cichy Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 W tym modzie w końcu nie ma "jazgotu" w radiach na bazach i u Handlarzy. Widać, że oprawą muzyczną zajmowali się ludzie z pokolenia lat '70 - '80. Na początku u Sidorowicza wita nas piosenka « АХ, КАКАЯ ЖЕНЩИНА » - Группа ФРИСТАЙЛ Spoiler https://www.youtube.com/watch?v=rHe4Y6NDlIM Oryginalny tekst i chwyty gitarowe dla chętnych: Spoiler Вступление: Am Am Am E7 E7 E7 E7 Am }x2 Am В шумном зале ресторана Am Средь веселья и обмана Am E7 Пристань загулявшего поэта E7 Возле столика напротив E7 Ты сидишь вполоборота E7 Am Вся в луче ночного света Am Так само случилось вдруг Am Что слова сорвались с губ A7 Dm Закружили голову хмельную Припев: Dm Am Dm Ах какая женщина, какая женщина. E7 Am A7 Мне б такую, Dm Am Dm Ах какая женщина, какая женщина. E7 Am Мне б такую Пол не чуя под собою Между небом и землёю Как во сне с тобой танцую Аромат духов так манит Опьяняет и дурманит Ах как сладко в нём тону я Так близки наши тела И безумные слова Без стыда тебе шепчу я Припев: Модуляция: +1 Ты уйдёшь с другим я знаю Он тебя давно ласкает И тебя домой не провожу я Жжёт в груди сильней огня Не моя ты не моя Так зачем же я ревную Сколько ж нужно мне вина Чтоб из памяти прогнать И забыть мечту свою шальную Припев ŹRÓDŁO: https://amdm.ru/akkordi/fristail/139861/ah_kakaya_zhenschina/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 9 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 Kolejna piękna piosenka, we wspaniałym wykonaniu Nikałaja Konstantina - "Nocny Ptak". Piękna muzyka, słowa i wykonanie. Słyszymy ją w modzie, kiedy znajdujemy domniemane ciało Pantery na Generatorach. Константин Никольский Ночная Птица 1992 Spoiler Tekst i chwyty na gitarę dla chętnych. Mnie zainteresowały. Spoiler Вступление: Dm | Em75- | Fdim7 | C A/C# | Dm Dm Em75- A7 О чём поёт ночная птица Dm C Bb C Одна в осенней тишине? Dm Em75- A7 О том, с чем скоро разлучится Dm C Bb D7 И будет видеть лишь во сне. Gm C C7 О том, что завтра в путь неблизкий, Am Dm C Расправив крылья, полетит. Bb Em75- A7 О том, что жизнь глупа без риска, Dm C Bb C И правда всё же победит. Dm Em75- A7 Ночные песни птицы вещей Dm C Bb C Мне стали пищей для души, Dm Em75- A7 Я понял вдруг простую вещь: Dm C Bb D7 Мне будет трудно с ней проститься. Gm C C7 Холодным утром крик последний Am Dm C Лишь бросит в сторону мою. Bb Em75- A7 Ночной певец, я твой наследник, Dm C Bb D7 Лети, я песню допою. Проигрыш: Gm | C C C C7 | Am | Dm Dm Dm C Bb | Em75- A7 | Dm Dmadd9 | D7 Gm | C C C C7 | Am | Dm Dm Dm C Bb | Em75- A7 | Dm Dmadd9 | D7 Gm C C7 Холодным утром крик последний Am Dm C Лишь бросит в сторону мою. Bb Em75- A7 Ночной певец, я твой наследник, Dm C Bb Лети, я песню допою. Кода: Bb Bb Bb Bb/A | Gm Gm Gm A7 | Dmadd11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEB2E Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 @cichy Tabulatury były by lepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 Masz rację @cichy, mnie też podobają się piosenki w tym modzie. W Agropromie, w bazie wojskowej pięknie grają przez ten megafon na dachu. Zazwyczaj strzelam do niego zaraz po wyjściu z podziemi, bo ta syrena jest trochę denerwująca, a tu taka niespodzianka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 Jeszcze nie zacząłem gry w S2016, więc odniosę się do gry w OP2. Muzyka muzyką, przyjemnie się jej słucha, ale czasem mocno przeszkadza, zagłuszając otaczające nas dźwięki strefy. Usunąłem więc ją z OP2 i wyobraźcie sobie, że pojawił mi się nowy mod. Słyszałem to co się w strefie wokół mnie dzieje, każdego mutanta i NPCa. Już mnie przez muzykę nic nie było w stanie zajść od tyłu, a i ja się skradając wiedziałem jak głośno to czynię. To był prawdziwy realizm. Tak, że już z wyprzedzeniem - zamierzam spróbować sił w S2016 po wstawieniu spolszczenia - mam prośbę do znających się na rzeczy, o fixa usuwającego z S2016 wszelką muzykę. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 Takie małe pytanie. Czy w Barze u Sidora u Bandytów u Prapora u Siaka czyli tam gdzie jest radio też chcesz mieć ciszę ? Zacząłem już dłubać w plikach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 @kazik , @kondotier - nie znam co prawda zbyt dobrze j. rosyjskiego .... ale wydaje mi się że -częściowo- ten problem już został rozwiązany poprzez patch pozwalający włączać lub wyłączać radio.Popatrzcie tu: http://www.amk-team.ru/forum/topic/13424-narodnaia-solianka-2016/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 To trochę nie tak. Nie chodzi o możliwość włączenia i wyłączenia radia. Chodzi o wyciszenie całej muzyki w Zonie. To nie jest problem ale tak pomyślałem , że może np w Barze muza by się przydała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 W radiach które można włączać-wyłączać, mogłaby zostać. Rozchodzi się o tę pozostałą rozlegającą się w tle dialogów, walki i przemieszczania się po lokacjach. Ale bez tej w radiach byłoby jeszcze lepiej, bo ile razy można słuchać tego samego fragmentu? Zanim człowiek go wyłączy, już ma tego po dziurki w nosie. Chyba że da się tak to ustawić, że generalnie radio milczy, a dopiero na życzenie jest włączane. To byłby ukłon dla tych, co tę muzykę chcieliby słuchać. Te podkłady muzyczne, charakterystyczne dla każdej podstawki, a mające dawać klimat dla lokacji, szczególnie podziemnych miały uzasadnienie. Ale te dodane do modów, których nie da się wyciszyć w ustawieniach, są tylko piątym kołem u wozu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 (edytowane) Ok to zrobię tak. Wyciszam całą muzę w Zonie a jak ktoś będzie chciał gdzieś przywrócić to napisze do mnie i pomogę Gotowe pozostała tylko muzyka w menu i w barze Przed podmianą plików należy zrobić kopię swojego folderu sounds w bezpieczne miejsce !!! https://yadi.sk/d/DkFrTnlK3JzfHb ~ 27MB Gdyby mi jakaś nutka uciekła dajcie znać. Edytowane 10 Czerwca 2017 przez kazik 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 (edytowane) Przyznam szczerze , że w NS2016 ta muzyka z radia jest jakas taka ... kichowata. O ile ambientna muzyka- chyba tak nazywa sie ten rodzaj dzwieków- nie przeszkadza mi w graniu , to utwory muzyczne w radio i te z megafonów są- moim skromnym zdaniem- totalnie kichowate. I tu @kondotier masz rację - wypieprzyć ten badziew - dzieki @kazik. BTW ; piszę z podziekowaniem do Kazika - bo mnie ten dodatek wyłączający radyjko wyłacza także .... grę. Edytowane 10 Czerwca 2017 przez boberm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 (edytowane) Ja miałem taką jazdę ostatnio w modzie "Kontrakt na dobre życie" Teleport przerzuca mnie do bazy Powinności (Agroprom) środek nocy wszyscy się smętnie kręcą z kąta w kąt nic się nie dzieje a z radia daje muzyka jakby świat miał się skończyć i słychać ją było nawet w drugim kompleksie... Ile się naszukałem tych plików to tylko ja wiem ale ... udało się Podsumowując, jeśli chodzi o obróbkę plików audio wszelkiej maści piszcie Edytowane 10 Czerwca 2017 przez kazik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 Godzinę temu, boberm napisał: Przyznam szczerze , że w NS2016 ta muzyka z radia jest jakas taka ... kichowata. O ile ambientna muzyka- chyba tak nazywa sie ten rodzaj dzwieków- nie przeszkadza mi w graniu , to utwory muzyczne w radio i te z megafonów są- moim skromnym zdaniem- totalnie kichowate. @boberm, ostrożnie z takimi opiniami, bo wkraczamy tu na bardzo indywidualny temat gustu. Piosenki z lat 70-80 tych, to piosenki z mojej młodości i bardzo mi się podobają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 (edytowane) @smox - napisałem - moim skromnym zdaniem - co oznacza że mogę się mylić w kwestii profesjonalizmu wykonawców, ale niekoniecznie w kwestii moich odczuć. Degustibus est non disputandum. Też lubię muzykę z lat mojej młodości wypadającej w tym samym czasie, ale tej jakoś nie mogę strawić. Bliższe mi są niektóre kawałki z Op-ka, szczególnie w wykonaniu Korsiki lub Okeana Elizy. Edytowane 10 Czerwca 2017 przez Ranger801 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 10 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 @SEB2E - Chciałeś taby - masz: http://soldiez.com/ru/Songs/Akkordy/Константин-Никольский/Ночная-птица/2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi