast mi pomóc, spowodował ślepotę. I tak jest z wszystkimi celownikami, jakie do tej pory mi się trafiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Ah, jeśli blokada jest, i pliki poukrywane to nawet ja tutaj nie pomogę zbytnio... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi