Skocz do zawartości

Fog of War

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Przedwczoraj znalazłem na stalkermod.ru fajnego moda. A właściwie nie moda tylko osobną grę. Jak w tytule "Fog of War.Туман Войны.Закалённые Зоной." Mod z 2015 roku ale nikt nie zwrócił na niego uwagi. Oczywiście jest po rosyjsku. Z tego co zrozumiałem to NATO i Amerykanie chcą wywołać wojnę w Zonie ( i chyba na Wielkiej Ziemi też) a my stalkerzy z pomocą innych ugrupowań w tym Monolitu i armii Federacji Rosyjskiej będziemy im przeszkadzać. Grafika fajna nawet na średnim statycznym oświetleniu,na dynamicznym nie prubóję nawet zaczynać.

Link do Fog of War

Parę screenów ale to dopiero początek gry i ustawienia średnie na oświetleniu statycznym.

A tu film z przechodzenia gry

Gameplay Fog Of War

ss_tybet_05-20-17_21-52-04_(l01_escape).jpg

ss_tybet_05-21-17_04-04-12_(l01_escape).jpg

ss_tybet_05-21-17_04-13-59_(l01_escape).jpg

ss_tybet_05-21-17_04-49-51_(l01_escape).jpg

Edytowane przez tybet64
  • Dodatnia 3

Mod był sygnalizowany na forum. Ale opinie o nim od rosyjskich graczy były bardzo niepochlebne. Krótko je streszczając, z dużej chmury, mały deszcz. Poczytałem jeszcze raz wypowiedzi graczy. Ostatnie są bardzo krytyczne. Od ponad pół roku, brak wpisów. Stąd brak zainteresowania nim na naszym forum.

4b896c7c6de9.jpg

Moda przeszedłem, zrobiłem solucję, był/jest fajny, grałem na rus podstawce bez problemów.

Opis moda: https://stalkeruniverse.stalkerteam.pl/index.php?topic=935.msg5011#msg5011

Solucja po rosyjsku - po rozłożeniu 16 MB i mało tłumaczenia, dużo obrazków - tłumaczenie zajmuje ok 5 minut :):  https://yadi.sk/d/g9lsLAICkJxQY

p.s. próbka mojego tłumaczenia z w/w strony:

Акт I
I tak my pojawiamy się w melinie wora sidora i mamy za zadanie dostać się do baru stalkerów na kordonie.
Atrakcje w czasie podróży na w/w bar zapewniają nam anomalie rozrzucone niczym piegi na twarzy Celta ;)
Biegnij do chlewni za nasypem, tam bar ale bez kobiet ;)

Mod grywalny, fajny.

Edytowane przez vidkunsen
  • Dodatnia 1

Mam pytanie. Poszedłem do X16, mam znaleźć dokumenty Ducha ale nich...ry nie mogę ich znaleźć. Trupa nie ma. Oglądałem ten film na YT ale nie zauważyłem żeby gościu je znalazł. Bo chyba przez to że mi te doki wiszą to nie mogę wejść na CAS (tak mi się zdaje).

Edytowane przez Ranger801

Dostałeś namiar na solucje i opis mojego przejścia, może Kondotier ci pomoże, podobno też w niego grał ja w tej chwili gram w zimne lato 2014 wiec nie mam czasu i nie pamiętam zbytnio tego moda bo grałem w niego 2 lata wstecz.

Polecam tez m.in. moja dyskusje z Lena D(Ukr) i Olivius74(France) na forum http://bar-reaktor.ru  , http://bar-reaktor.ru/forum/93-4003-1

4211429.jpg

• Dodatnia 1

@tybet64 - Do x16 nie idziesz po żadne dokumenty, a wysadzić laboratorium i cały Jantar. O dokumentach profesor Krajzer ( zamiast Sacharowa ) czy coś tak, nic nie mówi.

Autor filmiku też źle zrozumiał zadanie i nie zwrócił uwagi na przekazaną informację o tym, że ma się wrócić do głównego wyjścia.

Jak byłeś na dole, to poszedłeś i uruchomiłeś dwa włączniki w tym miejscu gdzie zazwyczaj kończy się szyb windy i jest urwana drabinka?

Dalej już nie oglądałem.

Ale na pewno brak dokumentów Ducha nie jest przyczyną dalszych kłopotów. Ale jak nie wróciłeś i poszedłeś jak w podstawce, to mogło się coś zwiesić.

No właśnie. włączyłem(albo wyłączyłem ) ten wielki mózg w głównej hali.Dzięki.

Króciutki ten mod.Myślałem że coś dalej za CAS będzie.Szkoda bo przynajmniej żadnych problemów technicznych nie było.A ten ros. poradnik dobry. Nawet ja go potrafiłem zrozumieć.

Edytowane przez tybet64

• Meta zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej strony, zgadzasz się na nasze Warunki użytkowania.